Ga naar inhoud

Helpeenpc

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Helpeenpc

  1. Sorry, toch nog een vraag: Ben al aardig overtuigd van mijn configuratie muv van mogelijk een SSD: Is een (kleine) OCZ Vertex 2 SSD de moeite waard? M.a.w. hoeveel sneller wordt je pc hiervan (met alleen basisprogramma's op de SSD) in de praktijk? Hoeveel sneller start hij op (als ik het goed zag op benchmarks ongeveer een factor 2, klopt dit)? Als hij eenmaal runt, is het effect dan nog echt merkbaar? Zo ja, is dat een beetje merkbaar, goed voelbaar of een wereld van verschil? Hoeveel is genoeg voor Windows+Linux? Wat gebeurt er als de ruimte vol is en er komt bijvoorbeeld een Windows update aan: geeft dit nog problemen, of kan je gewoon verder op de andere harddisk? Alvast bedankt!
  2. Hoi Bergkid, Ik denk dat ik er nu wel uit ga komen. Hartelijk bedankt! Je hebt ernorm geholpen.
  3. Hoi Bergkid, Bedankt. De processor is inderdaad indrukwekkend (misschien dat ik hier zelfs nog op wil bezuinigen in de vorm van de i7-2500 als ik heb uitgezocht hoe nuttig hyperthreading nu eigenlijk echt voor mij is). 750W zal idd zeker genoeg voor mij zijn: ik vraag mij zelf af of dat geen overkill is. Daar maak ik mij dan ook helemaal geen zorgen om. Maar wat ik eigenlijk bedoelde: Als je net iets meer zou kunnen besteden aan componenten als kast, koeling, etc zodat je iig voldoende processorkoeling, een stille kast en liefst een net iets bekender merk videokaart (wel gewoon GTX460). Wat raad je dan aan? Heeft sneller geheugen nog zin of is 8GB ivp 4GB bijvoorbeeld al veel nuttiger?
  4. Bedankt! De configuratie ziet er mooi uit. Als ik het zo zie lijkt de prijs helaas net iets hoger te gaan uitvallen. Drie nieuwe vragen: is Palit wel een goed merk of zijn er betere kaarten voor een paar euro meer? Is het nog de moeite waard om net iets beter geheugen te nemen of maakt dat niets uit? Is de koeling afdoende als de processoren een paar uur achter elkaar rekenen?
  5. @Bergkid: bedankt! Draadloze muis wel handig, toetsenbord maakt mij weinig uit. Vergat nog iets op mijn wensenlijstje: waarschijnlijk voldoen de meeste on board netwerkkaartjes, maar de netwerkkaart moet wel wireless kunnen verbinden met een router in een andere kamer.
  6. Bedankt voor je reactie. Sorry: ik bedoelde de i7-870 (ik zat met de 760 in mijn hoofd).
  7. Waarvoor heb ik een PC nodig ? Programmeren (misschien ooit CUDA), rekenprogramma's (vrij zware berekeningen), af en toe een spelletje, internet, etc. Wat is mijn budget ? - Ongeveer 1000-1100 euro Een merkcomputer of een samenstelling ? - Maakt niet uit Ga ik overklokken ? - Nee, zeker niet Ga ik later upgraden ? - Misschien Heb ik al die nieuwe functies wel nodig ? - USB 3.0 misschien Ga ik zelf assembleren ? - Nee Heb ik een besturingssysteem nodig ? - Windows 7 64 bit Uk en Ubuntu (graag onderdelen compatibel met Ubuntu) Ga ik zelf installeren ? - Als Ubuntu en Windows al geinstalleerd zijn is dat uiteraard een pre, maar niet nodig. Heb ik een voorkeur aan onderdelen ? - Liefst een niet al te grote kast, goede onderdelen Heb ik nog randapparatuur nodig ? - Misschien nog een nieuwe monitor (budget exclusief monitor), nieuw toetsenbord en muis Heb ik specifieke wensen ? - Graag een stille en enigszins energiezuinige PC, liever Nvidia dan ATI ivm met CUDA Hallo allemaal, Graag zou ik jullie hulp willen hebben bij de aanschaf van een nieuwe PC van rond de 1000 euro exclusief monitor. Graag onderdelen die compatibel zijn met Ubuntu 10.04. Ik zat zelf te denken aan een computer met een i7-860, een i5-2500 of een i7 2600 processor en iets als een GTX460. Graag een stille niet al te grote PC-kast en liefst energiezuinig. Graag goede onderdelen van merken als ASUS, etc. Misschien nog een kleine SSD. Misschien ook een nieuwe monitor (valt buiten budget) met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Liefst niet al te groot (geen 27" ofzo), maar wel een goede graag (budget tot 300 euro ongeveer). Zelf altijd erg te spreken geweest over Samsung, maar ik sta open voor suggesties. Zelf heb ik weinig verstand van voedingen, koelingen e.d. Daarom wilde ik graag suggesties voor een samenstelling. Alvast hartelijk bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.