Ga naar inhoud

Death Clutch

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Death Clutch's prestaties

  1. Bedankt voor alle hulp; mijn pc is zojuist gefixed. Wat het verschil heeft gemaakt weet ik niet zo zeer, maar ik heb mijn kast opnieuw ingericht (alleen nog maar PATA schijven en IDE-DVD branders) omdat ik in mijn nieuwe kast alleen maar SATA kan gebruiken. Eventuele stof verwijderd, je kent het wel. Nog wat oude schijven eriin gehangen met de intentie om 1 van die schijven te benutten als nieuwe Windows schijf, maar nadat ik de BIOS opnieuw had nagelopen en Windows probeerde te booten, werkte alles! Ik begrijp niet wat het verschil gemaakt heeft, maar ben rete blij dat mijn systeem weer werkt. Nu wachten op het nieuwe moederbord, geheugen en processor, welke ik uit de BBG heb gestolen: Tweakers.net Best Buy Guide: editie mei 2011 | Budget- en basissysteem | Core | Tweakers.net Reviews (basis syteem)
  2. Ik ga het nog eens proberen. Ik ga vanavond mijn schijf in een externe behuizing stoppen en een back up maken op de laptop van mijn vriendin. Daarna hang ik hem weer terug en ga ik Windows XP repareren of opnieuw installeren. Ik heb de knoop inmiddels doorgehakt: ik stuur het geheugen terug en koop een nieuw moederbord + processor + geheugen. Laatste vraag: is het erg lastig een processor zelf te plaatsen? Ik heb dit nog niet eerder gedaan...
  3. Geen idee, mijn vriendin had hem gisteren gebrand toen ik op m'n werk zat... Ben nu terug van mijn training en zie dat er nog niets gebeurd is. Hij is niet gecrasht, ik kan de cursor bewegen, maar verder niets.
  4. Inmiddels kan ik zonder problemen de BIOS in, zonder steeds de stekker eruit te moeten trekken en een halve minuut te wachten. Ik heb het voor elkaar gekregen de pc te booten vanaf de Ubuntu cd rom. Irritante is dat ik nu alleen het Ubuntu laadscherm te zien krijg, die simpelweg door blijft laden; maar er komt verder niets. Ik denk dat ik van ellende maar mijn interne schijf via een externe behuizing aan de laptop van mijn vriendin hang om een back up te maken van de bestanden en daarna Windows opnieuw installeer... De specs van mijn nieuwe geheugen modules welke ik niet meer durf te installeren en ga ruilen: Samsung PC3200R - 30331 - F3 2GB DDR PC 3200 CL3 ECC MADE in Korea M312L5720CZ3 - CCCQ0 0625 -EDIT- blijkbaar is Ubuntu bijna klaar met laden, ik heb nu ineens een cursor in beeld, maar verder zie ik alleen nog het laadscherm.
  5. Ok; ik heb direct geprobeerd Linux Ubuntu te draaien. Deze gedownload en gebrand, maar ik kreeg het maar niet voor elkaar de pc vanaf de cd rom te booten. Welk station ik ook koos, ik bleef bij het standaard menu uitkomen waar aangegeven werd dat Windows niet geladen kon worden. Daarna maakt het wederom niet uit welke optie ik dan kies (veilige modus, normaal starten, enz); alles faalt. Ik heb daarna nog geprobeerd Ubuntu vanaf mijn USB stick te booten, maar wederom kwam ik het standaard menu uitkomen waar aangegeven werd dat Windows niet geladen kon worden. Aangezien we gisteravond een toiletverstopping hadden welke ik eerst op moest lossen (als er 1 keer iets mis gaat alles mis lijkt het wel) heb ik nog geen andere opties uit kunnen proberen, dus ik ga vanavond met de Windows reparatie aan de slag. Is het verstandig hiervoor een back up te maken van de C-schijf?
  6. Bedankt voor de extra info! Nee, ik ga die 2GB modules sowieso ruilen. Dan ga ik het vanavond zo aanpakken: 1. Checken of Linux Ubuntu vanaf de cd rom draait. Als dat niet werkt, dan: 2. Back up maken en systeem herstellen, als dat niet werkt, dan: 3. Windows XP opnieuw installeren, als dat niet werkt, dan: 4. BIOS flashen (ik weet dat er veel nadelen aan kunnen kleven, daarom probeer ik dit als laatst)
