Ga naar inhoud

De Hulk

Lid
  • Items

    85
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door De Hulk

  1. Dit is voornamelijk gedaan om de posters te sensibiliseren hun bericht goed te lezen en te overdenken voor ze het plaatsen.

    Dat is volledig in tegenspraak met de praktijk. Kijk ik type een bericht en doe dat altijd zo zorgvuldig mogelijk. Helaas is het al vaak voorgekomen dat er iets mis gaat en mijn editor is dan weg en ook mijn tekst. Daarom plaats ik mijn bericht na de zorgvuldigheid zo snel mogelijk. Echter op de site zie ik toch nog fouten of wil aanvullingen/uitleg doen en edit het bericht. Nu heb ik i.v.m. de zorgvuldigheid daar wat meer tijd voor nodig dan een gemiddeld iemand en dan komt het bericht en weg is al je moeite en tekst.

    Overigens is de stekker 10,00 euro naar de *****n. En de NVIDIA blijkt niet meer dan twee (GPU) beeldschermen aan te kunnen.

    Dus die Mini-HDMI zit er voor mij voor joker op, want ik kan niet de grote tv gebruiken.

    - - - Updated - - -

    Bedankt Clarke, die kabel had dan aan de grote kant female moeten zijn, maar had ook niet gepast. Waarschijnlijk is de videokaart te ver naar links geplaatst en daardoor is er onvoldoende ruimte naast de twee grote DVI-I Dual Link aansluitingen. Nu heb ik de ommanteling van de verloopstekker gehaald en dan past die er in. Ik dacht, mooi het is gelukt, maar nu geeft NVDIA GTX 460 aan, er kunnen maar twee beeldschermen tegelijkertijd (GPU) werken. Dat schiet mooi op.

  2. Ik kan je dan niet verder helpen, want ik kan dat niet testen. Ik ga niet met een ander office-bestand aan de slag, want dat risico is mij te groot. Ik heb duizenden office-bestanden.

    Een andere mogelijkheid is nog opdrachtregels zoals je ze nu ervaren hebt en kent, gebruiken in de > Opstart Manager van Glary Ultilities (freeware). Die zit volgens mij onder > Optimaliseren

    Of ze dan werken kun je direct uitproberen met erop gaan staan en > RMK en dan > Start now. Hoe en wanneer ze opstarten zijn diverse mogelijkheden die ik ook niet allemaal begrijp, maar als je pc opnieuw opstart werken ze bij mij wel. Je kunt ze ook bewerken, iets rechtsonder staat bewerken en je kunt ze ook delayen (vertragen).

  3. Maak een snelkoppeling van het tekstdocument. Ga dan naar RMK > Eigenschappen (van de snelkoppeling) > Doel en selecteer, kopieer de opdrachtregel in de batch file

    cls

    cd\

    c:

    "C:\Users\Username\Desktop\Nieuw tekstdocument.txt"

    Voer je de batch file uit dan wordt het kladblok/document geopend.

    - - - Updated - - -

    Dit staat er nu : start "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Menu Start\Programma's\Microsoft Office\Microsoft Office Outlook 2007.exe" , ook dat werkt niet

    Volgens mij kan dat niet werken omdat het hele pad/path niet deugt. Lijkt mij dat MS Office in > Program files zit.

  4. The administrator has specified that you can only edit messages for 3 minutes after you have posted. This limit has expired, so you must contact the administrator to make alterations on your message.

    Erg vervelend constant dat soort berichten als je aan de berichten werkt. Zo kan ik niet werken. Ik ben bezig met uitleg en dan verschijnt dit rottige bericht weer. Weer gaat mijn tekst verloren. Blijkbaar zijn er veel mensen die niets anders te doen hebben en de mensen zo bezig proberen te houden. Dan zoek het maar uit.

  5. Heb nog enkele vragen:

    1) is het hoofdlettergevoelig?

    Hoeveel hoofdletters staan er in de voorbeelden!

    2) als er in een map, tussen twee woorden een spatie staat, dan moet dat gerespecteerd worden?

    Waarom staan er aanhalingstekens in de opdrachtregels?

