Ga naar inhoud

Forumregels


Sarah

Aanbevolen berichten

De volgende forumregels zijn van toepassing op het gehele account: berichten, profielen, handtekeningen, avatar(s) en privéberichten.

Let op: ingevolge een verscherping van de veiligheidsmaatregelen op PCH, is het mogelijk dat u als forumgebruiker een bericht ontvangt om uw wachtwoord te wijzigen. Momenteel is beslist om die vraag elke 4 maanden te stellen ... dit om uw eigen veiligheid op PCH te waarborgen. Een kleine moeite om dit uit te voeren, met een grotere zekerheid tot gevolg.

1. Inhoud berichten

- Vragen naar of hulp bij het gebruik en/of het linken naar warez, serienummers (serials), cracks en illegale downloads voor alle producten die vallen onder het copyright (muziek, films, games, covers, teksten, software, ...) is verboden. De gebruiker is persoonlijk verantwoordelijk voor het illegaal verspreiden of het crimineel gebruik ervan en elke andere actie die ingaat tegen de Belgische en/of Nederlandse wetgeving.

- Voor alle Google-producten (o.m. YouTube) bieden wij - om redenen van auteursrecht - geen bijstand bij vragen omtrent het downloaden of het gebruik van programma's die het downloaden van illegale content toelaten (o.m. alle types van YouTube-downloaders).

- Het posten van illegale software, illegale games en alle informatie met betrekking tot het aanbrengen van schade aan de computer of computervredebreuk is verboden. Vragen of adviezen met betrekking tot “gehackt zijn”, zijn echter wel toegelaten.

- Het achterhalen van wachtwoorden, IP-adressen en licentiecodes op eigen systemen is toegestaan, wanneer de gebruiker duidelijk geen intentie op computervredebreuk heeft.

 

- Vragen waarbij het gebruik van illegale software of illegale inbreuken worden vastgesteld (o.a. Popcorn, Hackintosh, jailbreak, rooten, e.a.), worden niet behandeld door onze medewerkers. Het topic wordt dan afgesloten.

- Hulp en ondersteuning bij het terughalen van bestanden die al dan niet per ongeluk zijn verwijderd en/of verloren gegaan - op welke wijze dan ook - is toegestaan, wanneer de gebruiker duidelijk geen intentie op computervredebreuk heeft.

- Plaats geen gevoelige privé-informatie zoals namen, inloggegevens, licentiecodes, telefoonnummers, (mail)adressen, privé-berichten, chatlogs, e.d. op het forum. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen hiervan.

- Het posten van links naar p o r n o grafisch, gewelddadig, schokkend materiaal, zowel in tekstvorm als in afbeeldingen is verboden.

- Het adverteren op de website en elke reclame of publiciteit (inclusief voor websites) is niet toegelaten, tenzij u de uitdrukkelijke toelating hebt van de beheerders.

- Het posten van zinloze antwoorden, onderwerpen of polls is niet toegelaten.

- Site-rekrutering (m.a.w. het aanwerven van moderators, leden, crew, .... ) voor of aanbieden van diensten van concurrerende websites is verboden.

- Het plaatsen van "citaten" uit andere bronnen dient middels het "citaatrecht" te gebeuren, d.w.z. dat het niet toegestaan is gehele artikels over te nemen. Bij het plaatsen van een citaat dient de bron vermeld te worden.

 

- In het onderdeel "malware" mogen de problemen van onze gebruikers enkel behandeld worden door onze malware-experten. Enkel de topic-starter en onze medewerkers mogen daarin berichten plaatsen.


2. Taalgebruik en beleefdheid

- Post niets dat in strijd is tegen de wet op de openbare orde en de goede zeden.

- Post niets beledigend, discriminerend of racistisch. Berichten tegen bepaalde personen of groepen, gebaseerd op ras, religie, afkomst, nationaliteit, geslacht of seksuele voorkeur worden onmiddellijk verwijderd.

- Vermijd het overdreven gebruik van grote lettertypes, kleurtjes, smileys of hoofdletters. Gelieve zoveel mogelijk correct Nederlands en een goede zinsbouw te gebruiken om uw berichten leesbaar te houden.

- Als iemand een antwoord geeft op een vraag, reageer dan even kort om te zeggen of het nuttig was.

- Quote alleen relevante delen van een bericht en niet het ganse bericht.

- Blijf “on topic” en wijk dus niet af van het onderwerp.

- Indien een post nuttig was, gebruik de "vind ik leuk" knop. Zo laat u uw waardering weten aan de poster.

- Verwacht niet direct een antwoord als u een vraag stelt en/of een probleem heeft. Wij zijn ook maar mensen en zijn niet 24/24 uur en 7/7 dagen online.

- Vermijd het bumpen van een post … u komt zeker aan de beurt.

- Indien onze medewerkers vaststellen dat een vraag op meerdere fora is gepost, kan uw vraag tijdelijk en/of definitief "on hold" worden gezet. Dubbel werk voor onze "vrijwilligers" en bovendien kunnen verschillende adviezen elkaar doorkruisen. Geen goede methode om een probleem op te lossen. Onze medewerkers zullen u van deze tijdelijke en/of definitieve blokkering op de hoogte stellen.

- Het heeft absoluut geen zin en is niet toegestaan om uw vraag meermaals te posten. Geef onze medewerkers voldoende tijd om uw vraag te behandelen. Bij herhaaldelijk misbruik, kan u een waarschuwing ontvangen.

- Het is niet toegestaan meerdere accounts aan te maken op het forum en u als een ander lid voor te doen.


