Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


kape

Vijfdaagse datumreeks in Excel

Aanbevolen berichten

Vijfdaagse datumreeks in Excel

 

Als u in Excel in een cel van uw werkblad een datum plaatst en vervolgens de vulgreep rechtsonder in de cel naar beneden sleept, dan worden de onderliggende cellen automatisch door Excel opgevuld met de daaropvolgende data. Erg handig.

 

5dagen.JPG.b9e7d5c7ed68748d3357ee1d8435e3f0.JPG

 

Maar wat te doen als u bijvoorbeeld alleen een vijfdaagse werkweek nodig hebt en de datums van de zaterdag en zondagen niet? Daar is een oplossing voor en die gaat als volgt:

  • Typ in uw werkblad in een cel de eerste datum.
  • Pak met de muiscursor de vulgreep rechtsonder in de cel, rechtsklik een keer en sleep vervolgens de muiscursor naar beneden.
  • Klik nu op de icoon uitklapmenu.
  • Selecteer in het snelmenu de optie Weekdagen doorvoeren. De datums van het weekend verdwijnen nu automatisch uit de reeks.

 

390113020_5dagenwerkweek.JPG.0ed0e0de35834656eda8963310c128da.JPG

 

 

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites


Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...