Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.kape

Gmail nieuwe versie 2018

  Aanbevolen berichten

  Gmail heeft een nieuw kleedje aangepast ... en dat kan je nu uitproberen. Niet alleen de lay-out is strakker geworden, ook enkele nieuwe functies zijn toegevoegd. Meest opvallend daarbij zijn de opties om bijlagen meteen te kunnen downloaden zonder de berichten te openen, berichten tijdelijk te stockeren om later te lezen én een rechtstreekse link naar je Gmail-kalender.

   

  Om deze nieuwe Gmail te bekijken, log je in op je Gmail-account en open je de inbox. Rechtsboven klikken op het tandwiel en dan kiezen voor de optie "Probeer de nieuwe Gmail". Zo kom je in de nieuwe interface van de inbox.

   

  Wat is er nieuw ?

   

   

  BIJLAGEN IN INBOX

   

  In de inbox valt onmiddellijk op dat berichten met een bijlage duidelijk zichtbaar zijn.

   

  5af4027f8717b-GMail_-_Bijlage_Direct_Dow

   

  Maar beter nog ... deze bijlagen kan je ook aanklikken, zonder het bericht te moeten openen. De bijlage opent onmiddellijk.

   

   

  BEHANDELEN BERICHTEN

   

  Als je met de cursor over een bericht gaat, verschijnen aan de rechterzijde van het bericht nog een aantal iconen. Zo kan je daar de mail meteen archiveren, verwijderen, markeren als gelezen of "snoozen" (een nieuwe toepassing).

   

   

  BERICHTEN "SNOOZEN"

   

  Deze nieuwe toepassing laat je toe om zelf te bepalen wanneer je een bericht wil lezen, indien je dit niet onmiddellijk kan of wil doen. Zo kan je ook plannen om op een bepaald ogenblik pas een antwoord te formuleren, "Snoozen" is dan ook een geheugensteuntje om dit niet te vergeten. Om deze functie te activeren klik je op het klokje (aan de rechterzijde van het bericht). Daar krijg je een aantal mogelijkheden om het ogenblik voor lezen en/of beantwoorden van het bericht te bepalen: "later vandaag", "morgen", dit weekend", "volgende week", "ooit" ... of een door jou zelf bepaalde datum en tijd. Deze mail wordt dan op het gekozen moment in je inbox geplaatst. Berichten die je via "Snoozen" behandeld hebt, kan je in het linkermenu terugvinden onder de hoofding "Gesnoozed".

   

   

  INTEGRATIE AGENDA, KEEP en TASKS

   

  In deze aangepaste versie worden drie nieuwe taken geïntegreerd, "Agenda" (de kalender), "Keep" (notaboekje) en "Tasks" (takenlijst). Rechts naast de inbox staan de drie icoontjes die naar deze taken verwijzen.

   

  5af407a1342f8-GMail_Link_naar_Agenda.JPG

   

  AGENDA

   

  Meest interessant aan deze nieuwe versie is de rechtstreekse integratie van de Gmail Agenda in Gmail. Zo is het perfect mogelijk om - bvb. op basis van de gegevens die je in een mailtje leest - meteen een afspraak in te plannen in je agenda, zonder apart naar de kalender van Google te moeten zoeken. Klik rechts op het icoontje van "Agenda" en je krijgt toegang tot de kalender, waar je zowel de bestaande afspraken kan bekijken, als een nieuwe afspraak (met alle nodige informatie) kan toevoegen.

   

  5af4088d6c626-GMail_Agendapunt_toevoegen

   

  KEEP

   

  "Keep" is een digitaal notaboekje, waarmee je aantekeningen kan maken. Klik rechts op het icoontje en de herinneringen die je wil opslaan, kan je hier toevoegen.

   

  5af4095b807fa-GMail_Keep_-_digitaal_nota

   

  TASKS

   

  "Tasks" spreekt voor zichzelf ... dit is een handige takenlijst die je zelf kan aanvullen (bvb. als boodschappenlijstje). Klik rechts op het icoontje en je kan alle opdrachten die je nog wil uitvoeren toevoegen aan je takenlijst.

   

  5af40a5344532-GMail_Tasks_-_Takenlijstje

   

   

  WEERGAVE GMAIL

   

  5af40b7f98969-GMail_Weergave_kiezen.jpg

   

  Deze nieuwe versie van Gmail laat je ook toe om de weergave ervan zelf te bepalen. Klik op het tandwiel en kies voor "Weergavedichtheid". Dan verschijnt een venstertje, waar je kan kiezen voor "Standaard", "Gemakkelijk" of "Compact". Klik deze verschillende versies gewoon aan ... en beslis dan welke weergave je het meest bevalt.

   

  Momenteel kan je deze nieuwe mogelijkheden van GMail nog inschakelen, uitproberen en terugkeren naar de oudere versie. Klik daarvoor op het tandwiel en kies voor de optie "Teruggaan naar de klassieke versie van Gmail".

   

   

   

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.