Ga naar inhoud

Stargasm

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Stargasm's prestaties

  1. Hallo Ik zit met het volgende probleem. Mijn zus gebruikt sinds kort de oude desktop van mijn ouders, zodat haar kinderen er simpele spelletjes op kunnen spelen. Mijn ouders surften op internet met een kabel, ze hebben geen draadloos internet. Mijn zus daarentegen wel, maar ze slaagt er niet in verbinding te maken met haar draadloos netwerk. Ze heeft zelf een laptop waarop ze draadloos surft. Ik ben eens een kijkje gaan nemen op deze computer en nu blijkt dat bij Netwerkverbindingen enkel een icoontje van het LAN-netwerk staat, geen van draadloos internet. Mijn vraag is dus of en hoe het mogelijk is om dit oude geval met het draadloos internet te verbinden. Heeft het misschien te maken met te oude drivers? Ik ben verre van een expert, alle hulp is welkom. Dank bij voorbaat! met vriendelijke groeten, Johan
  2. HDMI heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt, ik heb geen idee waar het allemaal handig voor is eerlijk gezegd.
  3. Ik heb intussen beslist om geen Acer meer te kopen, omdat ik er te veel negatieve zaken over lees: zowel qua duurzaamheid, kwaliteit als klantenservice. Verder heb ik begrepen dat de meest recente reeks processoren van Intel het beter doet dan die van ADM. Wat denken jullie van deze twee modellen? http://www.dell.com/be/p/inspiron-15-intel-n5050/fs (die van €549) http://www.vandenborre.be/laptop/toshiba-sat-c660-258
  4. Hallo allemaal. Ik ben van plan een nieuwe laptop te kopen met een zeer bescheiden budget, maximum 500 euro. Ik gebruik mijn laptop voor eenvoudige zaken: surfen op 't internet, on line poker, windows live messenger, filmpjes bekijken, office,... Ik vind het wel belangrijk dat ik verschillende programma's op een vlotte manier tegelijk kan uitvoeren. Gamen doe ik niet. Er zijn enkele dingen die ik me afvraag en misschien kan iemand me hier advies geven. - Merk: op verschillende forums lees ik dat kopers gewaarschuwd worden voor Acer en HP, zowel qua kwaliteit van de laptops als qua klantenservice. Zelf heb ik al twee Acers gehad en eerlijk gezegd was ik nog wel tevreden over de klantenservice. 't Is te zeggen: niet over de personen die ik er aan de lijn kreeg, wel over de geleverde service. Dat was wel telkens wanneer de laptop nog onder garantie viel. Ik lees dat o.a. Asus, Toshiba en Lenovo over het algemeen aanraders zijn binnen mijn prijsklasse. Wat ik me nu afvraag: als ik kan kiezen tussen een Acer en een Asus met gelijkaardige kenmerken en de Asus is €100 duurder, loont het volgens jullie dan toch de moeite om de Asus te kopen? Bv. omdat de kans groot is dat de Asus het twee jaar langer volhoudt zonder hardwareproblemen? - Wat is belangrijker voor de programma's waarmee ik werk? Het werkgeheugen of de snelheid van de processor? M.a.w. kies ik beter een laptop met 6GB geheugen en 1.65 Ghz of een met 4GB geheugen en 2.3 Ghz? Bedankt bij voorbaat!
  5. Als ik op Eigenschappen klik, krijg ik de mededeling dat ik Administrator-rechten moet hebben voor bepaalde opties. Ik krijg enkel het tabblad Algemeen, niet Draadloze Netwerken. Met andere woorden, ik kan het niet uitproberen. Misschien kan ik best de IT-verantwoordelijke van haar school mailen om het probleem voor te leggen, hij zal de enige zijn die er iets aan kan doen.
  6. Nee, ik krijg helemaal geen lijst met beschikbare netwerken. Als ik het icoontje aanklik, krijg ik de boodschap waarover ik het in mijn eerste bericht had. Ik weet dat ik een netwerksleutel moet ingeven, we hebben al twee laptops thuis met draadloos internet. Maar blijkbaar is er dus een ander programma geïnstalleerd om het draadloze netwerk te configureren, alleen vind ik dat nergens.
