Ga naar inhoud

Egnal

Lid
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Egnal's prestaties

  1. ik denk eerder dat digitaal beeldscherm = TV en monitor = PC-scherm maar ik kan me vergissen natuurlijk. Je moet er gewoon voor zorgen dat je pc-scherm op de eerste plaats staat en je TV op de 2de plaats. Wil dit nu zeggen dat je hetzelfde beeld hebt op beide schermen (gekloond) zoals je gewenst had ??
  2. We gaan nog eens opnieuw beginnen aangezien U met windows 7 werkt en ik hier op mijn pc vista heb staan waardoor dingen anders genoemd worden. Ik heb hetzelfde eens geprobeerd op mijn laptop (waarop ik ook windows 7 heb). Bij mij werkt het perfect dus kan het niet anders als bij jou ook werken (hoop ik toch xD ) Ga dus als volgt te werk: - klik met uw rechtermuisknop ergens op het bureaublad (waarschijnlijk op je TV aangezien je pc-scherm zwart is) - klik op grafische opties, er zal nu een 2de menu openen. - klik in dit menu op uitvoeren naar. Opnieuw verschijnt er een menu.(in dit menu zal momenteel "digitale TV" aangevinkt staan. hier is het de vorige keer bij jou mis gelopen) - klik in dit menu op gekloonde schermen. Er zal nog een menu openen waarin je kan kiezen tussen digitaal beeldscherm + digitale tv en digitale tv + digitaal beeldscherm zorg ervoor dat je de eerste optie aanvinkt nl: digitaal beeldscherm + digitale tv om er zeker van te zijn dat je alles juist selecteert heb ik er een afbeelding bijgevoegd zodat je ziet hoe het er moet uitzien.
  3. maar als je de hdmi-kabel aansluit op je TV, moet je toch beeld hebben op je TV of niet ?? (hiermee bedoel ik hetzelfde beeld als je voordien op je pc-scherm had) Als dit het geval is, kan je toch je instellingen wijzigen door via het TV-scherm te werken of heb ik het hier mis ?
  4. dat is waarschijnlijk omdat je pc de laatst gekozen instelling (met hdmi-kabel) heeft onthouden. even een ander vraagje: heb je je pc-scherm en tv scherm in 1 ruimte staan ? ik bedoel hiermee of je beide schermen kan zien als je met je pc werkt.
  5. je moet gewoon "deze beeldschermen dupliceren" (=clonen) aanvinken. Dan wordt op je TV hetzelfde weergegeven als op je PC-scherm.
  6. Voorlopig zal ik het dan zonder AP doen aangezien ik overal verbinding heb doorheen het hele huis, de gehaalde snelheden zijn op dit moment toch nog altijd hoger dan de snelheden die ik haalde met mijn vorige telenet-formule en voor het gewone gebruik (surf + mail) moet dit eigenlijk wel snel genoeg zijn. Ik zou het natuurlijk kunnen gaan uittesten maar dan zal ik naar de winkel moeten hollen en kabel moeten gaan halen ... en daar mijn dochter de laptop niet mee mag nemen op haar kamer (een beetje ouderlijk toezicht blijft nodig op jonge leeftijd) kan ik hier beter mee wachten tot ze wat ouder is. Er zijn wel al buizen voorzien voor later eventueel kabel naar boven te trekken maar dit zal nog even moeten wachten. Tegen die tijd zal de technologie wel al weer een stuk geevolueerd zijn en wie weet, heb ik tegen dan alweer een andere router die nog veel sterker is als de huidige. Bij deze zou ik jullie toch nog even willen bedanken voor al de informatie die ik verkregen heb over het hele topic uit. Mijn PC's zijn er niet alleen veiliger op geworden, ik heb weer een pak bijgeleerd EN ik heb er zelfs een sneller internet aan overgehouden :top: Het topic werd misschien wel wat uitgebreid maar hopelijk hebben andere gebruikers hier ook nog wat aan. Uiteindelijk is mijn probleem (beginpost) opgelost dus als het goed is zal ik dit topic markeren als "opgelost"
  7. als je digitale tv heb aangevinkt , heb je je TV als hoofdscherm aangeklikt .... dwz dat je al je acties opnieuw kan instellen, maar dan moet je wel naar je TV-scherm kijken (en klikken) (aangezien deze nu je "computer-scherm" is geworden.) Eigenlijk moest je gewoon gekloonde schermen hebben aangevinkt, het werd toch al meermaals aangegeven als oplossing. Dus toen je digitale tv aanvinkte had je geen beeld meer op pc-scherm. Maar dan moet je toch beeld hebben gehad op je TV ? Nadat je je pc had herstart, op welk scherm werkte je dan toen je die andere mogelijkheden had om uit te kiezen?
