Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Calvus

Windows 10 1903 komt pas in mei en onderdelenupdates niet meer verplicht.

Aanbevolen berichten

Windows 10 1903 in mei, onderdelenupdates niet meer verplicht.

Twee keer groot nieuws!

Als eerste: Microsoft heeft aangekondigd dat Windows 10 versie 1903 pas eind mei zal verschijnen en niet in april, zoals de laatste twee jaar gebruikelijk was.

Microsoft zegt meer tijd te willen nemen om de halfjaarlijkse onderdelenupdate (met nieuwe functies) te testen.

Dit waarschijnlijk om te voorkomen dat er weer zo'n dramatische halfjaarlijkse update plaatsvindt, zoals bij Windows 10 1809 waarbij bestanden van gebruikers verdwenen, de update teruggetrokken werd en pas weken later met veel horten en stoten op gang kwam.

 

Je kunt straks onderdelenupdates overslaan!
Ook groot nieuws is dat er met ingang van Windows 10 1903 een apart update-mechanisme komt voor halfjaarlijkse onderdelenupdates.

Los van de het controleren op maandelijkse beveiligingsupdates kun je dan checken of er een onderdelenupdate beschikbaar is.

En belangrijker: door te controleren op maandelijkse updates zet je niet meer ongewild een onderdelenupdate in gang!

 

Lees er hier meer over.

 

Bron: GratisSoftware.nl

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@stegisoft Zoals ik het lees, komt Microsoft aan uw wens tegemoet. Voortaan hoef je niet meer 2 x per jaar een nieuwe versie van Windows 10 te installeren. Dat hoeft dan nog maar om de 18 maanden. Iedere versie van Windows 10 wordt immers 18 maanden lang ondersteund. Wanneer die termijn van 18 maanden afloopt, zal alsnog de nieuwste versie van Windows 10 geïnstalleerd worden. Dat kun je dan niet tegenhouden.

Het betekent in feite dat je een paar versies van Windows 10 kunt overslaan en anderhalf jaar lang bij een oudere versie van Windows 10 kunt blijven.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Je vraagt je af wat er aan de basis van het uitstel ligt. Wil men vermijden wat er gebeurde met de 1809 of zijn er de laatste twee maand nog problemen bij gekomen (betatesters?) of ... ???

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dit is een prima idee (eindelijk).


Dan hoef je niet meer om de zes maand nieuwe functies te leren kennen die je niet nodig hebt en allerlei instellingen terug aan te passen die door die updates om zeep geholpen werden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@porrelaar

Op dat punt heb je wel gelijk zoals de andere hier.

Is dat misschien een vreemde manier om geen Windows 11 enz. te noemen maar gewoon nieuwe upgrade Windows 10

Heeft men een les geleerd uit Windows XP en Windows 7 dat men heel moeilijk mensen te overtuigen naar nieuw Windows versie zoals dat gebeurd is bij Vista , Windows 8 en 8.1 en ook hele lange tijd Windows 10?

 

Maar ik zie tegenwoordig dat ik steeds minder Windows nodig heb.

Wat kan bijvoorbeeld Android minder dan Windows 10?

Eigenlijk kan die veel meer want het kan op alle toestellen afspelen.

Doch Android kom eigenlijk ook amper vooruit want het zijn eigenlijk de hardware die beter doen.

Bovendien doen ook de app veel beter maar die worden meestal gemaakt door andere.

 

Mijn zoon heeft een nieuwe smartphone en wat die kan: amai daar is mijn dure computer niks waard bij.

Doch het is ook een hele zware toestel van zowat 500 gr.

Voor een halve kilo suiker rijdt men met de auto maar voor een halve kilo smartphones gaat men te voet en zonder handtas.

Wat een gekke wereld.

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb op mijn laptop en op die van mijn vrouw nog altijd 1803. De volgende (1809) werd nog niet aangeboden. Gaat dat geen problemen geven? Ik lees hier dat elke versie maar een zekere tijd zou ondersteund worden.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Voor Windows 10 Home en Pro geldt dat iedere versie van Windows 10 gedurende 18 maanden wordt ondersteund. Lees hier meer over de levenscyclus van Windows: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet

Als op jullie laptops Windows 10 Home of Pro staat, dan eindigt de ondersteuning van versie 1803 op 12 november 2019. Windows 10 versie 1803 zal daarna gewoon blijven werken, maar je zult na die datum geen beveiligingsupdates meer ontvangen.

 

Als je vandaag over wilt naar versie 1809, dan kan dat ook. Ga dan naar deze website: https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10

Klik daar op de knop blauwe knop met de tekst Update nu.

Onderstaand venstertje verschijnt dan:

 

5ca8723573099-Windows10Upgrade9252-exe_o

 

Klik in dat venstertje op Bestand opslaan.

Ga daarna naar de map waar je downloads worden opgeslagen. Klik met de rechter muisknop op het gedownloade bestand en kies dan Als administrator uitvoeren.

Versie 1809 van Windows 10 zal dan gedownload en geïnstalleerd worden. Hoe lang het volledige proces gaat duren is afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en de snelheid van je hardware.

Heb je snel internet en een supermoderne laptop met een SSD en een krachtige processor, dan ben je in een half uur klaar. Heb je traag internet en een oude slome laptop met een zwakke Intel Atom of Intel Celeron processor, dan mag je er wel 3 of 4 uur voor uittrekken.

 

Verdient het aanbeveling om vooraf een back-up te maken van je persoonlijke bestanden en een image van je systeemschijf? Ja zeker, want in 99% van de gevallen zal de upgrade goed verlopen, maar het zou vervelend zijn wanneer jij bij die 1% hoort waar de upgrade naar versie 1809 fout loopt.

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Voor een back-up van je persoonlijke bestanden heb je geen extra programma nodig. Dat doe je gewoon met de Verkenner: je sleept de inhoud van de mappen Documenten, Afbeeldingen enz. naar een externe harde schijf waarop je zelf mappen met de namen Documenten, Afbeeldingen enz. hebt aangemaakt, en klaar ben je. Stel ook de installatiebestanden van gekochte programma's veilig, plus de bijbehorende licentiesleutels. Zo'n back-up kun je altijd terugzetten.

 

Als een upgrade mislukt, dan heb je verschillende opties:

1. Als je nog in Windows kunt komen, dan klik je op Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Systeemherstel > onder Teruggaan naar de eerdere versie van Windows 10 klik je op Aan de  slag:

 

5ca87da7682ea-terug_naar_eerdere_versie_

 

Die optie om terug te gaan naar een eerdere versie van Windows 10 moet je binnen 10 dagen na de upgrade gebruiken. Daarna zie je dit:

 

5ca87e216f78f-optie_niet_meer_beschikbaa

 

2. Als Windows niet meer opstart, dan start je op van de herstelschijf die je gemaakt hebt met je back-upprogramma. Daarna zet je het eerder gemaakte image terug. Ik weet niet waarom dat bij jou destijds niet lukte. Ik weet ook niet welk back-upprogramma jij destijds gebruikte.

3. Als 1 en 2 niet lukken, dan installeer je Windows 10 opnieuw. Je hebt dan meteen de nieuwste versie. Nadeel is dat je daarna weer al je favoriete programma's moet installeren en instellen. Als je veel programma's hebt geïnstalleerd, dan ben je misschien wel 2 dagen bezig om alles weer te installeren en naar je wensen in te stellen.

 

Je hebt echter nog 7 maanden de tijd. Dan loopt de ondersteuning pas af voor versie 1803.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.