3. Auteursrechten

- Als auteur van welk bericht of afbeelding ook, maakt u nooit aanspraak op een vergoeding hiervoor en kan u zich ook nooit beroepen op het auteursrecht.

- Indien u zelf auteur bent en u vind dat er een bepaalde post en/of afbeelding in strijd is met het auteursrecht, mail ons dan onmiddellijk via het contactformulier en wij verwijderen de post meteen. Soms worden er dingen gepost door leden, medewerkers of moderatoren zonder het besef dat er auteursrecht op zit. Onze excuses mocht dit toch gebeuren.

Copyright: If you are a publisher and you see a post, a picture or content that is under copyright, please mail us immediatly through the contactform and we will remove the content. Sometimes members or moderators are posting things without the knowledge of the copyright. Our apologies if this happened. Please contact us !


4. Plaatsen en afsluiten van een onderwerp

- Plaats uw nieuw onderwerp a.u.b. in het best daarbij passende forumonderdeel. Bij het posten van een onderwerp in een fout forumonderdeel, kan dit verplaatst worden door de moderators of administrators.

- Wanneer je een bericht post in het topic van een ander lid is het de bedoeling dat je bericht bijdraagt tot het oplossen van het probleem en/of het beantwoorden van de vraag. Heb je zelf een vraag of worstel je met een gelijkaardig probleem dan open je een nieuw topic, zo blijft het forum overzichtelijk en voorkom je verwarring.

- Als een probleem is opgelost, kunnen de moderators of administrators uw onderwerp sluiten. Dit om zinloze posts te vermijden en een goed overzicht te kunnen bieden van wat al wel en wat nog niet is opgelost.


5. Gebruikersnaam en E-mailadres

- Een forumaccount op PC Helpforum is strikt persoonlijk en mag niet doorgegeven of gebruikt worden door anderen.

- Zou u graag uw gebruikersnaam veranderen, stuur dan even een privébericht of E-mail naar één van de beheerders. Kies uw nieuwe gebruikersnaam wel met zorg, want u kan hem niet elke maand laten veranderen.

- Obscene of andere ongepaste gebruikersnamen zijn niet toegestaan. PC Helpforum behoudt zich het recht voor om gebruikersnamen om welke reden ook te weigeren. Wie eerst komt, eerst maalt: al bezette gebruikersnamen geven we nooit door aan andere gebruikers.

- Een geldig E-mailadres is vereist om u te registreren. Wegwerp-mailadressen worden tegengehouden bij registratie indien mogelijk. Indien na registratie een gebruiker met wegwerp-mailadres wordt vastgesteld, heeft PC Helpforum het recht om deze account te verwijderen, indien de gebruiker niet reageert op de vraag via een privébericht om een geldig E-mailadres op te geven.


6. Extra Forumregels

 

- Problemen worden enkel behandeld in "open forum". Bij vragen via PB aan medewerkers worden deze vragen doorverwezen naar het "open forum". Dit forum verleent onder geen enkel beding hulp-op-afstand (via Teamviewer e.a) of hulp-aan-huis, maar werkt alleen via het "open forum".

- Avatars mogen maximum 75 x 75 pixels qua afmeting zijn, en mogen geen aanstootgevend, beledigend of racistisch beeldmateriaal bevatten.

- Handtekeningen zijn op dit forum niet mogelijk. Dit wegens misbruik in het verleden. Enkel medewerkers, moderatoren en beheerders kunnen een handtekening hebben.

 

- In het onderdeel "malware" mogen enkel onze malware-experten antwoorden plaatsen.

 7. Waarschuwingen en bans

- Na het posten van een bericht, wordt het soms door een moderator gecontroleerd, maar intussen wordt het uiteraard al wel gepubliceerd. Moderators kunnen uw bericht aanpassen of verwijderen indien het in strijd is met deze forumregels.

- Bij overtreding van de forumregels krijgt u een waarschuwing door middel van een privébericht van een moderator of een beheerder.

- Bij het vaststellen van herhaaldelijke ernstige overtredingen op de forumregels door een gebruiker, kunnen de beheerders van PC Helpforum - na overleg - een ban opleggen. Hoe lang deze ban duurt en in welke forumonderdelen van PC Helpforum hij zal gelden, wordt eenzijdig bepaald door de beheerders. Bent u het niet eens met een ban, dan kan u dit aankaarten via het contactformulier, waarna de ban herbekeken zal worden. De nieuwe beslissing zal via een E-mailbericht aan de gebruiker medegedeeld worden.


8. Melding

- Indien u aanstoot neemt aan een bericht of het niet eens bent met een beslissing (verwijderen of aanpassen van een post, waarschuwing, ...) van een moderator of beheerder, dan kan u dit melden via het contactformulier. De uiteindelijke beslissing van de beheerders van PC Helpforum is onherroepelijk.


9. Aansprakelijkheid

"PCH verklaart geen enkele verantwoordelijkheid te dragen voor de inhoud, juistheid, volledigheid of nauwkeurigheid van de geplaatste berichten. De toepassing van aangeboden oplossingen behoort steeds tot de verantwoordelijkheid van de forumgebruiker."


10. Vernieuwing Regels

- PC Helpforum kan zonder voorafgaande melding en op ieder moment de forumregels wijzigen. Gebruikers worden geacht deze ten allen tijde te volgen.www.pc-helpforum.be is onderdeel van PC Helpforum vzw.

 

 

 

 

aangepast door kweezie wabbit
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.