  8. Ik denk niet dat het echt nodig zal zijn om de DS online te krijgen aangezien mijn dochter er niet zo veel meer mee speelt. Dus ga ik dit ook achterwege laten. Toch bedankt voor de aanbieding om een configuratie uit te werken maar ik denk dat U er meer tijd aan zal besteden dan dat mijn dochter ermee op het net zal zitten .... xD Moet het AP dan gewoon aangesloten worden op de telenet router zonder configuratie van het AP ? Als ik het AP op de bovenverdieping zou plaatsen, moet ik dan overschakelen naar een ander verbinding (via AP) of blijft dit gewoon dezelfde verbinding als die van de telenet router ?
  9. Nu zie ik pas in post nr 10 wat voor videokaart je hebt ... een (geforce) n450GTS..... NVIDIA dus .... ok, probeer dit eens: - zorg dat je TV-scherm aangesloten is op je pc (samen met je pc-scherm natuurlijk) - klik met je RECHTER-muisknop op je bureaublad - als alles goed is moet je nu ergens NVIDIA Control Panel zien staan, klik hierop. - nu zit je in het control panel, normaal zie je links in de kolom display staan, in "display" staat set up multiple displays. als je hierop klikt zie je normaal aan de rechterkant 2 vierkanten staan (deze stellen je schermen voor) met daarin respectievelijk 1 en 2. - klik nu met de RECHTER-muisknop op 1 van die vierkanten, en selecteer clone Normaal heb je nu je pc-beeldscherm gedupliceerd naar je tv-scherm succes !
  10. Vrijdag is de telenet-installateur langsgekomen. Nieuwe modem werd geplaatst (type ken ik niet, staat ook niet op modem vermeld). De installatie duurde slechts een 15-tal minuten. Alles is prima verlopen (en meer nog, volledig kosteloos ;-) ) Het acces-point heb ik niet meer aangesloten aangezien de verbinding voor laptop momenteel goed genoeg zijn. De snelheidstest(www.speedtest.telenet.be) geven een goed resultaat voor beide pc's, zowel de vaste pc als laptop: voor vaste pc: Voor laptop (draadloos): Zelfs de nintendo WII van mijn dochter heb ik kunnen verbinden met het internet(draadloos), iets wat voordien (bij oude installatie) maar niet wilde lukken. Enkel haar nintendo DS kan ik niet verbinden, is ergens een probleem aangezien de DS enkel met WEP beveiliging werkt of zoiets. Ook het netwerk werkt goed (werkte zelfs al direct nadat installateur weg was, heb niets meer moeten veranderen) Nu had ik toch nog een paar vraagjes: 1) Bij de instellingen (firewall) van de draadloze verbinding (mijn telenet) staat UPnP op "niet actief" moet dit zo staat, en waarom dient dit juist? 2) Kan ik de switch (d-link) van de oude installatie nog ergens voor gebruiken of is deze voor de vuilbak ??? 3) kan ik het acces-point van de oude installatie gebruiken om de huidige draadloze verbinding te versterken, of kan dit enkel gebruikt worden als het ingesteld wordt als een nieuwe verbinding? 4) Is het mogelijk om toch nog een nintendo DS online te krijgen zonder het beveiligingsprotocol naar WEP te wijzigen ??