  7. Mijn vriendin maakt op haar school gebruik van een laptop, die ze ook thuis wil gebruiken. Op school geraakt ze probleemloos op internet, thuis lukt dit niet. Ik denk dat ik de oorzaak ken, maar ik heb geen idee hoe ik het probleem oplos. Als ik rechts onderaan het icoontje van de draadloze netwerkverbinding aanklik, krijg ik de boodschap dat de verbinding niet kan worden geconfigureerd. 'Als u een ander programma hebt ingeschakeld om deze draadloze verbinding te beheren, dient u die software te gebruiken' Bij Configuratiescherm/Software vind ik inderdaad Intel Pro Network Connection Drivers. Ik veronderstel dat dit het programma is om draadloze verbindingen mee te beheren, maar... ik vind er nergens iets van op de laptop. Met andere woorden, ik kan het draadloze netwerk niet configureren op deze laptop. Dus ofwel moet ik dat programma vinden, ofwel verwijder ik het. Maar ik weet niet of dat een oplossing is en of ze dan nog op haar school op het draadloze netwerk geraakt. Zoveel ken ik er niet van, dus als iemand hier advies heeft zou ik heel dankbaar zijn. Merci!
  8. Ik heb het probleem intussen gedeeltelijk kunnen verhelpen. Ik had de software van Intel/PRO Wireless gedeïnstalleerd, maar dat was blijkbaar geen goed idee, want eigenlijk moest ik dit programma om mijn netwerken te beheren uitschakelen. Op die manier zou de Wireless Zero Configuration, het standaardprogramma van windows om draadloos internet te beheren, het weer overnemen. Dus heb ik nu de software van Intel/PRO Wireless opnieuw geïnstalleerd en deze service uitgeschakeld. Het probleem lijkt nog wel dat ik dit elke keer opnieuw moet doen telkens ik de computer opstart. Iemand een idee hoe ik dit definitief kan instellen? En ik heb nog een ander probleem. De reden dat ik (gratis) naar fibernet ben overgeschakeld, is dat we op een derde laptop draadloos wilden surfen. Mijn vriendin, een onderwijzeres, heeft een laptop gekregen van haar school. Deze maakt probleemloos verbinding met het internet in haar klas, maar niet hier. Ik krijg helemaal geen lijst met draadloze internetverbindingen te zien. Iemand een idee waar dit aan kan liggen?
  9. Op de laptop waar het niet werkt, staat windows XP. Op de laptop waar het wél werkt, staat windows 7. Hoe vergelijk ik de netwerkinstellingen van beide laptops en hoe pas ik dit aan? En wat is een mac-adres? Maar het instellen van de beveiligingssleutel en eventuele andere gegevens, kan je dus enkel doen met behulp van zo'n programma voor beheer van draadloze netwerken. En daar ligt nu net het probleem. Ooit heeft iemand op die laptop Intel ProSET/Wireless geplaatst, maar bij de Telenet helpdesk beweerde men dat hier het probleem lag. Ik heb de software hiervan dus verwijderd, maar nu weet ik niet hoe ik het oude programma weer kan gebruiken.
  10. Hey, alvast bedankt voor je hulp. Het register schoonmaken heb ik gedaan. De laptop is een notebook van Asus. Een snapshot van Speccy maken lukte niet, ik kreeg een foutmelding. Daarom heb ik wat info gekopieerd en geplakt die me nuttig lijkt. Hopelijk ben je hier iets mee? Operating System MS Windows XP Professional 32-bit SP3 CPU Intel Mobile Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz 44 °C Merom 65nm Technology RAM 1.0GB Single-Channel DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15) Motherboard ASUSTeK Computer Inc. F3JC (Socket 478) 43 °C Graphics Default Monitor (1280x800@60Hz) 256MB NVIDIA GeForce Go7300 (ASUStek Computer Inc) Hard Drives 117GB Hitachi Hitachi HTS541212H9SA00 (SATA) 28 °C Optical Drives MATSHITA DVD-RAM UJ-850S Audio Realtek High Definition Audio Network You are not connected to the internet Computer Name NetBIOS Name E5C9C4FC516141F DNS Name e5c9c4fc516141f Domain Name E5C9C4FC516141F Remote Desktop Console State Active Domain E5C9C4FC516141F WinInet Info Er is een interne fout opgetreden. Wi-Fi Info Using native Wi-Fi API version 1 Available access points count 1 Wi-Fi ([1]Ɛ) SSID [1]Ɛ Name No name Signal Strength/Quality 786797 Security Enabled State The interface is not connected to any network Dot11 Type Unsupported value set as network type