Ga naar inhoud

Sjeeltje100

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Sjeeltje100

  1. De optie image naar cd branden heb ik hier niet, krijg eigenlijk helemaal geen opties, alleen de snelheid van het branden kan ik instellen, verder niks....Ik heb de cd gebrand met Brasero, ik zou een ander brandprogramma kunnen proberen evt.... De pc is een Packard Bell van 15 jaar oud (wel erg belangrijk voor me omdat hij van mijn overleden zoon is geweest, dus heeft wel grote emotionele waarde voor me) en ik heb geen idee of er een videokaart of chip in zit en hoe ik die eruit moet halen weet ik al evenmin....Dus das wel een probleem.... Ik heb al eerder op jullie verzoek het programma Speccy gedownload op die pc, maar kan die niet gebruiken omdat hij ook hier de internetverbinding blokkeert zodra ik speccy wil opstarten, hij blijft dan zeggen dat ik geen verbinding met de server kan maken, ondanks dat er gewoon een goeie internetverbinding is...Ook dit word door dit virus veroorzaakt... Ik kom inmiddels een heel eind op de pc, maar dit gaat mijn technische kennis te boven.... Ik zal kijken of ik een brand programma kan vinden met deze optie en zal het dan alsnog opnieuw proberen....Het probleem is alleen dat ik dus niet meer vanaf cd rom op kan starten omdat ik niets meer in de bios kan veranderen en toen ik dat nog wel kon, bleef ie ook alleen vanaf de harde schijf opstarten....Anders had ik al lang opnieuw Windows of Ubuntu geïnstalleerd en was het probleem misschien al verholpen....
  2. Is het trouwens mogelijk dat een virus mijn bios heeft aangetast of moet dit iets anders zijn? Deze is onbruikbaar omdat ie als een gek op en neer blijft scrollen, van boven naar onder en van links naar rechts....Ik kan dus ook niet meer vanaf de cd rom op starten.... Er is iets opgezet vanaf een tooltje door iemand met veel kennis van zaken en ik ben bang dat dat de oorzaak is van al mijn problemen....
  3. De pc waar unbuntu op zit werkt nog prima, kan ik de cd daar ook op draaien....Heb de rescue cd hier net op gedownload en op cd gezet, das in ieder geval gelukt....Alleen het opstarten lukt niet.... Moet ik op unbuntu dan de normale virusscanners zoals KlamAV verwijderen tijdelijk of hoeft dat niet? Hopelijk zijn idd mijn foto´s niet besmet maar ik kan de externe harde schijf door een bedrijf laten schoonmaken met behoud van mijn bestanden, dat heb ik al geinformeerd en dat lijkt me voor mij de meest veilige oplossing, de rest kan ik hopelijk zelf opschonen....Mits ik de cd kan opstarten....
  4. Ik ben er inmiddels achter dat ik een virus heb en waarschijnlijk is dit de oorzaak van het probleem....Heb een nieuw topic gemaakt en hoop dat ik het alsnog kan oplossen en dat dan ook dit probleem de wereld uit is....Mocht dit niet lukken dan ga ik alsnog proberen om de gegevens aan jullie door te spelen....evt op een andere manier.... Ik heb een aktieve internetverbinding, alleen als ik iets wil downloaden en daar een internetverbinding voor nodig heb, zegt ie dat er geen verbinding is, terwijl die er dus wel gewoon is....Denk dat dat virus hier de oorzaak van is, want ook unbuntu kan ik op een andere pc niet opnieuw installeren vanwege hetzelfde probleem.... Heb een nieuw topic aangemaakt en hopelijk krijg ik het virus ervanaf, het zit inmiddels in alle 3 mijn pcś alleen de pc waar unbuntu op draait heeft er verder geen last van, daardoor kan ik hier nu nog reageren, op mijn andere 2 pc's lukt dit al niet meer.... Toch bedankt voor jullie reakties!