  11. Probeer de oranje aansluiting eens, als je een HDMI kabel hebt (dus niet zo een kabel als eerder vermeld) maar normaal lukt het ook met die ander kabel. als je ook geluid langs je TV wilt moet je ook een kabel voor geluid aansluiten denk ik.... Om gewoon je beeld van je pc-scherm te kopieren naar je TV moet je naar het controle-panel van je beeldscherm gaan. Daar kan je (afhankelijk van je grafische kaart) je scherm dupliceren (klonen) Bij mij werkt dit bv door in controlepanel op "display" te klikken, dan "set up multiple displays", daarna met rechtermuisknop op 1 van de afgebeelde schermen klikken en "clone" klikken.
  12. Ik heb vandaag eens met telenet gebeld ivm overschakeling op fibernet. De mijnheer aan de telefoon vertelde me dat de installateur dus een nieuwe modem (met wifi) zou plaatsen. Ik vroeg hem naar het bereik aangezien deze modem in de garage komt. Dat zou geen enkel probleem zijn werd me verteld. voor mij dus ok. Na enige discussie over de voorwaarden heb ik dan ingestemd. Vrijdag komen ze nieuwe modem plaatsen. Mag ik vragen of u deze modem ook draadloos gebruikt ? hoe zit het met uw bereik/verbinding? en hoever bent u er dan van verwijderd? Kan u misschien ook vertellen welke type modem u heeft?(ook via telenet?) Dit lijkt me voor mij de beste oplossing zodat ik een veilig netwerk bekom en hopelijk geen problemen meer krijg in de toekomst (zie starterpost)
  13. Bedoel je nu dat werken met administrator account goed is of slecht ? aangezien mijn accounts op beide pc's thuis zijn ingesteld als administrator.
  14. Ik ben gisteren en vandaag nog wat bezig geweest met het instellen van gedeelde mappen. Op dit moment is het me gelukt op op beide computers (laptop & vaste pc) om een (test)-map te delen. Alles werkt in beide richtingen (dus via laptop kan ik nu een gedeelde map op vaste pc gebruiken en omgekeerd). Ook kan ik mijn printer nu via beide pc's gebruiken. Het delen van mappen is beperkt tot 1 enkele map met daarin weining of geen bestanden. momenteel heb ik een diamond-shake van telenet, ik heb gisteren nog wat research gedaan bij telenet en ze hebben momenteel zelfs geen diamondshake meer, wel fibernet 40, wat ongeveer hetzelfde zou moeten zijn met betere DL-snelheid en zelfs nog een beetje goedkoper. Maar van wat ik tot nu toe gelezen heb, zou ik 50€ activatiekosten moeten betalen (de ene zegt van wel, de ander zegt van niet ...). en er zou een andere modem geplaatst worden. Nu naar wat ik hierover gelezen heb zou dit een modem zijn met ingebouwde router & wifi. Hierover zijn veel klanten niet tevreden omdat er hierop maar beperkte instelmogelijkheden zijn en dit zou allemaal gaan via website-Mijn telenet .... Er wordt gezegd dat het beter is om een modem-only te laten plaatsen, maar dit zou mij nog niet verder helpen aangezien ik geen router heb. nu was ik ook al eens aan het kijken voor een nieuwe router, maar ik zou niet weten wat voor iets ik zou moeten kopen ... Is mijn internet nu echt zo onveilig dat ik echt een router moet bijplaatsen ???
  15. ??????? Maar telenet heeft toch deze installatie zelf geplaatst. Dan kan het toch niet aan mij zijn om daar nog eens opnieuw een router bij te plaatsen. En hoe zit het dan met alle andere klanten die eenzelfde opstelling hebben. Moet iedereen dan maar gewoon een andere router kopen? Dit kan toch niet.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.