Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Cil

Partitie maken lukt niet

  Aanbevolen berichten

  Goedemiddag. Ik heb weer een vraag van een van onze leden van de PaintShopClub.
  Zij heeft een laptop van 450 gb, met W10.
  Gister wilde ik een partitie maken (zodat al haar Stuff) voor Psp daarop zou kunnen) en wilde een partitie rond de 60gb voor haar maken. Echter stond deze maar 4518 mb toe?
  Er is op de HD nog zeker 160 gb beschikbaar.
  Hoe kan ik dat aanpassen voor haar?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    6

  Een screenshot kan ik je nu niet sturen daar degene niet online is. Maar gister ging ik via schijfbeheer naar partitie maken (ze heeft alleen nu een C schijf) klikte met de rechtermuis op Verkleinen en er kwam na verloop van tijd in het 2e veld 4518 en daaronder kon ik zelf een getal invullen zodra ik 60000 invulde verdween de optie voor toevoegen.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Op 1/2/2019 om 13:47, Cil zei:

  Er is op de HD nog zeker 160 gb beschikbaar.

  Kijk je niet fout?  image.png.60cecd5e2139feb4fa83364ac6f876ab.png het gaat niet om 160, maar 260 (maar dat kan een typo van je zijn) MAAR het gaat hier niet om GB maar om MB

  enfin: dit is een systeempartitie(tje) waar je niet aan kan morrelen / waar je beter niet aan morrelt. (ze heeft trouwens geen schijfletter ook niet)

   

  Samengevat: van die partitie blijf je beter af, ze is trouwens (te) klein om een partitie van te gaan bijmaken.

  Wat je wel kan: van de C (die nog 460 GB groot is een deel van vrij maken en daar dan een partitie van maken. Alleen: je hebt nog maar iets van een 150 GB vrije ruimte.

  Je kan daar dus zeker geen partitie van 150 van gaan bijmaken want dan heb je voor je C geen  reserve meer EN gaan ook volgende upgrades van je systeem niet lukken omdat die een boel vrije ruimte nodig hebben voor zowel reserve (windows.old) als voor tijdelijke bestanden (voor de upgrade dus)

   

  Zelf zou ik daar dus geen partitie bij gaan maken. Het enigste dat ik zou overwegen is de schijf te vervangen door een grotere - al moet je dan rekening houden met de voordelen ervan tgo. de prijs die je voor een grotere SSD gaat moeten neertellen.

   

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    6

  Deze snap ik even niet het gaat niet om de 260 mb, maar om de C schijf van 460 gb,
  Daar zou je toch makkelijk een 50 GB voor een partitie voor kunnen vrijmaken? Maar als we dat doen met Rechtermuis op C dan krijgen we dus die 4518MB

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  ah, 'k ben mee: ik dacht - omwille van die 160  dat je die kleine partitie bedoelde (gezien je maar 154 nog vrij hebt op de C)

   

  Maar goed:

  1. verklein de C (tot -50 van de huidige grootte)

  2. kan de zo toegestane vrije ruimte toe aan een nieuwe partitie.

   

  Of probeerde je dit op die manier al en kreeg je dan deze 'melding':

  Op 1/2/2019 om 13:47, Cil zei:

  Echter stond deze maar 4518 mb toe?

  ? ?

  (Eérst moet je dus ruimte vrijmaken want nu heb je geen 16Gig vrije ruimte meer gezien alle ruimte praktisch al toegekend is)

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Maak een account aan of log in om te reageren

  Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

  Account aanmaken

  Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

  Registreer een nieuwe account

  Inloggen

  Heb je reeds een account? Log hier in.

  Nu inloggen

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.