Network Not connectible for reason: Network Flags Currently Connected to this network Cipher Algorithm to be used when joining this network Unsupported Default Auth used to join this network for the first time Unsupported WinHTTPInfo WinHTTPSessionProxyType No proxy Session Proxy Session Proxy Bypass Connect Retries 5 Connect Timeout 60000 HTTP Version HTTP 1.1 Max Connects Per 1.0 Servers INFINITE Max Connects Per Servers INFINITE Max HTTP automatic redirects 10 Max HTTP status continue 10 Send Timeout 30000 IEProxy Auto Detect Yes IEProxy Auto Config IEProxy IEProxy Bypass Default Proxy Config Access Type No proxy Default Config Proxy Default Config Proxy Bypass Adapters List Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC - Packet Scheduler Miniport IP Address 0.0.0.0 Subnet mask 0.0.0.0 Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection - Packet Scheduler Miniport IP Address 0.0.0.0 Subnet mask 0.0.0.0 Network Shares
  11. Vorige week heeft een Telenet-installateur alles komen installeren zodat ik op nu via fibernet surf. Eén van onze laptops heeft hij ter plekke al in orde gemaakt, maar de andere niet. Toen ik dat zelf wilde doen, bleek dat ik het paswoord van de nieuwe modem/router nodig had. Volgens een man van de Telenet-helpdesk kwam dit doordat ik gebruik maakte van Intel PROset/Wireless voor het beheer van mijn draadloos internet. Een vriend van me heeft dit inderdaad ooit op die computer geïnstalleerd. Nu heb ik op die laptop de software voor Intel PROset/Wireless gedeïnstalleerd en Wireless Zero Configuration proberen in te schakelen. Ik ben helemaal geen kenner van die zaken; via een beetje surfen op net kwam ik hiertoe. Maar ik heb het blijkbaar verre van correct gedaan, want ik slaag er niet in het internet weer te doen werken. Kan het zijn dat er ooit drivers voor die Wireless Zero Configuration verwijderd zijn of zo? Moet ik nog iets verwijderen/installeren/in- of uitschakelen? Alvast bedankt voor de hulp.
  12. Heb ik gedaan en alles werkt weer zoals voorheen. Echt superhard bedankt!
  13. Ik heb de laptop terug uit reparatie sinds dinsdag. Ik denk echter niet dat het zin heeft om naar het herstelpunt van enkele dagen geleden te gaan, want de problemen met de grafische kaart had ik al vanaf dinsdag zelf.
  14. Alvast bedankt voor de antwoorden. Ik heb geprobeerd die eerste download (Intel) te doen, maar ik krijg de boodschap dat mijn systeem niet aan de vereisten voldoet om dit programma te installeren. Een herstelpunt maken lijkt me niet mogelijk, aangezien de laptop net uit reparatie komt en Windows opnieuw geïnstalleerd is.
  15. Hallo, ik zit met het volgende probleem. Enkele dagen geleden kreeg ik mijn laptop, een Acer Aspire 7736ZG, terug uit reparatie. Ik kon al een tijdje geen DVD's meer afspelen en bovendien kreeg ik hem plots niet meer opgestart. Nu hij uit reparatie is, lijkt alles weer goed te werken. Zo leek het althans. Toen ik pkr wilde installeren - dit is pokersoftware met mooie graphics - bleek dat dit niet mogelijk was met mijn videokaart. De man van de pkr-helpdesk vond het vreemd dat een laptop van een jaar oud zo'n zwakke videokaart had. Het rare is inderdaad dat ik de pkr-software wél kon draaien op de laptop van mijn vriendin, die al vier jaar oud is. De laptop, niet mijn vriendin. Maar nu blijkt dat ik Virtua Tennis 3 niet meer kan spelen op mijn laptop, terwijl ik daar tot voor kort geen enkel probleem mee had. Zelfs webcammen via messenger gaat niet! Ik snap er eerlijk gezegd niets van, ik ben dan ook geen computerspecialist. Ik dacht dat het niet mogelijk was de videokaart van een laptop te veranderen, dus ik neem aan dat ze dit bij Acer niet gedaan kunnen hebben? Of heeft het met de drivers te maken? De laptop draait op Windows 7. Via google kwam ik te weten dat er nog mensen zijn die een probleem hebben met de standard VGA graphics adapter en Windows 7, maar een duidelijke oplossing vind ik niet. Het bizarre is gewoon dat ik al die dingen een week geleden wél kon doen en nu plots niet meer. Als iemand me kan helpen, graag
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.