Ga naar inhoud

prestaties van mijn pc


clovis
 Delen

Aanbevolen berichten

hoikes,

 

lang geleden...is het nuttig eigenlijk om de prestaties van de pc te weten? wat betekent dit correct? is dit ideaal om te weten of je computer snel of traag werkt? wil mij wat verdiepen in dit ...graag wat hulp.

mijn scores zijn :

 

processor : 7,5

geheugen ( ram) :7,7

grafisch: 7,4

grafische weergave voor spellen : 7,4

primaire harde schijf : 5,9

 

wat is nu de conclusie van mijn pc?

wat is overdrachtsnelheid van schijfgegevens van de primaire harde schijf...waar ik een 5,9 op 10 haal ?

wat is jullie score in feite?

 

gaat een pc beduidend vlugger als de visuele effecten aangepast worden?

 

dus nogal veel vragen...daar het niet dringend is...neem gerust jullie tijd.

als er info bestaat over mijn vragen op internet,mag je gerust mij de link geven.

 

grts clovis.

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hier een link naar info over de prestatie-index voor Windows 7: http://www.pctipvandedag.nl/windows-7/de-prestatie-index-nader-bekeken

De maximale waardering per onderdeel is niet 10, maar 7,9.

Hoger dan 7,9 wordt bij Windows 7 dus niet gegeven.

Dat betekent dat bij jou alleen de harde schijf wat lager scoort. Die krijgt als cijfer een 5,9. Dat is echter een normaal cijfer voor een traditionele harde schijf.

Wanneer je de harde schijf zou (laten) vervangen door een SSD, dan zou die een hoger cijfer krijgen, omdat een SSD nu eenmaal een stuk sneller kan lezen en schrijven dan een gewone harde schijf.

 

De totale score van je pc is 5,9. Dat is dus de score van het laagst presterende onderdeel. Het is niet zo dat het gemiddelde wordt genomen.

conclusie van jouw pc: prima pc! Niets mis mee! 

Zou je de grafische weergave van spellen willen verbeteren, dan zou je de huidige grafische kaart moeten (laten) vervangen door een (veel) duurdere. Zoiets moet je alleen doen wanneer je ontevreden bent over de huidige weergave én wanneer jij daar het geld voor over hebt.

 

Tot zo ver mijn bijdrage.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ok bedankt porrelaar...zat gewoon te denken dat er iets mis was met die 5,9.

maar betreffende die SSD schijf...ik denk dat het een SSD schijf is dat in mijn pc zit...hoe kan ik dit te weten komen aub?

en volgens dit artikel zou windows 10 vlugger gaan...wat ik wel durf te betwijfelen.

grts clovis.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Vreemd dat je zelf niet weet of er een SSD of een gewone harde schijf in je computer zit. Heb je die computer kant en klaar gekocht of heb je hem samen laten stellen en laten bouwen door een bedrijf?

Wanneer je de computer kant en klaar hebt gekocht zal er bij de specificaties zeker hebben gestaan of er een SSD of een gewone HDD in zit. En soms zitten beide erin: een SSD voor Windows en alle programma's en daarnaast een gewone HDD voor je persoonlijke data.

Dus kijk even op de website waar je die computer hebt besteld en zoek de specificaties op. Kun je die website niet meer vinden en ben je zelfs alle aankoopgegevens kwijt, dan zijn er nog allerlei manieren om te achterhalen of er een SSD of een gewone HDD in de computer zit:

1. Computer openmaken en kijken. Als het een desktop pc is, dan zie je het meteen. Een SSD is kleiner dan een gewone harde schijf voor desktop pc's.

2. Durf je de pc niet open te maken, dan kun je gebruik maken van een programma als Speccy. Hier een handleiding voor Speccy, geschreven door kape. Klik op de rode woorden "Speccy - Handleiding" om die handleiding te openen en te kunnen lezen:

 

Ik heb Speccy even laten draaien op mijn Windows 10 pc. Let op de rode rechthoek, die ik zelf getekend heb. Je ziet dus dat Speccy herkent dat hier een SSD wordt gebruikt:

 

586264825807f-2016-12-27_13_42_21-Pirifo

 

Naast de SSD van 240 GB zit ook een gewone traditionele harde schijf van 2 TB voor mijn persoonlijke bestanden.

 

Quote

en volgens dit artikel zou windows 10 vlugger gaan...wat ik wel durf te betwijfelen.

Volgens welk artikel?

Hooguit zal Windows 10 wat sneller opstarten dan Windows 7, maar dan enkel wanneer de functie 'snel opstarten' is ingeschakeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   40.193
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  Fraussen Daniel
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door Lieke Petit
   Ik heb windows 7 professional maar door hackers werkt mijn code blijkbaar niet meer en ben ik heel veel kwijt. Daarom wil ik windows 10 installeren maar ik heb geen code meer. Hoe kan ik toch windows 10 installeren? grt
  • Door BartjeP
   hoi,
    
