Ga naar inhoud

Google schakelt FTP-ondersteuning bij helft Chrome-gebruikers uit


Captain Kirk
 Delen

Aanbevolen berichten

Gebruikers van Google Chrome die naar de nieuwste versie van de browser updaten hebben een grote kans dat ze standaard geen gebruik meer van FTP kunnen maken. Google heeft in Chrome 87 de FTP-ondersteuning bij de helft van de gebruikers namelijk uitgeschakeld. Gebruikers kunnen in deze versie de FTP-support nog wel inschakelen. In de volgende Chrome-versie zal de ondersteuning van FTP echter volledig zijn verwijderd.

Gebruikers die dan bijvoorbeeld een FTP-link willen openen zullen hiervoor een apart programma moeten gebruiken. Het uit 1971 stammende File Transfer Protocol (FTP). FTP maakt geen gebruik van encryptie waardoor inloggegevens en data als platte tekst naar de FTP-server worden verstuurd. Het wordt dan ook als een onveilig en verouderd protocol beschouwd. Daarnaast zijn er allerlei veiligere alternatieven voor het uitwisselen van data beschikbaar.

Verder zijn met de lancering van Chrome 87 in totaal 33 kwetsbaarheden in de browser verholpen. De beveiligingslekken zijn als "high" bestempeld. Het gaat in dit geval om lekken waardoor een aanvaller code binnen de context van de browser kan uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen. Ook kwetsbaarheden om uit de Chrome-sandbox te ontsnappen vallen hieronder.

De beveiligingslekken zijn op zichzelf niet voldoende om een systeem over te nemen. Hiervoor zou een tweede kwetsbaarheid zijn vereist, bijvoorbeeld in het onderliggende besturingssysteem. Google is niet bekend met misbruik van de nu verholpen lekken. Updaten naar Chrome 87.0.4280.66 zal op de meeste systemen automatisch gebeuren.

 

bron: https://www.security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...