Ga naar inhoud

Vga beeldweergave probleem


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal ,

Ik kreeg het volgend probleem bij een klant :

Deze persoon heeft een computer , waarmee hij via dvi inputs reclame spotjes weergeeft op 3 schermen 

Na het heropstarten van de computer heeft hij geen beeld meer op geen enkel scherm , als ikzelf een scherm op aansluit krijg ik steeds de melding no signal , op de dvi inputs werden vga omvormers gebruikt zoals je ziet op de afbeeldingen , kan mij iemand helpen hoe ik terug beeld op een scherm krijg zn dus opnieuw de computer kan configureren ?

Ikzelf heb al geprobeert met nieuwe vga kabels en ander scherm maar dat werkte niet

Mvg Fabrice

IMG_1360.JPG

IMG_1361.JPG

IMG_1362.JPG

Link naar bericht
Delen op andere sites

als een pc of laptop geen beeld geeft op de aangesloten videokaart dan wil het bios ressetten ook nog wel eens helpen (daarna wel weer je persoonlijke instellingen instellen in het bios zoals de opstart volgorde ed)

"dvi inputs werden vga"   hier word zeker bedoeld de "dvi output van de videokaart" die doormiddel van een "adapter" naar vga beeldscherm (3 schermen) voor reclame spotjes.

heeft deze pc normaal ook nog een 4de scherm er op aangesloten als hoofdscherm voor de instellingen zodat je dat niet ziet op die andere schermen waar die reclamespotjes op te zien zijn??

Link naar bericht
Delen op andere sites

13 uren geleden, Abstraks zei:

als een pc of laptop geen beeld geeft op de aangesloten videokaart dan wil het bios ressetten ook nog wel eens helpen (daarna wel weer je persoonlijke instellingen instellen in het bios zoals de opstart volgorde ed)

"dvi inputs werden vga"   hier word zeker bedoeld de "dvi output van de videokaart" die doormiddel van een "adapter" naar vga beeldscherm (3 schermen) voor reclame spotjes.

heeft deze pc normaal ook nog een 4de scherm er op aangesloten als hoofdscherm voor de instellingen zodat je dat niet ziet op die andere schermen waar die reclamespotjes op te zien zijn??

Ja dat klopt wat u uitlegt , er is ook een vierde scherm voor de instelling 

Daar kreeg ik beeld uit tot het blokkeerde en vastliep , na de computer terug op te starten , kreeg ik geen signaal meer 

op geen enkel van de dvi outputs 

 

ik zou de bios eens willen ressetten zoals u vertelt , maar ik weet eerlijk gezegt niet hoe je dat moet doen

 

Mvg , Fabrice

Link naar bericht
Delen op andere sites

 

jumper.jpg.35e71acfe17993bec99eda2ab183bfd1.jpgbios2.jpg.d3f725b081fbb4cfefda378761256a21.jpg

 

 

 

bij een desktop pc is het behoorlijk eenvoudig om het bios te ressetten, ergens op het moederbord zit een batterij en daar vlakbij is een jumper om het bios te ressetten bij sommige moederborden is het een knopje wat je ff ingedrukt moet houden. in het ergste geval als je geen jumper kan vinden daarzo met de text "cmos of CLRTC2" dan help het ook als je ff het batterijtje eruit haalt en de pc ff aanzet zonder dat er stroom op staat daarna het batterijtje weer terug plaatsen en opnieuw opstarten en ik weet niet wat voor merk moederbord uw heeft maar als je naar de website van de fabricant gaat en daar bij support het model invoerd dan kan je daar vaak de gebruikershandleiding downloaden. want tijdens het opnieuw opstarten druk je op F2, esc, del of F10 (verschilt namelijk) maar dan is de bedoeling om in het bios uit te komen omdat die na een reset weer op de default settings staat misschien dat de opstart volgorde en de beeldscherm adapter (onboard of pci-e) als dat allemaal gedaan is op F10 om het bios te verlaten en nog akoord gaan met de nieuwe instellingen.

 

Maar nog ff terug te komen op het geheel, na een systeem restart was er ineens geen beeld meer. Had die pc net iets geupdate of wat geinstaleerd

of was die pc vastgelopen waarna die automatisch opnieuw is opgestart??

