Ga naar inhoud

Hoog processorgebruik maar geen zware processen


Tom Konings
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen!

 

Mijn pc wordt de laatste tijd steeds trager, en dat ligt volgens mij voornamelijk aan de processor. Wat gek is is dat als ik taakbeheer open hij iets van 70% processor usage aangeeft, terwijl ik zelf op zo ongeveer 30% uitkom als ik de verschillende processen zelf optel... Dit veroorzaakt vervolgens hele lage fps (op world of tanks, dat speel ik het meest).
Dit is vrij snel achteruitgegaan : vorig jaar heb ik een nieuwe videokaart gekocht, alles op max graphics met 60fps, nu staat alles op minimaal met 30fps... Mijn processor is een AMD FX 4100 quad core processor, 3,6GHz. Deze pc is al wel 6 jaar oud, zou het daaraan liggen?

Alvast bedankt,

 

Tom

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het is een gegeven dat een pc bij gemiddeld gebruik na een jaar of drie in gaat leveren op oa snelheid. Zijn alle drivers up-to-date en heb je de pc al eens een schoonmaakbeurt gegeven met CCleaner? Ook stof in de pc zelf kan in sommige gevallen voor vertraging gaan zorgen. Daarnaast is Anti-virussoftware soms ook een processorslurper. Het loont soms om even te kijken of een ander AV je systeem minder belast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Al mijn drivers zijn nu up-to-date, de pc is schoner dan ooit en Ccleaner doe ik al vrij vaak :P Als antivirus gebruik ik de gratis versie van AVG, zou dat erg belastend kunnen zijn? Het probleem lijkt namelijk nog steeds niet opgelost...en wat ik heel raar blijf vinden is dat als ik alle processen bij elkaar optel in taakbeheer ik op veel minder processor usage uitkom dan dat hij aangeeft.. :/
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Op 28/1/2018 om 20:46, Tom6960 zei:

Als antivirus gebruik ik de gratis versie van AVG, zou dat erg belastend kunnen zijn?

Elk antivirus programma geeft een belasting van de processor maar AVG is daar heel matig in.

 

Over welke windows versie spreken we hier?

 

Druk gelijktijdig de toetsen Ctrl-Alt en Delete in en kies nu "Taakbeheer starten".

Selecteer de Tab Processen en klik vervolgens onderaan op "Processen van alle gebruikers weergeven". (niet voor windows 10)

Klik nu op de hoofding van de kolom "processor" tot de processen die cpu verbruiken bovenaan staan. Zo zie je welk proces het meeste van je cpu kracht vraagt.

Maak nu van je Taakbeheer een afbeelding en voeg dit toe als bijlage in je volgende bericht zodat wij kunnen zien welk Proces/Processen zorgt voor de hoge CPU belasting.

Een afbeelding kan je maken met het knipprogramma.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb windows 10. Die optie om alle processen te zien zie ik niet, maar hier toch alvast een screenshot: (dit porcessor gebruik werdt genomen met chrome aan maar niet bijzonder druk bezig, world of tank aan op loading screen en ts3 aan maar niet bezig, ik heb geen weet van andere zware processen...)

 

help.PNG

aangepast door Tom Konings
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 26/1/2018 om 20:54, Tom6960 zei:

Wat gek is is dat als ik taakbeheer open hij iets van 70% processor usage aangeeft, terwijl ik zelf op zo ongeveer 30% uitkom als ik de verschillende processen zelf optel...

Als ik de optelling maak voor deze afbeelding, klopt het toch hoor.

 

De boosdoener blijkt dus het proces systeem te zijn.

Waarom die zoveel CPU gebruikt, kunnen we niet zien, maar bij mij gebruikt die amper cpu.

 

Kijk eens wat de cpu belasting is als je World of tanks niet hebt opgestart.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   40.161
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  Tecnare
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door Mees van Hooijdonk
   Ik heb keuze uit 2 computers. In de ene zit een i3 4150 en een Nvidia GeForce GTX 745. En in de andere een i5 4590 en een Nvidia 210. Ik gebruik mijn computer voor gamen en muziek maken. Welke computer moet ik kiezen??
  • Door JasperVerplanke
   Beste PC-helpforum,
    
   Sinds lange tijd geeft mijn (zelfgebouwde) pc problemen met snelheid. Het opstarten van de PC gaat traag, zeker het openen en navigeren van het start menu. Een programma starten duurt minuten. Wanneer een programma, bijv. een game, eenmaal gestart is werkt het wel snel. Echter, als ik een paar keer alt+tab tussen een game en andere applicaties, gaat het enorm traag. Vaak loopt de PC dan helemaal vast en lukt het niet eens meer om programma's normaal te starten. Het lijkt er dus op dat het draaien van een programma goed gaat, maar het opstarten van een nieuwe programma of switchen tussen programma's niet.
    
   Zelf heb ik in Task Manager met wat online guides geprobeert e.e.a. te diagnostiseren, maar kon niks concluderen. Onderstaande screenshot is gemaakt tijdens het schrijven van deze post, terwijl weinig programma's draaien.
    

    
   Windows staat geïnstalleerd op een SSD. Hieronder nog enkele specs. Hoor graag als er meer info nodig is!
    

    
   Veel dank!
   Groeten,
   Jasper
  • Door Cristiane van der Werf
   Hallo,
    
   Ik ben hier nieuw en ik vraag me af of iemand mij kan helpen en weet of het mogelijk is het werkgeheugen van mijn Lenovo tablet uit te breiden.
   De tablet heeft 1 GB aan RAM en voor zo weinig geheugen vind ik het toch best een goede tablet. Echter ben ik gewoon nieuwsgierig of dit mogelijk is. Ik heb eerst uitgebreid het internet doorzocht maar kon helaas niets vinden dat mijn vraag beantwoord.
    
   Groetjes,
   Cristiane 
  • Door RoyXew
   Hallo beste mensen,
    
   Na flink wat zoekwerk ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn pc een nieuwe processor nodig heeft. Nu heb ik gekozen voor de "i7 7700k": 
   https://maxict.nl/intel-core-i7-7700k-boxed-processor-p7265154.html?btwview=in&utm_campaign=pricewatch&utm_medium=cpc&utm_source=tweakers. 
    
   En aangezien mijn computer kennis redelijk gemiddeld is weet ik niet zeker of dat deze processor op mijn moederbord past. Volgens windowskey+ x, uitvoeren, msinfo32 is het systeemmodel de "MS- 7996" dus dat zou dan de MSI H110M PRO-VD moeten zijn. Nou vroeg ik me af of dus de i7 7700k op dat moederbord past.
    
   Als er nog andere dingen zijn waar ik rekening moet houden bij het vervangen van mijn processor laat het me alstublieft weten, want ik heb het nog nooit eerder gedaan dus ik ben van plan met een tutorial van youtube die processor te vervangen.
    
   Iemand die me kan helpen? 
  • Door Soulayman El Mathari
   ik zou graag willen weten of ik mijn dual core e5200 kan overcloken
    
   ik heb een foto van mijn specs bij gezet 
    
    
    
    
   alvast bedankt

×
×
 • Nieuwe aanmaken...