Ga naar inhoud

Marabunta

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Marabunta's prestaties

  1. Heb de Query iets aangepast en die werkt nu. Ik heb nu 2 kolommen in beeld. "Som Van September"en "September" Hoe krijg ik nu het resultaat van September in het formulier? Het formulier wordt wel iedere keer ge-update. Het is namelijk een database voor een kinderdisco. Alle kinderen hebben een code die wij invoeren in het systeem( m.b.v. barcode's) Die code wordt ingevuld in het formulier en daar worden de gegevens, in de tabel, opgezocht een weer gegeven. Het is bij ons van belang om te kijken hoeveel kinderen er binnen zijn. Hieronder een code die er al instaat in VBA: Private Sub Fotonummer_AfterUpdate() DoCmd.SetWarnings False DoCmd.Requery Foto.Picture = "c:\Foto disco\" & fotonr DoCmd.RunSQL "UPDATE Leerlingen SET September = True where Id = Fotonummer" DoCmd.Beep DoCmd.GoToControl "fotonummer" Fotonummer = "" DoCmd.SetWarnings True End Sub De "RunSQL" zorgt ervoor dat automatisch het vinkje wordt aangevinkt. Dus nu alleen nog het resultaat van de Query weergeven in het formulier. Nogmaals bedankt! Mvg, Marabunta
  2. Goedendag, k heb een tabel met meerdere records erin. Sommige records hebben een vinkje aanstaan in een kolom. Deze kolom heet September en is om te zien of iemand aanwezig is geweest in een bepaalde maand. Nu zou ik graag willen zien hoeveel mensen dat in totaal zijn geweest. Dit wil ik laten zien in het formulier "September" Welke code moet ik toepassen om het aantal vinkjes op te tellen vanuit de tabel "Leerlingen" en de kolom "September" en dat (real-time) te tonen in het formulier "September"? Alvast bedankt voor de moeite. Mvg, Marabunta.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.