Ga naar inhoud

Gmail nieuwe versie 2018


Aanbevolen berichten

Gmail heeft een nieuw kleedje aangepast ... en dat kan je nu uitproberen. Niet alleen de lay-out is strakker geworden, ook enkele nieuwe functies zijn toegevoegd. Meest opvallend daarbij zijn de opties om bijlagen meteen te kunnen downloaden zonder de berichten te openen, berichten tijdelijk te stockeren om later te lezen én een rechtstreekse link naar je Gmail-kalender.

 

Om deze nieuwe Gmail te bekijken, log je in op je Gmail-account en open je de inbox. Rechtsboven klikken op het tandwiel en dan kiezen voor de optie "Probeer de nieuwe Gmail". Zo kom je in de nieuwe interface van de inbox.

 

Wat is er nieuw ?

 

 

BIJLAGEN IN INBOX

 

In de inbox valt onmiddellijk op dat berichten met een bijlage duidelijk zichtbaar zijn.

 

5af4027f8717b-GMail_-_Bijlage_Direct_Dow

 

Maar beter nog ... deze bijlagen kan je ook aanklikken, zonder het bericht te moeten openen. De bijlage opent onmiddellijk.

 

 

BEHANDELEN BERICHTEN

 

Als je met de cursor over een bericht gaat, verschijnen aan de rechterzijde van het bericht nog een aantal iconen. Zo kan je daar de mail meteen archiveren, verwijderen, markeren als gelezen of "snoozen" (een nieuwe toepassing).

 

 

BERICHTEN "SNOOZEN"

 

Deze nieuwe toepassing laat je toe om zelf te bepalen wanneer je een bericht wil lezen, indien je dit niet onmiddellijk kan of wil doen. Zo kan je ook plannen om op een bepaald ogenblik pas een antwoord te formuleren, "Snoozen" is dan ook een geheugensteuntje om dit niet te vergeten. Om deze functie te activeren klik je op het klokje (aan de rechterzijde van het bericht). Daar krijg je een aantal mogelijkheden om het ogenblik voor lezen en/of beantwoorden van het bericht te bepalen: "later vandaag", "morgen", dit weekend", "volgende week", "ooit" ... of een door jou zelf bepaalde datum en tijd. Deze mail wordt dan op het gekozen moment in je inbox geplaatst. Berichten die je via "Snoozen" behandeld hebt, kan je in het linkermenu terugvinden onder de hoofding "Gesnoozed".

 

 

INTEGRATIE AGENDA, KEEP en TASKS

 

In deze aangepaste versie worden drie nieuwe taken geïntegreerd, "Agenda" (de kalender), "Keep" (notaboekje) en "Tasks" (takenlijst). Rechts naast de inbox staan de drie icoontjes die naar deze taken verwijzen.

 

5af407a1342f8-GMail_Link_naar_Agenda.JPG

 

AGENDA

 

Meest interessant aan deze nieuwe versie is de rechtstreekse integratie van de Gmail Agenda in Gmail. Zo is het perfect mogelijk om - bvb. op basis van de gegevens die je in een mailtje leest - meteen een afspraak in te plannen in je agenda, zonder apart naar de kalender van Google te moeten zoeken. Klik rechts op het icoontje van "Agenda" en je krijgt toegang tot de kalender, waar je zowel de bestaande afspraken kan bekijken, als een nieuwe afspraak (met alle nodige informatie) kan toevoegen.

 

5af4088d6c626-GMail_Agendapunt_toevoegen

 

KEEP

 

"Keep" is een digitaal notaboekje, waarmee je aantekeningen kan maken. Klik rechts op het icoontje en de herinneringen die je wil opslaan, kan je hier toevoegen.

 

5af4095b807fa-GMail_Keep_-_digitaal_nota

 

TASKS

 

"Tasks" spreekt voor zichzelf ... dit is een handige takenlijst die je zelf kan aanvullen (bvb. als boodschappenlijstje). Klik rechts op het icoontje en je kan alle opdrachten die je nog wil uitvoeren toevoegen aan je takenlijst.

 

5af40a5344532-GMail_Tasks_-_Takenlijstje

 

 

WEERGAVE GMAIL

 

5af40b7f98969-GMail_Weergave_kiezen.jpg

 

Deze nieuwe versie van Gmail laat je ook toe om de weergave ervan zelf te bepalen. Klik op het tandwiel en kies voor "Weergavedichtheid". Dan verschijnt een venstertje, waar je kan kiezen voor "Standaard", "Gemakkelijk" of "Compact". Klik deze verschillende versies gewoon aan ... en beslis dan welke weergave je het meest bevalt.

 

Momenteel kan je deze nieuwe mogelijkheden van GMail nog inschakelen, uitproberen en terugkeren naar de oudere versie. Klik daarvoor op het tandwiel en kies voor de optie "Teruggaan naar de klassieke versie van Gmail".

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


 • kape vastgeprikt, In de kijker en gesloten dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   40.271
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  MathiasVL
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door djdanvan
   Aan de experten en gebruikers van het e-mail programma van Google (G-mail)
    
   Ik gebruik een G-mail adres bij een (ouderen?) vereniging waar ik verschillende info, gegevens, formulieren rond stuur naar de leden toe.
   Als de leden iets moeten antwoorden of een e-mail versturen gebruiken ze natuurlijk liefst de gemakkelijkste weg en dat is op de knop "beantwoorden" invullen en verzenden.
   Dat is wel niet de bedoeling, want zo krijg ik honderden nuttige en veel onbruikbare e-mails in mijn Postvak in binnen.
   Graag zou ik de functie Beantwoorden of doorsturen in het G-mail account kunnen uitschakelen of blokkeren.
   Kan dit en hoe?
   Dank u
   Groeten djdanvan
  • Door pol55
   Laptop w10 : Van alle mogelijke meldingen krijg ik een bericht in het meldingsvenster rechts onder op het bureelblad, behalve van mails van gmail. Heb alles reeds geprobeerd....geen resultaat. Op mijn smartphone en tablet is dit ok. hoe zou dit komen. Wat zie ik over het hoofd .Zie bijlage's  • Door johanny
   Ik kan mij op mijn pc niet meer aanmelden voor gmail met google chrome als browser. Dit lukt wel als ik firefox gebruik en ook probleemloos op mijn andere apparaten. Ik heb van alles geprobeerd, bijvoorbeeld chrome gedeïnstalleerd en daarna opnieuw geïnstalleerd. Voor mij is dit een raadsel.
    
  • Door MasterMouse
   Ik heb voor mijn dochter een Google account gemaakt voor op de Tablet. Nu kwam ik erachter dat ze daardoor niet meer op youtube kon. Heb haar google account verwijderd. Nu is haar tablet vergrendeld. Ze vragen om een code van de ouder. Ik heb nooit een code ingesteld. Ik kan haar google account niet online herstellen. Via Family link lukt het ook niet omdat haar account niet meer bestaat.. dus kom er niet meer in. Dus de Tablet blijft vergrendeld.

  • Door pol55
   Laptop ACER, W10 64 bit, Edge, volledig up-to-date.  Als ik een mail krijg (gmail) krijg ik geen melding meer rechts op mijn scherm. Heeft altijd "gewerkt" .
   Wat is er aan mijn instellingen verandert ? 
    
   vg,
   Pol
×
×
 • Nieuwe aanmaken...