Ga naar inhoud

Togetho

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Togetho

  1. Hirens boot cd heeft zijn werk gedaan! Via de registry recovery module de registry-backup van een half jaar geleden (toen ik mijn laptop volledig opnieuw geïnstalleerd heb) erop gegooid en dat was blijkbaar wat hij nodig had. Gelukkig had ik een vermoeden dat Avast én windows recovery virus iets in mijn registry hadden overhoop gegooid, anders had ik nog uren kunnen zoeken... Ik kan terug (weeral...) in Windows en bij het opstarten geeft hij geen bsod of andere problemen meer. Enige probleem (voorlopig toch...) is nu nog dat mijn gebruikersaccount niet meer toegankelijk is. Als ik nu opstart kom ik onmiddellijk in Windows maar op een volledig maagdelijke account. Bij Accountbeheer kan ik ook niet kiezen voor mijn oude account, terwijl alle gegevens nog wel te vinden zijn in 'Documents and settings'. Is er enige mogelijkheid om die account terug te laden?
  2. De problemen blijven zich opstapelen. Zoals gezegd kon ik weer netjes in Windows. Alles leek in orde. Maar dan kreeg ik plots om de haverklap en zonder duidelijk aanwijsbare reden BSOD's en hij was ook enorm traag sindsdien... Schijfcontrole en defragmentatie uitgevoerd. Geen verbetering. Avast dan maar eens een opstartscan laten doen en een hoop bestanden laten verwijderen toen hij ernaar vroeg. De eerste opstart nadat Avast zijn ding had gedaan, kon ik weer opstarten en inloggen. Ik happy. Tot ik voor de eerste maal afsloot en terug wilde opstarten... Kreeg ik een BSOD met foutmelding '0x0000007b'. Ik had ondertussen de verschillende bsod-codes die ik al gekregen had gegoogled (o.a. 0x0000000A) en ze bleken allemaal wel iets of wat verband te houden met beschadigde harde schijfsectoren... Nu maar op een andere laptop Hirens Boot CD aan het downloaden in de hoop daar wat mee te kunnen herstellen... Natuurlijk had ik nog geen HijackThis-logje gemaakt... Kan het Windows Recovery virus gezorgd hebben voor een beschadigde harde schijf. Ik hoop niet dat mijn harde schijf naar de knoppen is, want er staan nog een hoop bestanden op die ik liever niet kwijt ben en ik heb voorlopig geen geld voor een nieuwe laptop (bouwplannen...).
  3. Bedankt voor je reactie! Ik heb gedaan wat je gezegd hebt, maar als ik de CD met Avira op in mijn vastlopende laptop steek en op 1 druk, gebeurt er niets speciaal. Ook niet als ik op F10 (ROM based setup) druk. Maar... Toen ik wééral het scherm van 'Windows wordt hervat' zag probeerde ik nogmaals op F8 (voor 'probleemoplossing') te drukken en ditmaal ging dat wel. De vorige keren heb ik die knop pas gebruikt toen het progressiebalkje al vastgelopen was. Als ik op F8 druk voor het vastloopt kan ik wé het herstelbestand verwijderen en windows normaal starten. Ik kan voorlopig dus wel netjes terug in Windows! Jej! Alleen werkt mijn slaapstand dus echt niet meer. Als testje heb ik hem weer gewoon dichtgeklapt en terug opgezet en nu liep hij weer vast op het 'Windows wordt hervat'-scherm, alleen stopte het balkje nu nóg vroeger! Gelukkig nog net tijd genoeg om op F8 te drukken. Enig idee wat er aan de hand kan zijn?
  4. Toen ik een uur geleden mijn laptop dichtklapte zodat hij automatisch in slaapstand zou gaan, was er nog geen probleem, maar nu ik hem terug wil opzetten blijft hij hangen bij 1/3de van het het 'windows wordt hervat' scherm van de slaapstand. Ik geraak dus niet meer in mijn laptop. Ik heb de aan-uitknop uiteraard al meermaals gebruikt, F8 ingehouden vanaf dat ik de powerknop indrukte, stroom afgezet terwijl hij aan het 'hangen' was enz. Heeft allemaal nog niets geholpen. Bij F8 gebeurde er helemaal niets (geen BIOS-scherm ofzo). Ik hoef niet zozeer alles wat open stond terug te hebben, gewoon terug in windows geraken is al voldoende. Het eerste wat ik zie als ik opstart is 'F10 = ROM based setup' en als ik mijn Windows CD in steek en onmiddellijk op F10 druk kan ik wél van de cd-rom opstarten en zou ik eventueel Windows kunnen herstellen enz. Maar dat is uiteraard een laatste noodoplossing. Ik heb dan gewoon gekozen voor 'terug opstarten' in de hoop dat het nu wel zou gaan, maar helaas, hij bleef opnieuw hangen in het 'windows wordt hervat'-scherm. Verdere informatie die volgens mij wel van belang kan zijn: Ik heb vanmiddag wel met een virus/scamware gezeten genaamd 'Windows Recovery'. Na de stappen op volgende website gevolgd te hebben leek alles opgelost: Remove Windows Recovery (Uninstall Guide) (Ik heb alles gedaan wat er gevraagd werd). De laptop is een HP Compaq nx6125 met Windows XP SP 2van ongeveer 7 jaar oud. Nog nooit echt problemen mee gehad. Ik hoop dat iemand kan helpen, want de laptop wordt gebruikt voor professionele doeleinden... (gelukkig heeft mijn vrouw er nog eentje waar ik dit nu mee aan het verzenden ben).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.