    3) als ik verwijs naar een .txt bestand, dan kan ik bvb ingeven: c:\gebruikers\.....\desktop\voorbeeld.txt ?

    Tekst bestanden in een batch file? Wat wil je daar dan mee doen? Dat zijn geen uitvoerbare bestanden en met een beetje geluk kun je ze inzien met het commando: type tekst.txt

    4) mijn koppeling naar Outlook krijg ik nog steeds niet voor mekaar?

    Ik heb geen outlook maar WLiveMail, zal kijken of ik die kan vinden.

    RMK = rechtermuisknop

    - - - Updated - - -

    "C:\Program Files (x86)\Windows Live\Mail\wlmail.exe"

  6. Meestal staan dergelijke uitvoerbare bestanden in de map met > Toepassing aangegeven. Vrij eenvoudig is dat je bij werkende snelkoppelingen van de programma's onder > RMK > Eigenschappen kijkt en dan het doel overneemt. Dat is dus gelijk het uitvoerbare bestand. In sommige programma's heb je onderdelen dan moet je soms een parameter toevoegen, maar die moet je dan wel weten voorbeeld > ???.exe /lu = LiveUpdate bij Norton.

    Onderstaand wat eenvoudige voorbeelden in een batch file:

    cls

    rem Norton LiveUpdate

    pause

    "C:\Program Files (x86)\Norton Internet Security\Engine64\20.0.3.36\uistub.exe" /lu

    rem Norton Snelle scan

    pause

    "C:\Program Files (x86)\Norton Internet Security\Engine\20.0.3.36\navw32.exe" /QUICK

    rem File Hippo.com UpdateChecker

    pause

    "C:\Program Files (x86)\FileHippo.com\UpdateChecker.exe"

    rem MBAM Update

    pause

    "C:\Program Files (x86)\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe" /update"

    rem MBAM Snelle scan

    pause

    "C:\Program Files (x86)\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe" /scan-quick"

    rem ready

    pause kun je weglaten, dan wordt volgens mij alles zonder onderbreking uitgevoerd.

  7. Op de videokaart zitten twee aansluitingen voor een monitor. Dit zijn DVI-i Dual link en één gaat over in een sub-kabel van de KVM-switch en de ander in een HDMI kabel. Dit werkt goed en beide monitoren werken goed.

    Nu zit er naast deze twee nog een mini-hdmi. Ik heb een verloopstuk van mini naar normaal maar het past niet meer in de opening die nog resteert sinds de plaatsing van de tweede poort.

    Ik heb al iets van de zijkant van de verloopstekker afgehaald maar het lukt niet. Weet iemand een oplossing?

  8. Er zijn toch grote problemen ontstaan met de externe Samsung STORY HDD 2TB die ik gesplitst had in de E en de N. Er ontstonden zoveel vertragingen dat het systeem gecrasht is en de helft van de bureaubladpictogrammen verdwenen waren en de E ontelbare onherstelbare clusters had die gerepareerd in de map 'gevonden' zouden staan. Echter niets van dat alles.

    Wat zijn de kenmerken? Telkens zie je de groene balk onder Deze computer (in Verkenner) zoeken. Dat wijst er op dat er iets niet in orde is. Dan zegt die telkens je moet N formatteren wil je deze gebruiken. Dan weer staat niet het originele pictogram van Samsung bij N onder > Deze computer. Dan kan de prullenbak niet snel opgeschoond worden, want blijkbaar is deze niet beschikbaar. Norton Ghost zegt ook dat N niet beschikbaar is. Dan worden bestanden zeer vertraagd weggeschreven (naar E). Wat is hier aan de hand? Zo is mijn systeem niet langer bruikbaar en moet ik alles weer omzetten!

    E is de data en N gebruik is voor de back-ups. Het is dus wel één schijf Samsung Story 2 TB verdeelt in twee partities maar dat hoeft voor mij niet meer als dat zo onbetrouwbaar is!

    Ik heb dus een schijfcontrole op de E uitgevoerd en daar waren beschadigde clusters en zouden hersteld zijn en verzameld zijn in de map 'gevonden' echter ik heb geen bestanden gevonden op de schijf.

