Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Captain Kirk

Meetdienst StatCounter gehackt en gebruikt voor aanval op cryptobeurs

  Aanbevolen berichten

  Aanvallers zijn erin geslaagd om de populaire meetdienst StatCounter te hacken en hebben hier vervolgens gebruik van gemaakt bij een aanval op cryptobeurs Gate.io. StatCounter meet het aantal bezoekers dat een website krijgt en heeft naar eigen zeggen meer dan 2 miljoen aangesloten websites. Deze websites moeten de StatCounter-JavaScriptcode aan hun website toevoegen zodat bezoekers kunnen worden gemeten.

  Door StatCounter te hacken konden aanvallers hun JavaScriptcode op alle websites plaatsen die van de meetdienst gebruikmaken. De kwaadaardige code die werd toegevoegd zocht specifiek naar een url die verwees naar het overmaken van bitcoins. De specifieke url werd alleen bij Gate.io aangetroffen, een redelijk populaire cryptobeurs, met name in China.

  De JavaScriptcode die de aanvallers hadden toegevoegd verving het bitcoinadres waar Gate.io-gebruikers bitcoins naar wilden overmaken. De aanval werd ontdekt door anti-virusbedrijf ESET. De virusbestrijder stelt dat slachtoffers de aanpassing waarschijnlijk niet meteen opmerkten, aangezien de aanpassing pas plaatsvond nadat ze op verzonden hadden geklikt. Het is op dit moment onbekend hoeveel bitcoins de aanvallers hebben gestolen.

  Volgens onderzoeker Matthieu Faou laat de aanval zien dat zelfs websites die up-to-date en goed beschermd zijn risico lopen als er een zwakke schakel aanwezig is. In dit geval was het een externe derde partij die op een groot aantal websites actief is. "Dit is weer een reminder dat externe JavaScriptcode onder beheer van een derde partij staat en op elk moment en zonder aankondiging kan worden aangepast", aldus Faou. Zowel StatCounter als Gate.io zijn door ESET ingelicht, maar beide bedrijven hebben op het moment van schrijven nog geen melding van het incident gemaakt.

   

   

  bron: security.nl

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Maak een account aan of log in om te reageren

  Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

  Account aanmaken

  Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

  Registreer een nieuwe account

  Inloggen

  Heb je reeds een account? Log hier in.

  Nu inloggen

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.