Link naar bericht
Delen op andere sites

10 uren geleden, Abstraks zei:

 

jumper.jpg.35e71acfe17993bec99eda2ab183bfd1.jpgbios2.jpg.d3f725b081fbb4cfefda378761256a21.jpg

 

 

 

bij een desktop pc is het behoorlijk eenvoudig om het bios te ressetten, ergens op het moederbord zit een batterij en daar vlakbij is een jumper om het bios te ressetten bij sommige moederborden is het een knopje wat je ff ingedrukt moet houden. in het ergste geval als je geen jumper kan vinden daarzo met de text "cmos of CLRTC2" dan help het ook als je ff het batterijtje eruit haalt en de pc ff aanzet zonder dat er stroom op staat daarna het batterijtje weer terug plaatsen en opnieuw opstarten en ik weet niet wat voor merk moederbord uw heeft maar als je naar de website van de fabricant gaat en daar bij support het model invoerd dan kan je daar vaak de gebruikershandleiding downloaden. want tijdens het opnieuw opstarten druk je op F2, esc, del of F10 (verschilt namelijk) maar dan is de bedoeling om in het bios uit te komen omdat die na een reset weer op de default settings staat misschien dat de opstart volgorde en de beeldscherm adapter (onboard of pci-e) als dat allemaal gedaan is op F10 om het bios te verlaten en nog akoord gaan met de nieuwe instellingen.

 

Maar nog ff terug te komen op het geheel, na een systeem restart was er ineens geen beeld meer. Had die pc net iets geupdate of wat geinstaleerd

of was die pc vastgelopen waarna die automatisch opnieuw is opgestart??

Dankj , ik zal dit eens opzoeken en uitproberen 

 

het scherm liep vast en ik moest dus de computer opnieuw opstarten , daarna kreeg ik geen beeld meer

Link naar bericht
Delen op andere sites
10 uren geleden, Abstraks zei:

 

jumper.jpg.35e71acfe17993bec99eda2ab183bfd1.jpgbios2.jpg.d3f725b081fbb4cfefda378761256a21.jpg

 

 

 

bij een desktop pc is het behoorlijk eenvoudig om het bios te ressetten, ergens op het moederbord zit een batterij en daar vlakbij is een jumper om het bios te ressetten bij sommige moederborden is het een knopje wat je ff ingedrukt moet houden. in het ergste geval als je geen jumper kan vinden daarzo met de text "cmos of CLRTC2" dan help het ook als je ff het batterijtje eruit haalt en de pc ff aanzet zonder dat er stroom op staat daarna het batterijtje weer terug plaatsen en opnieuw opstarten en ik weet niet wat voor merk moederbord uw heeft maar als je naar de website van de fabricant gaat en daar bij support het model invoerd dan kan je daar vaak de gebruikershandleiding downloaden. want tijdens het opnieuw opstarten druk je op F2, esc, del of F10 (verschilt namelijk) maar dan is de bedoeling om in het bios uit te komen omdat die na een reset weer op de default settings staat misschien dat de opstart volgorde en de beeldscherm adapter (onboard of pci-e) als dat allemaal gedaan is op F10 om het bios te verlaten en nog akoord gaan met de nieuwe instellingen.

 

Maar nog ff terug te komen op het geheel, na een systeem restart was er ineens geen beeld meer. Had die pc net iets geupdate of wat geinstaleerd

of was die pc vastgelopen waarna die automatisch opnieuw is opgestart??

Het gaat hier om een k9A platinum moederbord MS-7280 ver 1 , wat ik nu ook opmerk is dat de ventilatoren van de video kaarten niet in werking treden tijdens opstarten van de computer , heb eens een videokaart uitgehaald en opnieuw ingestoken maar nu valt mijn computer steeds uit na 1 minuut xs

Link naar bericht
Delen op andere sites

De gebruikers handleiding kwam ik hier tegen; icon_10_pdf_list.pnghttp://static.highspeedbackbone.net/pdf/MSI_K9A-Platinum_Manual.pdf

 

tijdens opstarten de "del" toets indrukken om in bios setup terecht te komen.

 

had je inmiddels op de 1 of andere manier al wel weer beeld gekregen??

want het kan natuurlijk ook nog eens iets te maken hebben met de stroom voorziening en die kun je bekijken in de bios setup

58b619024dfa0_msitemp.png.a935cb4cbf584baaa2cffbf93701e0d1.png

maar dan moet je wel beeld hebben

Nu de pc kast open is kun je gelijk ff kijken of het koel element nog stofvrij is.

Ik ga er vanuit dat er 2 videokaarten inzitten (indentiek van elkaar en ook stofvrij) die elk ook een apparte stroomkabel heeft

dat ie na ongeveer 1 min uitgaat is dat nog steeds zonder beeld??

Link naar bericht
Delen op andere sites
17 uren geleden, Abstraks zei:

De gebruikers handleiding kwam ik hier tegen; icon_10_pdf_list.pnghttp://static.highspeedbackbone.net/pdf/MSI_K9A-Platinum_Manual.pdf

 

tijdens opstarten de "del" toets indrukken om in bios setup terecht te komen.