  5. Ik had al antwoord gegeven Clarkie, maar deze is dus nooit aangekomen bij jullie zie ik nu.... Dan nogmaals bedankt, ik ga het proberen, maar moet eerst een virus verwijderen voor ik dit kan doen, heb daar net een nieuw topic voor gemaakt....Hopelijk kom ik eruit en mocht ik nog vragen hebben, dan hoor je dat vanzelf....Nogmaals bedankt!
  6. Dit is dus een probleem Kweezie Wabbit, want ik heb geen onbesmette pc meer en 1 van de 3 pc's start inmiddels helemaal niet meer op, daar moet ik windows of unbuntu opnieuw installeren wat dus ook niet lukt en de pc die het nog wel doet, start niet meer op vanaf cd en ik kan in de bios niks meer veranderen vanwege dat scrollen....De 3e pc doet het wel goed maar ik ben bang dat deze ook besmet is, want deze heeft heel even hetzelfde scrollen laten zien na het openen van een tooltje, maar herstelde zich na een paar minuten (hier is het besturingssysteem Unbuntu) Ik zou evt op deze pc unbuntu opnieuw erop kunnen zetten zodat deze weer schoon is.... Vermoed ook dat mijn externe harde schijf besmet is waar alle foto's van mijn overleden zoon op staan....Kan ik deze ook met Avira controleren, zonder dat ik mijn foto's kwijt raak? Kan ik toch proberen om avira op deze pc te branden of kan ik dat beter laten en eerst unbuntu er opnieuw opzetten? Begin de moed nu wel een beetje te verliezen....Heb je evt nog een andere tip?
  7. Alles in mijn pc blijft scrollen, als ik bv naar bestand ga, dan gooit ie het hele menu open en gaat dan van links naar rechts en van boven naar beneden via bewerken, beeld en geschiedenis als een idioot op en neer waardoor ik dus niks kan aanklikken of kan wijzigen.... Zelfs in de bios scrolt alles op en neer, waardoor ook deze niet meer bruikbaar is.... Ik denk zelf aan een hardnekkig virus, want inmiddels zijn twee pc's hiermee besmet, maar krijg het er met geen mogelijkheid uit.... Heb meerdere virusscanners geprobeerd: Malwarebytes, Avg, Eset, Antivira en zelfs combofix.... Formatteren en een nieuw besturingssysteem erop zetten lukt ook niet meer, wat kan ik hieraan doen om dit op te lossen? Wie kan mij hiermee verder helpen? Alvast bedankt?
  8. Hai Kurtt, heb hier nog even een paar vraagjes over als dat mag.... Kan ik op unbuntu ook een partitie aanmaken? Want die zit er nu op en geen windows 7, anders moet ik die er eerst opnieuw opzetten en moet dan beide installaties opnieuw doen terwijl ik unbuntu net weer helemaal heb ingericht.... Mocht dit alleen via windows 7 kunnen en ik dit gedaan heb en ik wil er daarna unbuntu 10,10 opzetten, dan zet ik die op de tweede partitie, neem ik aan, maar krijg ik dan ook een keuzemenu als ik de pc opstart, of ik met windows of met unbuntu wil opstarten? Want ik heb begrepen uit alle informatie hier, dat dan niet mogelijk zou zijn, maar hoe kan ik dan wisselen tussen beide programmas, kan dat ook op een andere manier?
  9. Thank, toevallig weet ik dat het nfts moet zijn door de laatste installatie die ik gedaan heb....Hopelijk kom ik eruit Clarkie....Bedankt voor je hulp tot zover en mocht ik nog vragen hebben, dan kom ik zeker nog even bij je terug!
  10. Ok, dank je wel voor de tip!! Zal het hem meteen voorleggen als ie komt....
  11. Dit is net iets te technisch voor me kweezie wabbit....Als ik windows opnieuw installeer, krijg ik de vraag of ik hem moet formatteren, das helder, dat kan ik zelf....Maar hoe maak ik er dan een nieuwe partitie bij? Geeft de windows cd dat ook aan? Als dat zo is, hoop ik dat ik er wel uit kom.... Ik krijg steeds meer kennis van de pc, maar sommige termen gaan me nog net ff boven mijn pet en dan blijf ik er liever af, voordat ie het helemaal niet meer doet....
