Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.droske

Een goede raad aan alle computergebruikers.

Aanbevolen berichten

Een goede raad aan alle computergebruikers.

 

 • Zorg er voor dat je besturingssysteem, drivers en programma's up-to-date zijn.
 • De map downloads is enkel een tijdelijke opvang voor je downloads. Speel kort op de bal en verwijder gedownloade installatie bestanden van zodra je ze niet meer nodig hebt. Andere downloads geef je een passende bestemming of verwijder ze indien je ze niet wenst te bewaren. Maar al te vaak kan men vaststellen dat de map downloads proppen vol zit zodat de gebruiker door het bos de bomen niet meer ziet en na verloop van tijd zelfs niet meer weet wat la dan niet mag verwijderd worden.

 • Hou eens grote kuis in je e-mails. Minstens 90% van de gelezen en verzonden mails wordt nooit meer geopend. De map “verwijderde items” hoort sowieso dagelijks geleegd te worden. Hoe meer mails je bewaart hoe trager je (POP3) mailprogramma is en hoe trager het synchroniseren van je data verloopt.

 • Installeer nooit P2P programma’s zoals Vuze, µTorrent, enz. Ze bezorgen je naast de beoogde vreugde extreem veel ellende. Wie me niet geloofd die zal het vroeg of laat ondervinden.

 • Installeer nooit programma’s die beweren dat ze je computer sneller maken. De snelheidswinst is in het beste geval slechts van korte duur en de miserie die deze software teweegbrengt is van lange duur. Zeker weten!!!

 • Gratis software is altijd vergezeld van ongewenste programma’s die vaak een dubieuze achtergrond hebben of gedrag vertonen dat vergelijkbaar is met malware. Denk hierbij dan aan spyware en adware zoals toolbars die gegevens van browsersessies kunnen monitoren en hier gegevens van verzamelen en doorsturen, maar ook aan software dat gebundeld is met toolbars en of andere third-party software of verpakt is met een wrapper / download applicatie. Let daarom tijdens de installatie goed op en verwijder het vinkje in het venster waar men melding maakt van die ongevraagde extra software.

 • Maak a.u.b. back-ups!!! Zie mijn onderschrift.
 • Installeer NOOIT programma's op een externe harde schijf.
 • Laat een externe harde schijf NOOIT permanent aangesloten aan je computer.
 • Ken een externe harde schijf een schijfletter toe van achteraan uit het alfabet, te beginnen met de letter Z. Heb je een tweede externe harde schijf, geef die dan de schijfletter Y. Zo zal die schijf altijd dezelfde letter behouden ongeacht de aansluitvolgorden van je externe usb apparaten. https://www.clickx.be/windows/90799/schijfletter-veranderen/
 • Op een externe harde schijf horen ALLEEN back-ups thuis. Sla dus NOOIT bestanden enkelvoudig (rechtstreeks) op de externe harde schijf op want dan heb je er nog geen back-up van. Je data horen op de interne harde schijf te staan en van daaruit maak je er een back-up van die je op de externe harde schijf opslaat. Het is namelijk zo goed als uitgesloten dat je interne en externe harde schijf het gelijktijdig begeven.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.