Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Ran

Aantal.als

  Aanbevolen berichten

  Beste allen, en met name gebruiker Alpha,

   

  Deze lijkt me makkelijk echter weet in niet hoe ik deze formule verder moet definiëren:

  Alle reeksen met een (-) teken ervoor wil ik opgeteld hebben in een cel. Dus niet met de getallen erachter zie het excel blad maar de hoeveelheid reeksen met een (-) teken.

  Nu dat ik met met:=aantal.als b3:b25;("-")

  eruit te komen maar ik moet achter de minteken een definitie voor elk teken plaatsen (denk ik).

   

  logs (29).xlsx

  aangepast door Ran

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Vooraf dit:
  Het is niet verstandig om je op dit forum met een vraag tot 1 persoon te richten. De kans bestaat dan dat, als die persoon niet in de gelegenheid is om te antwoorden, je geen enkel antwoord meer zult krijgen. Op dit forum zijn mensen actief die in bepaalde zaken veel beter onderlegd zijn dan ik, het is niet verstandig die op voorhand uit te sluiten. Dat gezegd zijnde, ga ik in op jouw probleem.

   

  Wat in kolom B staat, zijn getallen neem ik aan. Nu heb je voor je gehele werkblad de celeigenschappen ingesteld als tekst, waardoor Excel de inhoud van kolom B niet meer als getallen beschouwt. Dat is dus niet verstandig. Verder gebruik je als decimaal teken een punt, wat misschien wel juist is, misschien ook niet; dat is afhankelijk hoe dat op jouw computer staat ingesteld. In de Nederlandstalige versie van Excel wordt doorgaans een komma daarvoor gebruikt. Dat is in mijn bijlage ook het geval, maar moest het bij jou een punt zijn, dan zou dit automatisch aangepast moeten worden bij openen van het bestand.
  Als de instellingen in het blad juist zijn, is het antwoord eenvoudig (zie de bijlage), nl: =aantal.als(b3:b28;"<0")
   

  PC-Helpf Ran2.xlsx

  aangepast door alpha

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    1

  Ik zal dat in vervolg doen... naar meerdere personen richten.... 

  Wederom dank voor je duidelijk uitleg.... ik ben er echt zeer mee geholpen...

   

   

   

  mvg Ran.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  1 uur terug, Ran zei:

  En als de moderator dit topic kan sluiten is de lijn weer schoon voor nieuwe vragen....

  Dat gaan we dan ook doen ... slotje erop :locked2:

   

   

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.