    E is In orde (Actief primaire partitie)

    en

    N is In orde (logisch station)

    beide NTFS

    Ik ben de hele zaterdag en zondag bezig geweest met herstelpunten en herstellen etc en zo kan ik niet meer werken. Het moet toch mogelijk zijn om vanaf een betrouwbare externe HDD 1 tb zonder slaapstand op de pc te werken. De STORY kan het blijkbaar niet aan. Overigens heb ik in de oude toestand van de Story nooit problemen gehad (was één partitie).

  9. Ga naar > Deze computer en kies het station dat je wilt herstellen > vervolgens > Eigenschappen en daar staan een > Tabblad Norton Ghost. Kies daar jouw back-up en kies station herstellen. Dan kan zijn dat dat in die omgeving niet lukt en dan moet je doorgaan en de Installatieschijf van Norton (als dit een recovery schijf is) invoeren en booten van die cd/dvd dan zal verder vrijwel alles automatisch gaan en het station zal worden hersteld. Je kunt ook werken via Ghost zelf en > Herstellen kiezen dan krijgen je de herstelpunten van de back-ups te zien als je het juiste opslagmedium (waar de back-up is opgeslagen) kiest.

  10. Nou, dat vind ik een beetje kinderachtig. Wat vind u van het feit dat er 'tíg' loterijen zijn die constant tegen de mensen zeggen, 'U maakt kans'. En inderdaad het blijft bijna altijd bij die kans, want een prijs win je vrijwel nooit. Is dat geen bedrog?

    Kijkt u een hoeveel het salaris is van een directeur van de Postcode Loterij of de Staatsloterij. En doe dat ook eens bij de directies van het Reumafonds, Hartstichting en Kankerbestrijding. Ja, alles voor het goede doel zullen we maar zeggen!

    Of neem bijvoorbeeld de vele zielige reclames op televisie over mishandelde dieren, ouderen in Moldavië, ondervoede kinderen in Afrika, vluchtelingen etc. etc. Dat is toch puur spelen op emoties en tranentrekkerij. Het gaat de inzamelaars niet om die wantoestanden maar hebben vaak maar één doel om er zelf beter van te worden.

    Kijk als je werkelijk dat geld besteed dan laat je zien wat je voor die dieren en mensen gedaan hebt. En dat keer op keer opdat mensen weten dat ze geholpen zijn. Maar dat zie je nooit en ja, als je dat doet komt er natuurlijk geen geld binnen.

  11. Beste devlin, ik ben duidelijk genoeg geweest (bericht #2). Kijk zelf maar in de hoofddirectory van c (= root) en hoe groot je pagefile.sys is.

    16 GB RAM is gigantisch! Uitschakelen van wisselbestand/pagefile.sys is geen optie omdat naast Windows sommige programma's een wisselbestand willen gebruiken. Ik heb het wisselbestand wel verplaatst naar een normale HDD en nooit geen problemen ondervonden. Ik heb vrijwel dezelfde specificatie van het systeem als jou.

  12. Ik begrijp niet waar die site toe dient. Is het niet ordinair kopieer- en plakwerk. Een samenraapsel van links. Een pagina zonder ook maar enige samenhang, inhoud etc. en dan hoofd- en kleine letters door elkaar en telkens verwijzen naar 'Twitter'. Dergelijke pagina's zijn er duizenden op Google te vinden en zijn pure tijdverkwisting. Een goede naam zou zijn "Flutsite" of "Tijdverkwister".

  13. Maak je niet te druk. Zorg dat je er een beetje plezier in hebt. Ik denk dat je Windows 8 gewoon even rustig moet bekijken. Wat die 'App' dan is, zie je wel. Je kunt volgens mij altijd Windows Live Mail gebruiken. Outlook Express is in Windows 7 en 8 definitief ten einde!

    Ja, met dank aan Clarkie.

