Ga naar inhoud

Thunderbird mail back-up


Amanita
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik gebruik Thunderbird als mailprogramma. Met Mailstore maak ik af en toe een (extra) back-up. Als ik op Uitvoeren klik zie ik dat er 5.887 items zijn verwerkt. In bewaar hooguit 600 items/mails in verschillende mappen.  Klopt het dat Thunderbird (onzichtbaar) heel veel bewaard? Zo ja, waar zie ik dat en hoe kan ik eventueel overtollig bewaarde back-ups verwijderen.

Thunderbird mail backup 1.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites3 uren geleden, Amanita zei:

De accounts zijn als POP3 ingesteld.

Ga dan maar eens naar: C:\Users\"Uw gebruikersnaam"\AppData\Roaming\Thunderbird\Profiles\8uifzr4s.default-release\Mail\Local Folders

 

Opgelet: de map AppData is een onzichtbare map die je slechts in je verkenner gaat zien nadat je de volgende aanpassing hebt uitgevoerd in Mapopties:

 

Verborgen bestanden en mappen weergeven (zichtbaar maken).

Voor Windows 8.1 en Windows 10, open de verkenner. Klik in de menubalk op “Beeld” > “Opties” en dan op “Map- en zoekopties wijzigen”
Selecteer de tab “Weergave”.

Scroll nu naar beneden naar het gele mapje “Verborgen bestanden en mappen”.

Selecteer (groen puntje plaatsen bij) Verborgen bestanden en mappen (en stations) weergeven.
Klik achtereenvolgens op “Toepassen” en op “OK.”

Vergeet nadien deze niet opnieuw te verbergen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


MailStore Home doet naar mijn inzicht zijn werk goed. Alleen is het zo dat je blijkbaar nog niet goed weet via welke protocollen (POP3 of IMAP) je verschillende accounts zijn ingesteld in Thunderbird.

Afgaande op de afbeeldingen die je geplaatst hebt stel ik vast dat je kpn account een POP3 account is. GMAIL is sowieso een IMAP account.

 

In Thunderbird zie je aan de rechterkant van het zoekluikje (vergrootglas) een icoontje met 3 horizontale streepjes. Klik er op en kies achtereenvolgens voor Opties > Accountinstellingen.

Daar worden de, in Thunderbird, ingestelde e-mail accounts weergegeven aan de hand van het e-mail adres. Je kunt daar dus heen goed zien welke accounts je in Thunderbird hebt ingesteld.

Onder elke account bevinden zich een aantal mapjes zoals Serverinstellingen (Zie servertype), kopieën & mappen, enz. Zoals ook Synchronisatie & opslag. Als je bij dit laatste een vinkje staan hebt bij Berichten voor alle mappen in deze account op de computer bewaren, dan worden alle mapjes die via de knop Geavanceerd zijn aangevinkt op je computer opgeslagen. Maar zoals je daar kunt zien kan er desbetreffend nog heel wat meer ingesteld worden wat dan ook van invloed is op de grootte van de op je computer opgeslagen e-mail bestanden van Thunderbird.

Als je er niet voldoende kennis van hebt laat je er dan niet toe verleiden om met de standaard instellingen te gaan experimenteren. De weg terug is vaak lang en duister.

Je mag onthouden dat IMAP accounts je e-mail op de server van je provider (bv KPN, Telenet, Ziggo, enz) bewaren net zoals dat het geval is met Webmail van GMAIL, Yahoo, Hotmail, Outlook.com, enz.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor het uitgebreide antwoord. Leerzaam!

Ik snap wel via welke protocollen de accounts zijn ingesteld en bekijk dat, zo nodig, o.a. via de 3 streepjes. Bij die instellingen zal ik niet snel iets veranderen. Ja, kpn account is een pop3 account. Dat wil ik eigenlijk liever omzetten naar een iMap account, maar er is geen garantie dat alle mappen behouden blijven. Dan eerst alle mail(incl. mapjes) extern opslaan en later terugzetten. Dus voorlopig nog maar niet.

 

Kan het grote aantal bewaarde berichten iets met "Schijfruimte" instellingen te maken hebben? 

 

schijfruimte.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   40.211
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  Danny Verloo
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door piet22
   In mijn windows 10 Mail moet ik steeds mijn wactwoord op nieuw er inzetten . chello.nl
   En bij het andere mail aderes geen last Gmail.com
   al op nieuw geprobeerd maar helaas 
   wie weet de oplossing
    
   alvast bedankt.
   piet
  • Door Franneke
   Hallo, ik heb mijn pc gereset, ik gebruikte Windows Live Mail, dit programma is niet meer compatible voor Wind 10 en zeer verouderd. Mijn mail adres is....@scarlet.be, ik kan mijn adres op Thunderbird niet configureren, bij Scarlet kunnen ze mij niet helpen, inloggen op webmail gaat wel...........
   Ik vraag mij af of ik mijn archief, ttz, mail adressen en mappen van scarlet kan terugkrijgen via hen, deze moeten toch op de server staan ?
    
   Alle info zeeeeer werlkom !
  • Door Cis Wellens
   Hallo allen,
    
   Ik was van plan om een back up te maken dus ik neem m'n seagate 500gb externe harde schijf en plug hem in. Ik wis wat oude bestanden die er voor zorgde dat de harde schijf vol stond maar laat mijn oude foto's staan want die hou ik graag nog. Ik wil beginnen aan de back up maar beslis eerst een herstelpunt te maken en vanaf hier gaat het compleer mis. Ik heb namelijk voor de seagate harde schijf gekozen als herstelpuntstation ofzoiets. Nu zijn m'n foto's weg en zie ik dat er op de harde schijf van eerst 500GB maar 32GB meer kan ook als ik hem zou formatteren.
    
   Ik ben gestopt met oplossingen uit te proberen uit schrik dat ik het nog harder verkloot
    
   Kunnen jullie mij helpen?
   Ik zou graag de foto's terug hebben en m'n harde schijf terug op 500GB krijgen...
  • Door lexie
   goedemorgen ,
    
   Een vriend van mij gebruikt Outlook in W10 op een desktop PC.
   Echter wanneer hij een mail binnen krijgt vermenigvuldigt hij zichzelf.
   Hij heeft ook I-Tunes geinstalleerd , ik schrijf dit daar ik ergens las dat I-Tunes wel eens voor problemen zorgt.
    
   http://computerworld.nl/algemeen/62431-10x-outlook-ellende---en-de-oplossingen/pagina-2
    
   Ergernis nummer 5
    
   Hopende op een antwoord ,
    
    
  • Door omejoop
   Enige tijd gelden heb ik W10 geinstalleerd op een PC en op een laptop; op breide apparaten werkt het systeem naar tevresenheid.
   In het begin van de installatieprocedure van Windows 10, verschijnt er een boodachap dat er naast de eigelijke installatie nog een extra bestand, schijf, programma of iets anders moet worden (aan)gemaakt dat in noodgevallen kan dienen als basis/hulp  om W10 opnieuw op de computer te installeren of om de werking systeem weer op gang te brengen, mocht er iets vastlopen of anderzijds misgaan.
   Ik heb dat destijds niet gedaan omdat ik de installatie waarmede ik bezig was niet wilde onderbreken.
   Ik weet echter niet precies meer waarom het gaat, ik heb zogezegd de klok horen luiden, maar ik weet niet meer waar de klepel hangt.
   Kan iemand mij vertellen wat ik kan bedoelen en waar en hoe ik dat kan verwerven ?
    
   Alvast mijn dank voor Uw hulp c.q. tips
×
×
 • Nieuwe aanmaken...