Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


FlorianB

Laptop herstart volledig na ontwaken uit slaapstand

Aanbevolen berichten

Beste

 

Sedert enkele weken ben ik in bezit van een nieuwe ASUS ROG-Laptop, model GL552VW met Windows 10 (64-bit). Ik ondervind nu dat er zich enkele vervelende problemen voordoen.

 

Wanneer ik mijn laptop in slaapstand plaats (door bijvoorbeeld deze dicht te klappen of de slaapstandknop in te drukken), krijg ik telkens wanneer ik hem opnieuw aanzet (via een druk op een toets, of een korte druk op de powerknop), een volledige herstart. Gevolg is dat alle programma's en zaken waarmee ik bezig was afgesloten zijn en ik eventuele documenten en dergelijke niet correct heb kunnen opslaan als deze geopend stonden.

 

Het eigenaardige is dat deze restart zich enkel voordoet wanneer de laptop niet op de netstroom is aangesloten. Ook duurt de restart vanuit slaapstand iets langer dan wanneer de laptop een normale opstartprocedure ondergaat wanneer ik hem bijvoorbeeld volledig afsluit in plaats van op slaapstand zet. Verder is het ook zo dat ik na een herstart vanuit slaapstand niet meer met mijn pincode kan aanmelden, maar ik telkens het wachtwoord van mijn microsoft account dien te gebruiken, terwijl dit niet zo ingesteld staat. 

 

Oplossingen die ik al geprobeerd heb:

 

 • Instellingen in energiebeheer zowel gereset als manueel aangepast zoals op de bijgevoegde foto
 • Geavanceerde instellingen in energiebeheer bekeken en gecheckt of daarbij 'uitschakelen' stond in plaats van 'slaapstand' 
 • Via apparaatbeheer iedere driver en onderdeel bijgewerkt naar de laatste versie.
 • Via command prompt volgende checks gedaan; dism /online /cleanup-image /restorehealth en ook sfc /scannow 
 • Windows probleemoplosser voor Hardware en apparaten

 

Mochten hier andere (functionele) oplossingen voor zijn hoor ik het graag. Alvast bedankt!

Screenshot_energiebeheer.png

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

·         1. Type: CMD in “Zoeken”.
2. Rechtermuisklik op het icoon Opdrachtprompt en kies voor “Als administrator uitvoeren”
3. In het commandoscherm wat verschijn type je: powercfg -h off en druk op Enter

Hiermee wordt de sluimerstand uitgeschakeld, wat nodig is om de levensduur van je SSD schijf te bevorderen.

 

Bij een slaapstand worden de lopende bewerkingen in het geheugen opgeslagen en daarvoor is stroom nodig. Misschien dat een te lage spanning van de batterij dan parten speelt.

Ik schakel slaapstand altijd uit, het zorgt vaak voor problemen. In plaats daarvan sluit ik de pc (laptop) gewoon af.

 

aangepast door droske
enkele correcties

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    2

  Beste

   

  Alvast bedankt voor de tip, alleen zou ik graag sluimerstand / slaapstand ingeschakeld houden, aangezien ik mijn laptop vaak verplaats van locatie naar locatie, zonder dat ik deze zou willen herstarten. Hebt u misschien nog een ander idee?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    2

  Beste 

  Bedankt voor de tip. Ook heb ik ondertussen gevonden hoe ik het slaapstandprobleem oplos. Ik heb bij de geavanceerde energie-instellingen de optie 'Harde schijf uitzetten na...' op '0 minuten (= nooit)' geplaatst, zowel op batterij als op netstroom, in plaats van het standaard aantal minuten. Nu ben ik weer in staat om mijn laptop na dichtklappen weer vanuit slaapstand te gebruiken. Hiermee is het probleem opgelost. Bedankt voor de hulp!

  energiesettings.png

  aangepast door FlorianB
  Extra aanvulling optie 0 minuten

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    39.579
   • Meeste online
    1.765

   Nieuwste lid
   Tamtam
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door dreivilo47
    Op m'n laptop (Windows 10 Home) krijg ik de volgende melding na een Windows Update: Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903 - fout 0xc1900223
     
    Via services.msc heb ik de service "Windows Update" gestopt, daarna de map "C:\Windows\SoftwareDistribution" leeggemaakt, het bestand "C:\Windows\WindowsUpdate.log" verwijderd en als laatst de service terug opgestart.  Dit biedt geen oplossing voor bovenstaand probleem.
     
    Heeft iemand een oplossing?
     