  14. Het gaat daar over het gebruik van de Windows 8 e-mail app. De reden dat de Windows 8 de e-mail app niet ondersteunt is de volgende:

    POP3 is een oud maar veelgebruikt mailprotocol bij providers. Een groot nadeel van POP3 is dat je alleen mail kunt versturen vanaf het netwerk van de provider, dit is dan ook een veelgehoord probleem bij mobiel gebruik van de laptop of smartphone. De keuze is daarom gemaakt om dit protocol niet te ondersteunen, juist omdat dit in mobiele scenario’s (die je al snel hebt met laptop en tablets) dit niet de juiste verwachting geeft.

    Vervolgens wordt een oplossing gegeven.

    Dat alles begrijp je of je begrijpt het niet. Het heeft in ieder geval niets met Outlook Express of Windows Live Mail te maken. En ik heb geen Windows 8, weet dan ook niet wat die e-mail app is. Ik heb daar geen enkele ervaring mee. En outlook.com ken ik ook niet. Maar het lijkt mij een soort uploadstation (cloud).

    Maar goed, lijkt mij dat je toch naar Windows Live Mail moet.

    - - - Updated - - -

    Het gaat daar over het gebruik van de Windows 8 e-mail app. De reden dat de Windows 8 de e-mail app niet ondersteunt is de volgende:

    moet zijn:

    Het gaat daar over het gebruik van de Windows 8 e-mail app. De reden dat de Windows 8 e-mail app POP3 niet ondersteunt is de volgende:

  15. Volgens mij heb je antwoord gekregen op je vragen. Ik begrijp ook niet alles maar die link heeft betrekking op deze zin: 'Als je de aanwezige e-mail app wil gebruiken van Windows 8 zelf dan kan je inderdaad POP3 niet gebruiken, dan zal het via IMAP moeten.'

    Dus volgens mij wel van toepassing als je die e-mail app zou gebruiken. Maar goed, ik geef aan dat ik dat niet weet.

    Samenvatting

    Windows Live Mail gebruiken. Hier staat wat informatie.

  16. Heel netjes gedaan Jean-Pierre. Ik wist niet dat jij je zo intensief met de materie had bezig gehouden en alles in een praktische handleiding had verwerkt.

    Oh, let even op, herstelpunten kunnen ook veel ruimte in beslag nemen. Maak reservekopiën, back-ups e.d. op een externe HDD. Mijn Windows 7 neemt ongeveer 29 GB in beslag. Mijn Program Files en Program Files (x86) totaal 7 GB en ik heb Office 2007 en zo'n 120 programma's. Van de 74,4 (80GB) heb ik nog 27 GB beschikbaar.

  17. ha, ha. Je moet de SSD helemaal niet 'sparen' maar optimaal gebruiken! Niet bang zijn. Inderdaad een SSD gebruiken voor het besturingssysteem en Program Files. Data zoals Mijn documenten, Mijn afbeeldingen, Mijn video's verplaats je op de goede manier naar een normale HDD. Info kun je daarover vinden op SchoonePC van Menno.

    SSD 120 GB is netto mogelijk 116 GB werkelijk beschikbaar, dus daar verlies je al wat. 77 GB lijkt mij niet goed, in ieder geval te hoog. Let op een SSD nooit defragmenteren en staat dit ergens automatisch ingeschakeld dan uitschakelen. Een SSD hoef je niet te indexeren dus uitschakelen! Zit onder > Eigenschappen. Hoeveel RAM heb je? Het is namelijk vaak het geval dat het dubbel van de hoeveelheid RAM op de C = SSD geplaatst wordt in de vorm van het bestand pagefile.sys dat is hetzelfde als het wisselbestand. Dus heb je 4GB RAM dan krijg je 8GB als pagefile.sys. Totaal niet nodig en verplaats dit naar de normale HDD en pas de grootte aan.

    - - - Updated - - -

    Ga op Deze computer staan en Dan RMK > Eigenschappen > Geavanceerde systeeminstellingen > geheugengebruik/virtueel geheugen > instellingen en schakel wisselbestand voor de SSD uit en maak een wisselbestand op die normale HDD. Kan door systeem beheert of de mijne staat op 768-4096.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.