Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Excellie

Eindelozen rijen excel verwijderen

  Aanbevolen berichten

  Mijn excelbetand is mega groot geworden. Wat ik ook probeer en gezocht heb op meerdere forums, ik krijg deze rijen niet verwijderd.

  Weet iemand een oplossing?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Je kunt geen rijen/kolommen verwijderen je kunt ze alleen maar leeg maken.

  Een excel blad bestaat (vanaf versie 2007) standaard uit 16384 kolommen en 1048576 rijen.

  Daar kun je niets aan doen. 

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Echt (fysiek) verwijderen van rijen en kolommen kan in Excel inderdaad niet. Maar ongemerkt kan Excel door allerlei handelingen en bewerkingen wel (veel) meer rijen en kolommen in gebruik genomen hebben dan wenselijk is en dat kan tot gevolg hebben dat je Excelbestand veel groter is geworden (in megabytes) dan nodig. Doe het volgende:

  1. Noteer de huidige grootte van je Excelbestand.

  2. "Verwijder" alle niet in gebruik zijnde kolommen. Klik daarvoor in het werkblad boven de eerste niet in gebruik zijnde kolom (rechts naast je gegevens) op de letter van die kolom, de gehele kolom wordt dan geselecteerd. Druk dan de CTRL- en Shifttoets (links-onderaan op het klavier) tegelijkertijd in, houd die ingedrukt, en druk dan 1 x op de pijltje-naar-rechts-toets. Dan worden alle niet in gebruik zijnde kolommen geselecteerd. Klik dan op de rechtermuisknop en kies in het verschijnende menu: "Verwijderen".

  3. Nu hetzelfde voor de niet in gebruik zijnde rijen. Klik daarvoor in het werkblad onder de laatste in gebruik zijnde rij op het eerstvolgende rijnummer, die rij wordt dan geselecteerd. Houd de CTRL- en Shifttoets tegelijkertijd ingedrukt en druk dan 1 x op de pijltje-naar-omlaag-toets. Alle niet in gebruik zijnde rijen worden dan geselecteerd. Klik dan op de rechtermuisknop en kies in het verschijnende  menu: "Verwijderen".

  4. Sla het Excelbestand op.

  5. Controleer hoe groot het bestand nu is (dat kan bv. door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en dan te kiezen: "Eigenschappen").

  Laat aub hier eens weten of bovenstaande actie effect heeft gehad op de grootte van je bestand.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


 • Topicstarter
 • Hallo,

   

  Excuus, ik las alleen het laatste berichtje, ik zie nu dat er tips zijn gegeven! Heel erg bedankt, ik ga het lezen en toepassen.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Van 2,7 naar 2,6 MB is een effect dat niet merkbaar zal zijn.

  Óf er effect is, is vooraf niet te voorspellen, dat hangt af van wat er in het bestand is gebeurd.

  Verwijder ook de niet-in-gebruik zijnde kolommen, als je dat nog niet gedaan zou hebben.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×