  7. Ik ben van plan om vanavond onderstaande te checken: 1. 2GB modules in A1 en B1 plaatsen ipv in slot B1 en B2, als dat niet werkt, dan: 2. Oude geheugen terugplaatsen en checken of Linux Ubuntu vanaf de cd rom draait. Als dat niet werkt, dan: 3. Back up maken en systeem herstellen, als dat niet werkt, dan: 4. Windows XP opnieuw installeren, als dat niet werkt, dan: 5. BIOS flashen Klinkt die volgorde logisch?
  8. Ja, ik heb een Windows XP installatie cd tot mijn beschikking. Ik heb nog steeds hetzelfde probleem; als ik de stroom eraf haal voor een minuut en daarna opstart, dan krijg ik de melding dat Windows niet normaal op kan starten en of ik de veilige modus in wil; geen enkele optie werkt. Ik hoor van veel dat ik de BIOS moet flashen, van anderen juist niet; net als het wel-of niet herinstalleren of herstellen van Windows XP.
  9. Ja, ik heb een Windows XP installatie cd tot mijn beschikking. Ik heb nog steeds hetzelfde probleem; als ik de stroom eraf haal voor een minuut en daarna opstart, dan krijg ik de melding dat Windows niet normaal op kan starten en of ik de veilige modus in wil; geen enkele optie werkt. Ik hoor van veel dat ik de BIOS moet flashen, van anderen juist niet; net als het wel-of niet herinstalleren of herstellen van Windows XP.
  10. Klopt, ik bedoel het batterijtje op het moederbord. Inderdaad, ik heb het oude geheuegen weer teruggeplaatst: 2 x 512MB. De pc crasht nog voor ik bij Windows kom. Ik heb geen instellingen in je BIOS moeten aanpassen nadat ik de BIOS batterij heb verwijderd en terug heb geplaatst. Ik kan de datum en tijd aanpassen, de boot volgorde klopt gewoon, dus ik snap eerlijk gezegd niet wat ik zou moeten aanpassen... Moet ik per se de BIOS flashen of Windows herinstalleren?
  11. Ok; ik kan na alle aanpassingen alleen verder komen wanneer ik de BIOS chip eruit haal en er weer in stop. Ik kan vervolgens de setup in gaan en al, maar wat ik ook aanpas, ik krijg Windows niet opgestart (ook niet in veilige modus). Wat kan ik doen?
  12. Ok BIOS reset uitgevoerd, de pc crasht niet meer. Wanneer ik niets doe, vraagt ie of ik windows gewoon op wil starten, maar daarna zie ik alleen een zwart beeld... Wat nu? EDIT: de pc crasht nu gewoon weer bij het beginscherm, hij start simpelweg niet op. Heel soms kom ik tot in de BIOS instellingen, maar 9/10 keer crasht ie bij het Compaq scherm...
  13. Dat klinkt logisch, dus dat wordt dus ruilen voor 4 x 1 GB begrijp ik? Ik zou niet weten wat anders het probleem zou kunnen zijn... Het probleem is echter dat ik mijn BIOS instellignen niet na kan kijken aangezien de pc steeds bij het opstartscherm crasht.
  14. Bedankt voor de reactie. Ik had er eerst 2 x 512MB in zitten, nu probeerde ik 2x 2GB erin te zetten. Mijn moederbord: MS-7184 VER 1.0 (MSI MS-7184 Mainboard) Het geheugen wat ik er eerst in had kan ik nu niet checken (zit op mijn werk), maar het nieuwe geheugen wat ik erin probeerde te duwen is: 4GB 400MHZ DDR PC 3200 Zoals eerder gezegd kreeg ik de pc niet aan met dit geheugen (kreeg alleen maar het opsartpiepje om de 10 seconden te horen. Nu het oude geheugen weer erin en komt alleen tot het beginscherm, waar hij crasht. Kan het zijn dat mijn BIOS instellingen door deze wijziging tussendoor helemaal door elkaar zijn geraakt? Moet ik de BIOS chip even eruit halen en terugplaatsen?
  15. Vandaag nieuw geheugen voor de pc binnengekregen. Oud geheugen eruit (1GB) en nieuw geheugen erin (4GB 400MHz DDR PC3200). PC start niet meer op (krijg steeds het opstartgeluid te horen). Probeer verschillende slots, geen verschil. Dan maar weer oud geheugen erin. Krijg nu alleen nog maar het opstartscherm te zien en crasht. Kan iemand mij helpen? Mijn pc opstelling weet ik zo snel niet, want die specs staan op mijn pc haha ;-)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.