Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


IDEFIX

Zwart vakje bij opstart

  Aanbevolen berichten

  Bij het opstarten van mijn PC verschijnt er in en korte flits een zwart vakje op mijn bureaublad. Het gaat zo snel dat ik onmogelijk kan zien wat het is. Ken iemand dit?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Moeilijk te zeggen als jij al niet kan zien wat het is.

  Tip: gebruik een videocamera, digitale camera of een smartphone om het opstarten van je pc op te nemen. Zet dat filmpje op je pc en speel het vertraagd af. Met VLC Player doe je dat via de menubalk: Afspelen > Snelheid > Langzamer. Houd dan je vinger bij de Pauze knop om het filmpje op het juiste moment te stoppen. Misschien word je daar wijzer van.

   

  "Een zwart vakje" doet me denken aan een venster van de opdrachtprompt, dat heel kort verschijnt:

   

  5a200a296516a-2017-11-30_14_38_35-Admini

   

  Maar als dat zo is, dan rest nog de vraag wat er in dat venster staat...

   

  Oeps, ik zie nu pas dat dit topic in de sectie Malwarebestrijding staat. Daar horen gewone leden niet te reageren. Een moderator mag mijn reactie verwijderen.

  aangepast door porrelaar
  Ik had hier waarschijnlijk niet mogen reageren

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Ik zie dat een moderator jouw vraag intussen verplaatst heeft van Malwarebestrijding naar Hardware algemeen.

   

  Het gebeurt tijdens het opstarten van je pc, schreef je, en je ziet het venstertje heel kort op je bureaublad.

  Je kunt zelf nakijken welke programma's automatisch opstarten met Windows 10. Ik vermoed dat het toch een van die programma's is waarvan je kort een flits ziet.

   

  Klik met de rechter muisknop op een lege plek in de taakbalk en kies dan Taakbeheer.

  Klik in Taakbeheer op het tabblad Opstarten.

   

  Je krijgt nog iets meer te zien (namelijk de volledige naam en locatie van de exe bestanden die automatisch opstarten met Windows) wanneer je CCleaner gebruikt:

  Start CCleaner

  Klik in de linker kolom op Gereedschap

  Klik daarna in de middelste kolom op Opstarten.

   

  Het schijnt dat sommige mensen met een grafische kaart van AMD heel kort een venstertje zien zoals jij dat beschrijft: https://www.security.nl/posting/37721/DOS+schermpje+tijdens+opstarten%3F

  Dus kijk of er iets van AMD/ATI bij die opstarters staat. Indien ja, dan gewoon zo laten. Dat zou geen kwaad kunnen.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    1

  Ik heb dat sinds ik de herstelling gedaan heb van die uitgerokken teksten. Dus zoals ik al zowat overal gelezen heb zou het inderdaad iets kunnen te maken hebben met die videokaart die toen problemen gaf. Ik ga me er , zoals de anderen, dus ook geen zorgen in maken.

  Ondertussen bedankt hoor.:thankyou-bor:

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    1

  Ik dacht dat ik het met mijn vorige mail afgesloten had . Het thema mag dus afgesloten worden. Dus nogmaals dank voor de tussenkomst hoor.:thankyou-bor::).

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    39.287
   • Meeste online
    1.622

   Nieuwste lid
   pg
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door rev1980
    PC geeft popup van bitdefender ,terwijl ik het programma nooit heb geinstalleerd, Elke opstart weer.

   • Door Anja1960
    Hoi,
     
    Mijn laptop is redelijk traag geworden bij het opstarten en ook bij het surfen, is al even geleden dat er naar gekeken is.
    kunnen jullie misschien eens kijken?
     
    Alvast bedankt
     
    Gr.
    Anja
     
   • Door Vin
    Goedendag.
     
    Gisteren was ik een youtube video aan het bekijken, waarna ik door de reacties scrollde en een reactie zag van iemand met de tekst "free gift card" met een link erbij. Ik vertrouwde het niet direct, maar zag dat de reactie 133 upvotes had gekregen en reacties op het bericht meldden dat het werkte. Stom dat ik ben, toch op de link geklikt, gekozen voor een ebay gift card, waarna ik een balkje vol zag lopen met de boodschap "connecting". Toen het balkje op ongeveer 20% vol zat toch de website weggeklikt omdat ik het niet vertrouwde. Ik vrees dat het toen al te laat was. Enkele minuten later begon internet te haperen, maar na een connectie test bleek internet goed te zijn en lag de oorzaak dus ergens anders. Tevergeefs probeerde ik nog een scan met AVG anti-virus programma te doen, maar op 5% bleef deze hangen en toen heb ik de uitknop ingehouden tot mijn laptop uit ging. Hierna startte deze niet meer op:
     
    Ik kan nog wel bij de BIOS, maar zodra dat venster voorbij is knippert links bovenin een liggend streepje (welke normaal na enkele seconde wordt opgevolgd door het opstarten van windows, maar nu dus niet meer) en verdwijnt deze na een tijdje. Dit wordt gevolgd door een volledig zwart scherm, wat weer gevolgd wordt door een paar harde piepen (vergelijkbaar met de enkele piep als de pc aangaat) achter elkaar. Zodra de piepen ophouden staat er "Windows failed to start. Insert windows installation disc and restart your computer".
     
    Op mijn laptop staat windows 7 home premium geinstalleerd (het betreft een acer aspire 5750g). Ik had toevallig een windows 8.1 installatie cd liggen, en geprobeerd de bios te veranderen met prioriteit op de disc-drive met dus de windows 8 cd, en via daar een systeemherstel te doen. Echter na het kiezen voor systeemherstel staat er iets dat ik een versie moet kiezen en opnieuw moet opstarten, maar die optie verschijnt natuurlijk niet en wordt deze hele "loop" herhaald. Hierna gekeken voor een recovery via USB, maar bij het invoeren van mijn productcode op de microsoft website voor de download kreeg ik de melding dat het een OEM versie betreft en ik contact op moest nemen met de fabrikant van de laptop. Na wat verder zoeken kwam ik uit op de disc-to-disc recovery van Acer (welke wél toegankelijk is), echter staan er een hoop foto's en documenten nog op de laptop die ik niet kwijt wil. Bij de erecovery management van acer krijg ik de keuze uit een volledige fabrieksherstel (met dus verlies van al mijn documenten etc), óf een herstel van het besturingssysteem waarbij al mijn bestanden op C/:backup worden gezet met de tekst erbij: This does not affect virusses or malware. Die laatste optie heb ik dus (denk ik) niks aan.
     
    Ik heb zelf het idee dat het falen van de HDD een gevolg is van de link die ik aan heb geklikt, maar dat weet ik niet 100% zeker. Ik hoop dat iemand hier mij erbij kan helpen.
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.