Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Captain Kirk

Hacker vindt manier om TeamViewer-permissies aan te passen

  Aanbevolen berichten

  Een hacker heeft een manier gevonden om de permissies van het programma TeamViewer aan te passen, waardoor het mogelijk is om de computer te besturen van degene die via TeamViewer op een computer inlogt. TeamViewer is software waarmee computers op afstand kunnen worden beheerd.

  Het wordt bijvoorbeeld binnen bedrijven gebruikt, maar ook telefonische oplichters maken er gebruik van. Het gaat dan om oplichters die zich bijvoorbeeld als Microsoftmedewerker voordoen en mensen thuis opbellen. Vervolgens proberen ze hun slachtoffers een progamma zoals TeamViewer te laten installeren, waarmee de computer van het slachtoffer op afstand kan worden overgenomen.

  TeamViewer moet zowel op de lokale client (server) als remote client zijn geïnstalleerd. Iemand die via TeamViewer op een remote client inlogt heeft volledige controle over dat systeem. De eigenaar van de remote client kan vervolgens zien hoe zijn computer via TeamViewer door de server wordt overgenomen. Een hacker met het alias "xpl0yt" heeft echter ontdekt dat het mogelijk is voor de client om de computer te besturen van de persoon die inlogt.

  De client kan namelijk een dll-bestand injecteren waarmee zijn permissies worden aangepast. Zodoende kan hij de muis en het keyboard van de server besturen. De hacker heeft de tool waarmee de permissies kunnen worden aangepast via GitHub openbaar gemaakt. Hij merkt daarbij op dat de tool alleen voor educatieve testdoeleinden is bedoeld. De tool is getest op Windows 10. Linux wordt niet ondersteund. Op Reddit stellen sommige gebruikers dat dit een probleem voor telefonische oplichters is, aangezien nu hun computer kan worden overgenomen.

   

   

  bron: security.nl

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Maak een account aan of log in om te reageren

  Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

  Account aanmaken

  Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

  Registreer een nieuwe account

  Inloggen

  Heb je reeds een account? Log hier in.

  Nu inloggen


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×