   sinds gisteren kan ik me niet meer aanmelden op mijn administrator account van windows. 
   het is niet dat ik mijn wachtwoord niet meer weet maar als ik het wil openen verschijnt de tekst dat Users Profile Service mijn account niet kan laden.
   Iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen aub ?
   had al ergens gelezen dat systeemherstel een optie was maar dat gaat niet zonder de machtiging van administrator en als ik dat probeer verschijnt het bericht dat ze de file/map niet vindt.
   als ik een andere account aanmaak dan staat de helft van mijn programma's er natuurlijk niet meer in en dan las ik dat je een account kan overzetten maar dan moet je ook de machtiging van administrator hebben 
   alvast bedankt voor jullie tijd 
    
   grtz 
   bart
  • Door Marijke Krekels
   Ik heb een nieuwe pc succesvol gebouwd en geïnstalleerd. Laatste stap was mijn twee HDD's uit mijn oude pc halen en in mijn nieuwe pc bouwen. Deze HDD's stonden in oude pc in RAID-1. 
   Mijn nieuwe pc ziet de schijven niet in windows verkenner, maar wel in schijfbeheer, echter is deze gehele schijf als 'niet-toegewezen ruimte'. 

   Vervolgens heb ik de HDD's uit nieuwe pc gehaald en weer in oude pc gekoppeld, zodat ik back-up kan maken van de twee HDD's op externe harde schijf. Maar nu komt het probleem, de twee HDD's zijn ook in mijn oude pc niet meer zichtbaar in windows, alleen in schijfbeheer met dezelfde 'niet-toegewezen ruimte'.

   Ik heb tig berichten op fora gelezen, wat de oplossing kan zijn, maar helaas zonder resultaat. Overal lees ik dat ik de schijf gewoon zou moeten kunnen lezen (zelfs 1 van de 2 schijven aangezien ze volledig gespiegeld waren RAID1). Ik heb alle SATA-poorten geprobeerd, de Marvell SATA controller doet het goed, de BIOS staat goed ingesteld. (in de intel rapid storage technology staat dat de twee schijven non-raid disks zijn, ik kan hier kiezen voor recovery volume options, maar ik durf deze niet te kiezen, bang voor dataverlies).

   Specs oude pc en HDD:
   Windows 7 (OS)
   2x Seagate Barracuda Green 2tb (HDD)
   Gigabyte GA-Z68XP-UD3P (moederbord)
   Corsair TWIN3X4096 (geheugen)
   Intel Core i5 2500K (processor)
   Crucial RealSSD C300 128gb (SSD)

   Dat ik de twee schijven niet in dezelfde RAID1 kan bouwen in mijn nieuwe pc maakt me even niet uit, het enige wat nu van belang is, hoe ik mijn data van de HDD kan kopiëren (zodat ik daarna de twee schijven schoon kan installeren op mijn nieuwe pc).

   Misschien overbodig te noemen, maar ik heb behalve afkoppelen en aankoppelen van de sata-kabels helemaal niets met de schijven gedaan in BIOS of OS).
    
   Als bijlage afbeeldingen van de SMART van beide schijven.


  • Door spike666
   Hallo,
    
   Mijn laptop (acer aspire 7740G(intel core i5, 4gb geheugen, 64bit, windows is van 2009, dus ik denk de laptop ook, kan je eigenlijk nog ergens anders zien van wanneer de pc juist is?) is sinds kort super traag geworden, Opstarten duurt soms 5min en meer.
   Alles lijkt opgestart, maar dan moet hij nog eens "blinken": alle pictogrammen als windowsblaadjes tonen en dan terug de pictogrammen plaatsen. Durf je voor het blinken ergens op klikken, dan ben je weer vertrokken voor een 5-tal minuten.
   Het uiterlijk van mijn bureaublad is dat van de jaren 90. zie bijlage. ( Pas op: leve de 90ies, maar niet voor dit ;-) Ook zijn de snelkoppelingen in de werkbalk naast startknop
   bij iedere opstart verdwenen. Alhoewel ik ze telkens terugzet. Soms gebeurt het dat als ik eentje terug aanmaak dat de andere dan ook terugkomen, maar niet altijd.
   Opstarten van programma's duurt ook eeuwen.
   Ik hoor de pc ook enkel  altijd hetzelfde monotoom zoemen, alsof hij altijd in rust is,  waarbij vroeger bij de opstart van een programma je hoorde dat er iets gebeurde.
   Outlook bijvoorbeeld duurt soms ook enkele minuten.
   Ik draai bitdefender total security, en deze problemen zijn denk ik begonnen na een update van de 2016 naar 2017 maar kan ook toeval zijn.
    
   Weet iemand hier raad mee? (Ineens de vuilbak in? :-(
    

  • Door Ludov
   Enkele maanden geleden: win 7 vervangen door win10 zoals zovelen op laptop Asus g73jh. Keyboard heeft achtergrondverlichting, alles heeft perfect gewerkt. Na install van win10 werkt keyboardverlichting niet meer. Win7 terug geinstalleerd met recoverypartitie. Keyboardverlichting werkt nog steeds niet. Win7 en win10 staan wel op vershillende hardeschijven. Voor mij is er maar een mogelijkheid : waar heeft win10 zitten knoeien in de bios? Alles afgezocht op internet. Probleem is bekend maar nergens een oplossing die werkt. Het ligt niet aan de atk drivers noch aan de hardware noch aan de biosupgrade. Iemand gelijkaardige ervaring en/of oplossing?

    
×
×
 • Nieuwe aanmaken...