  12. Mijn dvd rom speler funktioneerde prima tot nu toe....Toen ik dat muisprobleem had op windows, heb ik er unbuntu opgezet en dat ging zonder al teveel problemen....Ik zal het moederbord laten testen zodra ik daar financieel de mogelijkheid toe zie.... Dank je wel voor jullie antwoord en jammer dat ik het niet eenvoudiger kan oplossen....Maar ik vermoed idd dat het in de pc zelf zit, zal binnenkort de bios instelling na laten kijken, daar komt binnenkort iemand voor langs....Alleen heb ik daar niks aan of in veranderd, dus dat zal wel heel vreemd zijn als dat wel zo is....Hopelijk kan ik het oplossen, dank je wel voor je hulp stegisoft!
  13. Het gaat om een Packard Bell iMedia....Ik kan vanuit windows wel cd's openen en ook installeren....Heb toevallig gisteren mijn printer net geinstalleerd vanuit de cd rom en mijn webcam, dat is allemaal prima gelukt.... Ik heb speccy net gedownload maar als vraag om een publish snapshot geeft ie aan dat ie geen contact met de server kan maken.... Dus helaas kan ik de link hier niet bijvoegen....Kan ik dit nog op een andere manier proberen of kan ik de informatie die ik op het scherm in speccy zie kopieeren en hier toevoegen aan mijn bericht?
  14. Ja op allebei heb ik idd dezelfde problemen, het zou idd daar aan kunnen liggen....Is het erop zetten van windows xp lite eventueel een oplossing voor mijn probleem?
  15. Het zijn wel installatie cd's, op mijn andere pc's zijn ze prima geinstalleerd en werken ze ook goed.... Deze pc is alleen al jaren buiten gebruik en ik wil hem graag als reserve pc up to date maken, zodat ik een goeie reserve heb mocht er 1 van de andere uitvallen....Ik ben chronisch ziek en heb een slaapstoornis waardoor ik weinig slaap en het is mijn contact met de buitenwereld, daarom heb ik er in de woonkamer 1 staan en in de slaapkamer 1.... Die in de woonkamer stond heeft een muisprobleem (daarvan heb ik net een nieuwe discussie gestart) en daarom heb ik nu even zolang dit oudje in gebruik....Maar werkt dus niet echt heel goed meer doordat hij aangeeft dat de windows versie illegaal is.... Ik kan hier ook geen verkenner op vinden en bij mijn computer kan ik de cd rom ook niet terug zien, terwijl er wel een brander en een gewone cd rom standaard zijn ingebouwd....Kan daar wel de floppy disk terug zien.... Hopelijk kun je iets met deze informatie doen en mocht je meer willen weten, dan hoor ik dat graag van je....
  16. Dat zou fijn zijn clarkie, dank je wel, ik wacht geduldig af! Heb al begrepen dat Jurgen hier in thuis is en zal eerst het probleem met mijn muis moeten oplossen, anders heb ik straks 3 nietwerkende pc's en das niet helemaal de bedoeling....1 werkt nu prima op unbuntu alleen en die packard bell werkt ook nog redelijk, is traag en opent niet alle sites, maar is geen probleem op dit moment.... Als ik die pc met die muis nu weer aan de gang krijg, ben ik al een heel eind, maar heb daar nog geen reaktie op ontvangen....bedankt voor je hulp en ondersteuning!
  17. Deze discussie had ik idd al gezien, maar is te technisch voor me en kom daar niet echt uit....En bij mij is het net omgekeerd, ik kom wel op unbuntu maar niet op windows, dus zal ik ook andere handelingen moeten uitvoeren om in windows te komen en daar gaat deze discussie niet over.... Ik heb maar 1 partitie en 1 harde schijf © en kan niet vinden hoe ik een partitie erbij kan maken....
