Ga naar inhoud

Machieeen

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Machieeen

  1. Ik heb zelf al verschillende laptops gerepareerd en heb een diploma ICT, dus een PC-hersteller zal niet veel uitkomst bieden denk ik. De laptop is ook al verouderd (2008) en zijn de kosten niet meer waard denk ik. Ik heb ondertussen de USB poorten en geluidskaart van de laptop losgekoppeld zodat enkel het mobo met Ram en graka nog werken, maar ook hier blijft het probleem zich voordoen. Ik heb geen enkel idee waar ik op het moederbord moet beginnen zoeken naar een defecte verbinding. Misschien dat ik er is even met de verfstripper over ga om de soldeerverbindingen terug te smelten. Alvast bedankt voor je hulp en het meedenken
  2. De hardwarewijzingen weet ik niet angezien ik de laptop van iemand gekregen heb die hem ging wegdoen. Ik heb memtest gerund en via HDTune Pro gekeken of de harde schijf nog in orde was. Aan de harde schijf ligt het zeker niet, want laptop opzetten zonder HDD, zonder CDROM en andere RAM modules lost niets op. Enkel wanneer de laptop een tijdje aan en uitvalt, wordt de lucht warmer en gaat de koeler ietsje harder draaien, enkel dan slaag ik erin om de laptop aan te zetten. Misschien dat het ergens een los contact is op het moederbord dat bij het warmer worden uitzet en dan terug contact geeft. Ahja ik heb er ook al is een andere processor (AMD Turion) ingestoken, maar ook dan bleef het probleem bestaan (altijd met nieuwe koelpasta).
  3. Ik heb een packard bell easynote sl81 en deze functioneert niet meer naar behoren. Bij het aanzetten gaat deze na 5sec terug uit en dit blijft zich herhalen todat de processor warmer wordt. Eens deze warmer wordt is de kans groot dat hij opstart. Soms gaat het dan een half uurtje goed, soms ook meer dan 6uren. Als deze uitvalt en heropstart is er geen beeld of bios zichtbaar dit kan zo'n 50 tot 100 keer duren. Ik heb de laptop volledig stofvrij gemaakt en nieuwe koelpasta aangebracht en de temperatuur komt niet boven de 60°. De RAM latjes heb ik ook getest en deze zijn volledig in orde. De harde schijf bevat geen fouten. Ik heb zowel op net als batterij getest en het probleem blijft zich voordoen. Ik vind het zo raar dat hij het soms wel gewoon doet alsof er niets aan de hand is, en andere keren wil hij gewoon niet opstarten. Zou dit een defect moederbord zijn of zie ik nog iets over het hoofd?
  4. Ik heb pas een laptop gekregen van iemand om te herstellen. Wanneer ik hem opzet dan gaat de aan knop branden. Het lichtje van de CD/DVD/HDD gaat aan en je hoort de cooler even draaien alsook de CD/DVD - speler. De harde schijf start niet met draaien, maar deze werkt wel (op vaste pc uitgelezen). Voor de rest blijft het scherm de hele tijd zwart. Het packard bell logo is ook niet te zien en bios ook niet. Kheb de laptop al een paar uurtjes opstaan en hij koelt toch de hele tijd. Heb al verschillende dingen geprobeerd zoals op batterij, op netstroom, op extern scherm aangesloten ( geen ingangssignaal) en de batterij eruitgehaald en 30-60sec. op aan en uit knop geduwd. Verder heb ik de laptop ook al eens volledig uit elkaar geschroefd en het batterijtje van het moederbord losgekoppeld. Het toetsenbord van de laptop werkt ook niet (numlock lichtje gaat niet branden wanneer ik op de numlock toets duw). Wat kan er aan de hand zijn ? Moederbord defect ? vr gr
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.