Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.klungel

blaster

  Aanbevolen berichten

  (oude-) laptop , met windows XP ,  blijft doorlopend opstarten ! zodat ik geen antivirus programma kan downloaden . hoe krijg ik dat ding terug stil zodat er een virus-scanner kan geïnstalleerd worden ?.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Het doorlopend opnieuw opstarten zou kunnen komen door de worm Blaster, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn.

  Of het hier om Blaster gaat, kun je snel controleren.

  Gebruik een andere pc en ga dan naar deze website: https://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2003-081119-5051-99

  Klik bovenaan de pagina op Download Removal Tool
  Je downloadt dan dit bestandje: FixBlast.exe (132 KB)
  Sla dat bestand op op een USB stick.

   

  (Zorg ervoor dat de XP pc niet verbonden is met internet; dus trek de internetkabel eruit. Wanneer Blaster gevonden en verwijderd is, moet je eerst nog controleren of de firewall aan staat! Als je niet weet hoe dat moet, dan kun je dat in een volgende reactie vragen.)


  Stop die stick in de XP pc waarmee je die problemen hebt.
  Start die pc op.
  Zodra hij is opgestart ga je met de Verkenner naar de USB stick en dubbelklik je op FixBlast.exe

  Je moet wel snel zijn, want als het echt om Blaster gaat, dan heb je hooguit 5 minuten de tijd. Daarna zal de pc weer automatisch opnieuw opstarten.

   

  Kijk goed naar het scherm. Wat lees je als het removal tool zijn werk doet. Wordt Blaster gevonden en verwijderd? Of las je wat anders?

  aangepast door porrelaar
  aanvulling

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 • heeft allemaal weinig zin , want ik krijg die XP-laptop (HP)  niet stil ! enkel het uitnemen van de batterij en het uittrekken van de net-adapter doen hem stoppen ! als ik zelfs geen bureaublad  kan bekomen , noch de muis kan bedienen , hoe kan ik dan een USB-STICKJE  aanwijzen    ???

  na een paar uren te rebooten kan ik die laptop gebruiken als "schotelverwarmer" , omdat die zo heet wordt ! !!!

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Omdat de titel van uw topic "blaster" is, ging ik ervan uit dat u bekend was met de symptomen van de worm Blaster. 

  In augustus 2003 heb ik in 1 week tijd 3 verschillende computers van familie en collega's bevrijd van Blaster. Op al die computers startte Windows XP toen normaal op, maar eenmaal opgestart verscheen al zeer snel (binnen enkele minuten) de melding dat de computer moest worden afgesloten. Zo herinner ik het me tenminste. In de paar minuten die me ter beschikking stonden, ramde ik een diskette met daarop het removal tool in de pc. 

   

  U krijgt niet eens het bureaublad te zien, want voor die tijd start de computer al weer opnieuw op. Dan kunt u inderdaad geen USB-stick openen in de verkenner.

  Er kunnen andere oorzaken zijn voor het constant opnieuw opstarten van de laptop. Het zou ook defecte hardware kunnen zijn. Ziet u tijdens het opstarten misschien foutmeldingen voorbij komen op het scherm in de POST: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Power-on_self-test

  Hoort u andere pieptonen dan normaal wanneer u de laptop aanzet?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 • neen ,  op het scherm verschijnt eerst het gewone "XP"-start-scherm  , gevolgd door een bliksemsnel verdwijnend blauw scherm met witte tekst ; de tijd om dat te lezen heb ik niet ! 't verdwijnt zo snel en wordt gevolgd door een tekst met keuze-mogelijkheid om te starten in "veilige mode" , of met opdrachtprompt  enz ; reeds alle keuzes geprobeert maar daar blijft niks te helpen ;

  'k denk dat die HP rijp is voor de schroothoop ....  (zonde !)

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Het blauwe scherm met witte tekst moet welhaast een BSoD (Blue Screen of Death) zijn. In die tekst staat de error (fout) code vermeld, waarom Windows wordt afgebroken. Maar omdat jij slechts een flits van dat scherm ziet kun je de foutcode niet noteren.

  Als jij een goede film- of digitale fotocamera hebt, kun jij het proces filmen en dan vertraagd afspelen, zodat je de foutmelding kunt overschrijven.

  Hopelijk hebben andere leden nog meer én betere tips voor je.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Ik vermoed een probleem met de koeling.

  Te hoge temperaturen van een PC / laptop worden meestal veroorzaakt door stofophopingen binnenin of op de fans.

  Om dit op een veilige manier te verwijderen verwijzen we graag naar deze zeer duidelijke uitleg.

  Neem de tips grondig door en doe het nodige om je systeem stofvrij te (laten) maken.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Maak een account aan of log in om te reageren

  Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

  Account aanmaken

  Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

  Registreer een nieuwe account

  Inloggen

  Heb je reeds een account? Log hier in.

  Nu inloggen


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×