Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.RedArrow

Laptop loopt geregeld vast (waarschijnlijk door Norton)

  Aanbevolen berichten

  Geplaatst: (aangepast)

  Hallo iedereen,

   

  Eind februari / begin maart begon mijn laptop geregeld vast te lopen. Dan kan ik met mijn muis nergens meer op klikken, enkel nog rondbewegen, en m'n toetsenbord doet dan ook niets zinnigs meer. Control+Alt+Delete werkt niet, ik kan dan enkel nog met Num Lock en ShiftLock spelen. Als ik heel lang wacht (in de hoop dat het vastlopen ooit ophoudt), dan wordt het scherm uiteindelijk zwart en is enkel nog m'n muis zichtbaar. Dit gebeurt altijd, ook als ik niet op vanalles probeer te klikken/duwen. (bv. Control+Alt+Delete ofzo)

   

  Als ik dan 7 seconden op de aan-knop duw en m'n computer dan weer opstart en dan direct Taakbeheer opzet, dan staat er vaak dat 99% van de schijf bezig is. De volgende dingen zijn dan aan het draaien: Norton Internet Security Online, System en Start Menu Service.

   

  Er staan geen zware programma's op mijn computer. Ik heb bijna alles eraf gesmeten wat ik niet nodig had. Ik heb Windows Systeemherstel uitgevoerd maar dit hielp niet. Ik kon zo wel zien dat het probleem begon bij een update van Norton. Het lukte me niet om een scan uit te voeren. Er kwam altijd een error.

   

  Ik heb Norton verwijderd en mijn schijf gedefragmenteerd. Toen ging mijn computer een week lang perfect. Vorige vrijdag heb ik Norton opnieuw geïnstalleerd. Sindsdien is de ellende opnieuw begonnen. Een snelle scan gaat wel, maar een volledige systeemscan niet. Mijn computer loopt weer geregeld vast en ik weet niet wat ik moet doen. Norton is volledig up-to-date.

   

  Wat moet ik nu doen?

  aangepast door RedArrow

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Je kan makkelijk te weten komen of het aan Norton ligt door die opnieuw te uninstallen en te vervangen door een andere virusscanner.

   

  Hoe ga je te werk?

  1 maak voor alle zekerheid een herstelpunt aan (beter nog: een kloon, backup van je systeemschijf)

  2 download eerst een andere virusscanner (vb Avast, Avira, AVG)

  3 uninstall Norton (best via https://support.norton.com/sp/nl/nl/home/current/solutions/kb20080710133834EN_EndUserProfile_nl_nl   )

  4 installeer dadelijk je nieuwe virusscannner, reboot

  5 kijk het nu verschillende weken aan en dan weet je of het aan Norton lag of niet.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 • Geplaatst: (aangepast)

  Bedankt voor het antwoord! Ik apprecieer dit enorm :)

   

  Ik heb Java verwijderd. Het was blijkbaar verouderd. Toen heb ik Norton verwijderd. Toen liep mijn computer vast. Opnieuw opgestart en Avira geïnstalleerd. Hij liep weer vast, maar met wat geduld herstelde het weer. Ik heb een scan uitgevoerd en Avira zegt dat er geen dreiging is. Ik heb Java opnieuw geïnstalleerd. Momenteel loopt alles gesmeerd.

   

  Ik heb een printscreen genomen van mijn Taakbeheer vlak na het vastlopen. Mijn schijf was toen 95% à 100% in gebruik. Zit hier iets tussen dat ik niet nodig heb?iplmvgpp8b97l.png

  aangepast door RedArrow

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  'k vreesde er al voor - als je na het verwijderen van Norton al weer vastloopt, zou ik er uit besluiten dat het niets met Norton te maken heeft.

   

  (tussen (): heb je Java wel nodig?  ikzelf verwijderde het - nadat ik ergens op een forum een bericht zoals dit van mij gelezen had - twee of drie jaar geleden en 'k heb sindsdien maar één keer de melding gekregen dat een programmaatje het nodig had. Maar gezien ik dat programmaatje niet echt nodig had, blijft Java (dat nogal wat lekken vertoonde) bij mijn van mijn systeem)

   

  Op 20/3/2017 om 14:17, RedArrow zei:

  Ik heb Norton verwijderd en mijn schijf gedefragmenteerd. Toen ging mijn computer een week lang perfect.

  Logisch dat je in die richting dacht natuurlijk.

   

  Heb jij je temps al eens nagekeken?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 • De temperatuur van m'n laptop? Hoe meet ik die? Hij voelt nooit echt warm aan. M'n zus haar eerste laptop voelde altijd veel warmer.

   

  Jullie hebben waarschijnlijk al door dat ik niet veel van computers ken :blush:

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 • CrystalDiskInfo zegt 27°C.

   

  Bij Gezondheidstest staat er wel "Waarschuwing". ([C5] Current Pending Sector Count: 1)

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Temperatuur is dus prima (tenminste als je het niet vlak na het opstarten deed... ?)

   

  Die melding zegt me niets, 'k ga even de collega's navragen.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×