Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.iEscape

Ernstig lek in LibreOffice gepatcht, OpenOffice nog kwetsbaar

  Aanbevolen berichten

  Een ernstig beveiligingslek in de kantoorsoftware LibreOffice maakte het mogelijk voor aanvallers om willekeurige code op systemen uit te voeren als de gebruiker een kwaadaardig ODT-document opende en met zijn muis over het document bewoog. OpenOffice is echter nog kwetsbaar.

  Kwetsbaarheden waarbij het openen van een document volstaat om een systeem met malware te infecteren zijn de afgelopen jaren meerdere keren in Microsoft Office gevonden en aangevallen. Onderzoeker Alex Inführ ontdekte dat een soortgelijke aanval ook tegen de Linux- en Windows-versies van LibreOffice werkte. Het was mogelijk om kwaadaardige Python-code aan een document toe te voegen die automatisch werd uitgevoerd als de gebruiker met de muis over een hyperlink bewoog.

   

  Klik hier om het artikel te lezen.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.