Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


cdparadijs

[SPAM] Je persoonlijke Google+ account bestaat niet meer na 2 april 2019

Aanbevolen berichten

hallo, ik krijg een mail van noreply@plus.google.com met als onderwerp

 

[SPAM] Je persoonlijke Google+ account bestaat niet meer na 2 april 2019

 

en als tekst :

 

Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je een Google+ account voor consumenten (persoonlijk account) hebt of een Google+ pagina beheert.

In december 2018 hebben we onze beslissing aangekondigd om Google+ voor consumenten vanaf april 2019 te beëindigen omdat het weinig wordt gebruikt en het moeilijk is te zorgen dat Google+ een product blijft dat voldoet aan de verwachtingen van consumenten. We willen je bedanken voor je deelname aan Google+ en je laten weten wat je nu kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld je foto's en andere content downloaden.

Op 2 april worden je Google+ account en eventuele Google+ pagina's die je hebt gemaakt beëindigd. We beginnen dan met het verwijderen van content uit Google+ accounts voor consumenten. Foto's en video's van Google+ in je albumarchief en je Google+ pagina's worden ook verwijderd. Je kunt je content downloaden en opslaan. Doe dit voor april. Foto's en video's waarvan een back-up staat in Google Foto's worden niet verwijderd.

Het proces om de content te verwijderen uit Google+ accounts, Google+ pagina's en het albumarchief van consumenten duurt enkele maanden. Gedurende deze tijd kan content zichtbaar blijven. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld nog steeds delen van hun Google+ account zien in het activiteitenlogboek en sommige content in de consumentenversie van Google+ kan zichtbaar blijven voor G Suite-gebruikers totdat de consumentenversie van Google+ is verwijderd.

Vanaf 4 februari kun je geen nieuwe Google+ profielen, -pagina's, -communities of -evenementen maken.

Bekijk de uitgebreide lijst met veelgestelde vragen voor meer informatie en updates naarmate de beëindiging dichterbij komt.

Als je eigenaar of moderator bent van een Google+ Community, kun je de gegevens van je Google+ Community downloaden en opslaan. Vanaf begin maart 2019 kun je aanvullende gegevens downloaden, zoals de auteur, tekst en foto's van elke communitypost in een openbare community. Meer informatie

Als je inlogt bij sites en apps met de knop Google+ Login, houd er dan rekening mee dat deze in de komende weken wordt uitgeschakeld. In sommige gevallen wordt de knop vervangen door de knop 'Inloggen bij Google'. Je kunt nog steeds inloggen met je Google-account wanneer je de knop 'Inloggen bij Google' ziet. Meer informatie

Als je Google+ gebruikt voor reacties op je eigen site of andere sites, houd er dan rekening mee dat deze functie op 4 februari wordt verwijderd van Blogger en op 7 maart van andere sites. Al je Google+ reacties op alle sites worden verwijderd vanaf 2 april 2019. Meer informatie.

Als je klant bent van G Suite, blijft Google+ actief voor je G Suite-account. Neem contact op met je G Suite-beheerder voor meer informatie. Binnenkort verandert ook het uiterlijk van Google+ en worden er nieuwe functies toegevoegd. Meer informatie.

Als je een ontwikkelaar bent die Google+ API's of Google+ Login gebruikt, klik je hier voor meer informatie over de gevolgen voor jou.

Bij Team Google+ willen we je allemaal hartelijk bedanken dat je eraan hebt bijgedragen Google+ zo speciaal te maken. We zijn erg dankbaar voor de getalenteerde groep kunstenaars, communitymakers en denkers die in Google+ een thuis vonden. Google+ zou niet hetzelfde zijn geweest zonder jouw passie en toewijding.

Google LLC 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, VS

Je hebt deze e-mail ontvangen om je te informeren over belangrijke wijzigingen in Google+ pagina, -product of -account.

 

in de eerste plaats vraag ik mij af of het wel of niet  om phissing gaat

 

waarschijnlijk wel (eerste woord in het onderwerp is [Spam])

 

als ik gewoon deze mail verwijder kan er dan verder niets gebeuren ?

 

mocht de mail toch echt zijn (GEEN phissing) begrijp ik het goed dat mijn mailadres vanaf april niet meer ga kunnen gebruikt worden en dat ik helemaal niets meer kan doen om het als nog te behouden ?

 

een ramp zou dat niet zijn, want ik gebruik dit gmail-adres weinig, maar ik heb nog 2 andere gmail-adressen en die zou ik absoluut niet graag kwijtspelen

 

in de veronderstelling dat het hier NIET om phissing gaat, wat kan ik preventief doen om te verhinderen dat mijn andere mail-adressen ook in gevaar zouden komen ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Deze mail is geen spam en ook geen phishing. Deze mail komt echt van Google. Dat er [SPAM] voor staat betekent niet dat het ook echt spam is. Het woordje [SPAM] is een oordeel van het e-mailprogramma waarin jij deze e-mail leest. Dat oordeel is niet altijd juist. Zo kreeg ik eens een e-mail binnen in mijn e-mailaccount van Outlook.com. Er stond [SPAM] voor. De afzender was Microsoft zelf. Conclusie: een programma van Microsoft beoordeelde een e-mail die afkomstig was van Microsoft als spam...

 

Google biedt verschillende diensten aan: Gmail, Google Foto's, Google Drive, Google Maps, Google+ (ook wel Google Plus  genoemd).

Alleen Google+ gaat verdwijnen. Het e-mailadres van Google dat jij gekoppeld had aan Google+ blijft bestaan en kun je dus gewoon blijven gebruiken.

Als jij niet meer weet dat jij dat e-mailadres gekoppeld had aan Google+, dan heb jij waarschijnlijk nooit wat met Google+ gedaan en zul je Google+ ook niet gaan missen.

 

Deze e-mail betekent niet dat het bijbehorende Gmail adres in gevaar is.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...