Ga naar inhoud

globekes

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over globekes

  • Verjaardag 05-05-1987

globekes's prestaties

  1. Tof en dat is zonder extra koeling nee toch? Ik heb daarnet mijn ram op 200mhz gezet, de rest allemaal gewoon laten staan (standaard) en hij deed niets speciaal, werkte normaal maar ook niet sneller (dat is omdat ik de bus niet verhoogd had zeker?) Maar kan je nu even kort in stapjes uitleggen wat ik precies moet doen zonder ernstige risicos te nemen (ik neem toch niet echt risicos als ik rustig aan overclock en de temp goed in de gaten hou?). Ondertussen ken ik het bios zo ongeveer. Als ik niet teveel begin te zagen natuurlijk ik was begonnen met ram bijsteken en nu zit ik hier al over overclocken bezig. Ik vind bovendien de jumper niet die ik zou moeten verzetten, zal een foto uploaden van het mobo, dan kan jij het mij miss zeggen IMG_2713.jpg
  2. Een nieuwe koeler, doe ik niet zo ver wil ik nu ook weer niet gaan. Maar 10% overclocken bedoel je dan 2666*1.10=2932mhz tot daar overclocken? Heb gisteren 5% overgeclockt, alles zag er nog goed uit. Maar jij sprak van 16x200mhz. Het probleem is dat die bij mij op 20 blijft staan dus 20x... Is dat een Jumper, die ik dan moet af zetten? En wat is het voordeel om van 20 naar 16 te gaan, daalt de temperatuur dan ofzo? Ik zit nu aan 20x141 en dan gaat mijn cpu na 8 min test tot 55°C. En mijn ram gaat dan inderdaad ook sneller werken. Denk toch dat ik er ga afblijven, heb hem nu weer op normaal gezet. Zoveel sneller zal ik hem waarschijnlijk toch niet kunnen maken. Volgens Everest draait men ram nu zelfs maar op 166mhz en in mijn bios kan ik dat maar aanpassen naar max 200mhz. Ik durf dat niet echt te doen omdat ik niet precies weet of mijn RAM die er nu in zit dit wel zou aankunnen (ben nog niet om die nieuwe geweest) Dus aangezien ik miss een winst van 10% bij de processor wat 266mhz is en dan een winst van 20mhz op die RAM ofzo is het, het prutsen niet echt waart zeker?
  3. Hoe lang moet ik cpu burn zo laten draaien om mijn temperatuur deftig te weten? Na 1 minuut zit ik aan 46°C is dat te hoog? Hoe hoog mag ik gaan?
  4. Ok dank je, nu heb ik genoeg informatie en kan ik morgen naar de winkel.
  5. Dus je raadt mij aan van gewoon een staafje ram van 512 bij te steken en mijn pc zal vlotjes draaien dan?
  6. CPU-Z zegt: Processors Information ------------------------------------------------------------------------------------ Processor 1 (ID = 0) Number of cores 1 (max 1) Number of threads 1 (max 1) Name Intel Pentium 4 Codename Northwood Specification Intel® Pentium® 4 CPU 2.66GHz Package Socket 478 mPGA (platform ID = 2h) CPUID F.2.9 Extended CPUID F.2 Brand ID 9 Core Stepping D1 Technology 0.13 um Core Speed 2666.4 MHz (20.0 x 133.3 MHz) Rated Bus speed 533.3 MHz Stock frequency 2666 MHz Instructions sets MMX, SSE, SSE2 L1 Data cache 8 KBytes, 4-way set associative, 64-byte line size Trace cache 12 Kuops, 8-way set associative L2 cache 512 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size FID/VID Control no Features
  7. Ik ken er inderdaad zo goed als niets van. Er zitten idd 20*133mhz in heb ik gezien. Zal dan eens proberen te weten komen of het een SL6 7 or 8 is. Maar in feite is dit dus nog een betrekkelijk krachtig systeem (ook al is hij redelijk oud)? Dus vista draaien moet dan toch wel lukken? Heb een kennis die informatica studeerd zal het eens aan hem vragen ivm overklokken enzo, want dat ga ik mezelf niet riskeren. Alvast bedankt voor alle uitleg, ik wist trouwens niet dat ik die RAM harder kon laten draaien door in mijn bios dingen te veranderen.
  8. Mijn cpu is 2.66ghz dus welke graf kaart zou ik dan steken? Ik zat hier nu wat te zoeken en zie dat je je cpu ook kan overclocken, zou dat nuttig zijn voor mijn geval of ben ik beter dat ik als leek daar mooi afblijf wil ik een werkende pc overhouden. Everest zegt dat mijn processor temp van 32°C heeft dus overclocken zou normaal toch wel mogen niet? Mijn RAM wordt zonder een zwaar programma te draaien 70% belast, dus waarschijnlijk kan het wel nuttig zijn van een beetje bij te stoppen. Mijn latje RAM die er nu in zit heeft maar een snelheid van 166mhz, als ik een nieuw koop van 400mhz en die alleen erin stop en de oude er uit doet gaat mijn snelheid er dan ook op vooruit gaan?
  9. Waarom zou dat moeilijk te vinden zijn? Ik kan er toch gewoon eentje van 400mhz instoppen wat dan op 333mhz zal draaien. Mijn moederbord kan toch maar max 333mhz latjes ondersteunen. Maar ik ben er ondertussen al vanaf gezien om vista te instaleren, mijn pc draait nu goed op XP pro dus ga ik het maar zo laten. Maar mijn vraag is of mijn pc beter zou draaien met wat extra RAM erin. Er zit nu een geforce fx5200 128mb grafische kaart in mijn pc. Kan ik die eigenlijk ook vervangen? Wat is zoal compatibel met mijn moederbord, of gaat gewoon elke grafische kaart erin?
  10. Ja, ben het zeker. Kheb deze namiddag mijn pc opengemaakt er zit een kingston ddr 512MB in. Ik zou graag vista op deze pc instaleren en dat vista test programma van microsoft zei dat het aan te raden was om nog een extra latje van 512 bij te stoppen. Dus die samenwerking haalt niet veel uit? Er is mij aangeraden om een ddr 1024mb met snelheid 400mhz erin te stoppen. Ik denk dat mijn moederbord max 333mhz ondetsteund. Maar ik vraag mij af of ik er veel ga van merken als ik mijn RAM verdubbel, laat staan verdriedubbel. Ik gebruik mijn pc soms voor spelletjes als fifa 08 (wat nu ook al draait) en verder gebruik ik hem voor photoshop, muziek, internet en maple (wiskundesoftware).
  11. Halo, Ik heb een desktop met 512mb ram en moederbord asus P4S8X-X. Ik zou graag wat ram bijkopen maar nu weet ik niet goed welke de beste is. Heb ik het meest aan een latje van 1GB of heb ik evenveel aan eentje van 512MB. Ik had gelezen dat wanneer je 2dezelfde rams koopt die dan samen gaan werken. Dus wat is nu het beste? Plus gaat mijn pc er sneller door worden en moet ik iets speciaal instellen of werkt dat gewoon na het insteken?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.