 

had je inmiddels op de 1 of andere manier al wel weer beeld gekregen??

want het kan natuurlijk ook nog eens iets te maken hebben met de stroom voorziening en die kun je bekijken in de bios setup

58b619024dfa0_msitemp.png.a935cb4cbf584baaa2cffbf93701e0d1.png

maar dan moet je wel beeld hebben

Nu de pc kast open is kun je gelijk ff kijken of het koel element nog stofvrij is.

Ik ga er vanuit dat er 2 videokaarten inzitten (indentiek van elkaar en ook stofvrij) die elk ook een apparte stroomkabel heeft

dat ie na ongeveer 1 min uitgaat is dat nog steeds zonder beeld??

Zal beginnen met alles eens volledig uit te stofzuigen want de binnenkant is wel stoffig , zal waarschijnelijk ook door het stof zijn dat de ventilatoren van de videokaarten maar af en toe werken

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

    • Aantal leden
      39.842
    • Meeste online
      1.765

    Nieuwste lid
    JazzyJazz
    Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

    • Door JDAV
      Ik merk sinds vandaag op dat er een rare witte lijn(en) op de rechterbovenkant van mijn scherm te zien zijn. Deze blijven zichtbaar bij elke achtergrond. Ik krijg het echter niet schoongemaakt dus nu vermoed ik dat het een probleem met mijn scherm.
      Hopelijk kan er iemand hier mij verder helpen. (Witte lijn op linkerkant foto, want hij is omgedraaid)

    • Door Merel Kuijpers
      Hi allemaal, 
       
      Ik zit met een probleem. Ik heb mijn computer ter reparatie naar een computerzaak gebracht. Inmiddels is hij weer terug en doet hij het weer. Behalve dat mijn beeld niet meer in mijn monitor past. Dit had ik een vorige keer ook toen ik mijn desktop had weggebracht, maar toen was dit simpel te verhelpen door de resolutie aan te passen, nu helpt dit niet. Dit verkeerde beeld krijg ik niet alleen op mijn bureaublad, maar met alles wat ik doe. Alsof er een stukje van mijn beeld is afgesneden en dit gamed natuurlijk voor geen meter. 
       
      Is er iemand die een idee heeft hoe ik dit kan verhelpen? 
      Alvast bedankt. 



    • Door Jasper
      Goedemiddag Forum leden.
       
      Ik ben druk bezig met een document dat ingevuld moet worden door collega's
       
      Het is een bestand met meerdere tabbladen waarbij ze elk tabblad gegevens kunnen invullen (steeds de zelfde pagina).
       
      De pagina is zo gemaakt dat als ik onder het kopje beeld de optie pagina indeling activeer het een nette pagina weergeeft.
       
      Nou is mijn vraag kan ik het document zo maken dat je dus ook echt alleen die pagina ziet. Nu zie je nog suggestie pagina's in het zelfde blad die je kan gaan gebruiken (licht grijs)
      dit wil ik eigenlijk niet laten zien
       
      Ik hoor graag van jullie
       
      mvg
       
      Jasper
       
       

    • Door Finnyfan
      Hallo allemaal,
       
      Momenteel zit er op mijn pc een FMS-59 poort waaraan een stekker is aangesloten met 2x vga.
      Nu had ik graag nieuwe schermen er op aangesloten. Nu heb ik eeb Fms-59 kabel met 2x display poort besteld, maar deze lijkt het niet te doen?
       
      Mijn vraag kan ik deze zomaar wisselen,
      zoja wat kan het probleem zijn?
       
      Alvast bedankt,
       
      Mvg,
       
      Finnyfan
    • Door bio
      Beste forumleden,
       
      Ik zit met het volgende probleem, ik zou graag weer een oud computer spelletje spellen. maar helaas werk deze niet onder Windows 10.
      Nu heb ik geen zin om een duo boot te installeren en heb ik virtualbox ge installeert. Hier in heb ik vervolgens xp sp3 en alles updates in ge installeert.
      Helaas wil hij nu niet mij vga drivers installeren. ter wijl ik wel xp drivers op cd heb staan 32bit als 64bit. Ik krijg dan de volgende melding:
      Nvidia installatie programma kan niet door gaan: Dit Grafische stuurprogramma kon geen compatibele grafische hardware vinden.
      Nu heb ik al ge probeert om via aperaatbeheer hem te laten zoeken in de juiste map maar ook dit werkte niet. ook zoeken op de nvidia site werkt niet aan gezien hun maar tot Windows 7 terug gaan. En ook auto zoeken werkt niet omdat ik hier Java 8 voor nodig heb en deze werk weer niet met Windows xp.
       
      Hier iemand nog een idee ik hoor het graag,
       
      Met vriendelijke groeten,
      Bio
×
×
  • Nieuwe aanmaken...