    Alvast op voorhand bedankt voor jullie tijd en moeite.  En voor ik het vergeet...  Beste wensen en een goede gezondheid voor 2020!
   • Door Jasper
    Goedemiddag PC Helpforum,
     
    Voor het werk heb ik vraag gekregen om naar een goede laptop te gaan kijken waar wij als engineers op kunnen werken.
    Tot nu toe maken wij eigenlijk altijd gebruik van HP workstations. Echter is dat vanwege de vele bedrijfsbezoeken niet handig.
     
    Voornamelijk draaien wij 3D modeleer software van Creo ellements Direct moddeling.
    En wat bijbehorende modules.
     
    De Workstations zijn opgebouwd met de volgende onderdelen.
     
    - Intel Core i7-6700 CPU @ 3.4 ghz
    - 16gb werkgeheugen
    - NVIDIA Quadro M2000
     
    Deze pc's werken eigenlijk al te langzaam voor het pakket en zijn dus niet voldoende.
     
    Nou kwam een collega van met met het volgende aanzetten:
     
    https://www.alternate.nl/html/product/1564264?utm_source=GoogleShopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=GoogleShopping_Notebook&utm_term=PL6AZNAE&gclid=Cj0KCQiAtf_tBRDtARIsAIbAKe019QNv3uNBHdZta0n_OSUvh3wursBU4oLEvz2U_6iZRaWg-lz7yc4aAiKJEALw_wcB
     
    Het grootste voordeel is hierbij dat we 2 schermen zouden hebben ( 1 voor 3D omgeving en 1 voor database etc) Echter kan je ook kiezen voor een laptop inclusief een los 2de scherm.
     
    Het budget is maximaal 3600 euro per laptop. Echter zou het fijn zijn als we goedkoper uit komen. :D
     
    Ik hoor graag jullie aanbevelingen.
     
   • Door EYES-T
    Heb zojuist een Hello pincode ingesteld die ik moet gebruiken om Windows 10 (Pro)te openen. Maar de code wordt niét gevraagd bij het opstarten.
     
    Iemand een idee hoe dit komt?
     
    Alvast bedankt voor elke reactie!!
                Vrageninfo
    Laatst bijgewerkt 1 november 2019 Views 6 Van toepassing op:   Windows 10 / Beveiliging, privacy en accounts
   • Door Roybinhoed
    Goedemiddag,
     
    Sinds afgelopen maandag speel ik mijn games (rainbow six siege, fortnite en World of Tanks) met een veel lagere fps. Eerst dacht ik dat mijn laptop (acer aspire vx5-591g nitro) door een Windows update overal mijn intel grafische kaart op in had gesteld, maar na wat controles bleek dit niet het geval. ik heb de drivers van mijn grafische kaart opnieuw geïnstalleerd. heeft niet geholpen. Vervolgens opnieuw geïnstalleerd maar dan via een schone installatie, weer niks. ik heb mijn laptop terug gezet naar fabrieksinstelling en er vervolgens een game weer op geprobeerd te runnen. nog steeds 20 fps ipv 60 fps. Ook nog even gekeken in de Nvidia configuratie scherm maar daar was ook niks raars. Ik heb het gevoel dat mijn laptop de intel grafische kaart pakt maar dat kan ik nergens terug vinden. 
     
    Ik heb het gevoel alsof ik iets doms over het hoofd zie maar ik kan mij niks meer bedenken.
     
    Heeft één van jullie misschien een idee?
   • Door Kelly6695
    Laptop valt uit tijdens (snel)typen
     
    Ik had een probleem, ontstond uit het niets. Tijdens het (snel) typen viel me laptop ineens in slaapstand. Ik wist niet waardoor het kwam en het was echt super vervelend. Gezocht in Google naar oplossingen en niets kunnen vinden (in eerste instantie). Vandaar dat ik dit bericht ook plaats want ik heb de oplossing gevonden. 
     
    Tijdens een chatgesprek met Windows werd er gedacht aan een software probleem, we probeerde een aantal dingen maar niets hielp. Het moest dan wel een hardware probleem zijn. Ik heb nog een tijdje gezocht op Google en vond het artikel wat mij gered heeft van heel veel problemen en kosten. 
     
    Het bleek namelijk dat ik een magnetische armband droeg wat ervoor zorgde dat de slaapstand in de laptop werd geactiveerd. Armband afgedaan en probleem opgelost!
     
    Met dank aan: https://www.baswijdenes.com/portfolio/laptop-goes-to-sleep-while-typing/ 
     
    Ik wilde dit graag met jullie delen.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...