Spring naar inhoud

Guest's Foto
Welkom,
Gast
Wenst u zich te registreren?


Foto
- - - - -

windows vista en windows 2003 server met domein


 • Log in om te reageren
2 reacties op dit onderwerp

#1 The_Homie

The_Homie

  Lid

 • Lid
 • PipPip
 • 25 berichten

Geplaatst 26 april 2009 - 12:55


Ik zit met volgende probleem :

Ik heb mijn Windows vista business editie aan mijn domein gehangen dat gaat allemaal prima ik kan er ook mee mailen van de ene client naar men vista en omgekeerd . Maar ik zie bij netwerk mijn domein gewoon niet waar dat ik dat bij xp wel zonder enig probleem kan zien . Is hier een verklaring voor ? heb mijn antivirussoftware er al af gegooid en mijn firewall staat af ? :stupid:

Alvast bedankt voor de moeite

#2 Gast_socrates_*

Gast_socrates_*
 • Gasten

Geplaatst 26 april 2009 - 16:21

Op de server moet je 192.168.2.253 instellen als DNS server in zijn ip-configuratie. Desnoods zet je nog 192.168.2.254 als tweede DNS server neer. Daarna in de DNS server configuratie in het tabblad forwarders instellen: 192.168.2.254 (=de router).

#3 The_Homie

The_Homie

  Lid

 • Lid
 • PipPip
 • 25 berichten

Geplaatst 26 april 2009 - 18:16


rare oplossing die je voorstelt want als het iets met de dns server te maken zou hebben dan zou het onder xp toch ook niet mogen werken en onder xp werkt alles prima in denk eerder dat het iets met de beveiligingsinstellingen van vista is , iets in de policy of zoiets maar wat dan weer weet ik ook niet . Maar zal je voorstel eens uitproberen maar ik zit eigenlijk niet achter een router ik werk met mijn server en client gewoon op een switch onder een ander segment en enkel de server hangt aan het internet het gaat ook om een lokale mailserver . Het is dan ook maar een project voor school eh
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers

Over ons

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!