  18. Ik weet niet zo goed in welk forum dit probleem thuishoort en heb maar voor deze gekozen.... Van het een op het andere moment kon ik 1,2 of 3 x ergens op klikken met mijn muis en deze weigerde daarna alle diensten.... Ik kan vaak wel ergens op gaan staan, iets aanklikken maar het commando word dan niet uitgevoerd, mits ik dan enter, dan lukt het wel....Maar bv wegklikken op kruisjes kan dan weer niet, zodat ik op een gegeven moment vastloop en alleen nog de mogelijkheid heb om opnieuw op te starten....Waarna de gehele ergernis weer opnieuw begint.... Heb 4 verschillende muizen geprobeerd waaronder een gloedje nieuwe, van draadloos, tot usb en groene plugin, maar allemaal vertonen ze hetzelfde beeld....Dus het ligt vermoedelijk niet aan de muizen zelf, die werken op mijn andere pc's normaal en goed.... Dacht eerst dat het aan mijn windows 7 lag, die eigenlijk net iets te groot is voor mijn pc en heb er een ander besturingssysteem opgezet, maar ook unbuntu 10.10 werkt nu niet naar behoren, ook hier weer hetzelfde probleem.... Ik zit te wachten op windows xp die ik krijg toegestuurd en die wel goed is voor deze pc, maar daar moet ik nog even op wachten helaas....Kan dat evt het probleem zijn? Kunnen jullie me hierbij helpen aub?
  19. Dank je wel, hoop dat ik er uit kom door dit topic, ga het ff rustig doornemen.... ---------- Post toegevoegd om 20:18 ---------- Vorige post was om 20:16 ---------- De link werkt niet Clarkie, hij geeft aan: page not found....
  20. De windows xp is gebrand door een origineel pc bedrijf dat mijn pc's onderhoud en me helpt bij problemen als ik er zelf niet uitkom en die van unbuntu heb ik zelf gedownload en gebrand via de unbuntu site en werken beide individueel prima op mijn andere pc's....Ook de windows versie werkt prima op de andere pc, alleen heb ze nog nooit naast elkaar op 1 pc gezet en dat wilde ik nu graag proberen zelf te doen....Ook heb ik nog een windows 7 versie liggen en ook die kan ik evt gebruiken hiervoor, deze is door hetzelfde bedrijf gebrand op cd....Maar welke cd ik ook gebruik, hij leest op de een of andere manier mijn cd rom niet.... Dit bedrijf helpt me al ruim 6 jaar naar volle tevredenheid....
  21. Normaal krijg je deze melding ook Clarkie, maar op deze pc blijft die melding dus achterwege en heb ik die mogelijkheid dus niet....Je ziet wel even een zwart scherm met een knipperend streepje en ook hier reageert hij dan niet als ik wat toetsen indruk....Had idd gehoopt dat dat wel zou werken maar helaas....
  22. Ik heb windows 7 en unbuntu 10.10 (in deze volgorde) naast elkaar geinstalleerd op 1 partitie (staat er maar 1 op) en heb deze opgedeeld....Bij het opstarten kreeg ik geen mogelijkheid om te kiezen welke versie ik wil opstarten.... Hij bleef alleen unbuntu automatisch opstarten.... Nu wil ik beide programma's opnieuw installeren maar wel zo dat ik een keuzemogelijkheid heb bij het opstarten....Is dit mogelijk of kan dat niet als je maar 1 partitie hebt? Op dit moment vult unbuntu de hele partitie en kan er windows alsnog bij zetten, maar dit heeft geen zin als ik geen opstartmogelijkheid krijg en niet kan kiezen.... Zou ze graag allebei alsnog willen blijven gebruiken naast elkaar! Kunnen jullie me hiermee helpen aub? Alvast bedankt!
  23. Ik heb een ca 15 jaar oude Packard Bell pc die aangeeft dat mijn windows xp niet legaal zou zijn.... Nu wil ik er een goeie legale versie van windows xp of linux unbuntu opzetten, maar wat ik ook doe, hij start niet op via de cd rom.... In de bios heb ik de 1e en 2e op cd rom gezet, maar hij blijft gewoon windows normaal opstarten, zodat ik de versie niet meer legaal kan maken en veel sites geblokkeerd worden door windows.... Hoe kan ik dit oplossen? Mijn kennis van de bios reikt niet heel erg ver, dus graag stapsgewijs aangeven wat ik het beste kan doen of welke instellingen ik mag en kan veranderen aub....
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.