Ga naar inhoud

tclaesse

Lid
  • Items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door tclaesse

  1. Bedankt - Het is inderdaad zo dat ik bij elke vraag in m'n formulier telkens een foto heb gezet waardoor de capaciteit erg groot wordt. Hoe zou ik het best anders kunnen aanpakken? Bijvoorbeeld met een verwijzing naar een hyperlink in het rapport zelf? Maar dan opent zich de foto in een apart venster wat ook niet de bedoeling moet zijn. Of doe ik dit toch beter in m'n formulier? Eigenlijk had ik de afbeelding liever gewoon in m'n rapport zelf.
  2. Hallo, Het is de bedoeling dat, wanneer ik op het openingsvenster (formulier openingsvenster2) bij het selecteren van m'n categorie in de keuzelijst (vb.aardrijkskunde) een overzicht krijg van alle vragen bij deze categorie. Het spreekt vanzelf dat ik hiervoor een rapport zal gebruiken maar eerst wil ik hier een query voor maken. Kan er iemand me op weg zetten om deze query aan te maken wanneer ik een categorie aanduid? Quizdatabase.mdb downloaden
  3. Stegisoft, Ik ben misschien niet zo duidelijk geweest in m'n vorig bericht waarvoor m'n excuses. Het is gewoon de bedoeling dat ik binnen de query 'Qry besturen OCMW's jaar' 3 nieuwe criteria instel bij 'Besluit', 'Type' en 'Boekjaar'. Dit zou ik met parameterwaarden doen, bijvoorbeeld [Geef besluit:], [Geef type:] en [Geef boekjaar:] Tot nu toe werd bovenstaande query gelinkt aan ondermeer een subrapport (Rpt_besturen OCMW's jaar). Kan ik eventueel dit zelfde subrapport hanteren om die 3 parameterwaarden daarin te verwerken? Ik maak eerst wel gebruik van een formulier waarin ik in de drie velden 'Besluit', 'Type' en 'Boekjaar' via keuzelijst met invoervak zou selecteren. Naderhand is het dus de bedoeling dat ik met het subrapport het gewenste resultaat kan geven.
  4. Hallo, In m'n samenvoegquery 'Kopie van Qry Besturen OCMW's jaar' heb ik getracht om via 3 parameters (type, besluit en boekjaar) een overzicht weer te geven van alle besturen (van Aarschot tot Zoutleeuw). Bij het type vult men 'OCMW' in, bij besluit 'Rekening' en bij boekjaar '2011' Bij het resultaat blijkt echter dat bepaalde records dubbel verwerkt zijn. Kan iemand me helpen om deze fout in SQL recht te zetten? Alvast bedankt! http://www.mijnbestand.nl/Bestand-PFRLORIN7L3V.mdb
  5. Dankjewel, alles lijkt in orde uitgezonderd het feit dat ik bij m'n globaal overzicht blijkbaar niet altijd alle agenten in m'n rapport kan zien. In het overzicht van 2012 was dit door het subrapport wel het geval. Moest u daarvoor nog een oplossing vinden mag er altijd eens naar gekeken worden. Alvast bedankt voor alle moeite!
  6. Bedankt Stegisoft! Nog één vraag: zou u me kunnen zeggen in welke query het criteria 'welk bestuur' ergens staat want het is de bedoeling dat ik bij de input slechts 3 karakters dien in te typen. Vb Aar voor Aarschot.
  7. In het openingsformulier onder 'overzicht dossiers 2012', 'besturen' zou het de bedoeling moeten zijn dat ik het veld 'type' bijvoeg. Bij het 'overzicht van de globale gegevens' is me dat probleemloos gelukt. Het is echter zo dat het 'overzicht dossiers 2012' is gebaseerd op een subrapport waardoor ik het veld 'type' niet kan bijvoegen. Tenslotte heb ik op het openingsformulier ook gemerkt dat onder 'input gegeven', 'bestuur' eerst 'OCMW' verschijnt en daarna pas 'bestuur'. Hoe kan ik 'OCMW' hiervan verwijderen zodat ik direct op 'bestuur' uitkom? - - - Updated - - - http://www.mijnbestand.nl/Bestand-EDERLVK8FHJ7.mdb
  8. Stegisoft, Dit is inderdaad exact wat ik zocht en daarmee is de database volledig af. Heel erg bedankt, u mag de laatste bijlage hiermee verwijderen.
  9. Stegisoft, Op deze manier heb ik weeral het probleem dat m'n blanco besturen niet meer worden afgedrukt (zoals bijvoorbeeld 'Bever'). Hoewel er hier geen gegevens in 2012 van zijn dient in m'n rapport dit bestuur blanco te worden weergegeven.
  10. Hallo, Na het invoeren van enkele gegevens merkte ik dat in m'n 'overzicht dossiers 2012 OCMW' ook deze van andere jaren verschijnen (vb. Lubbeek). Het jaartal is hierin niet zichtbaar maar het was uiteindelijk de bedoeling dat de hele record zou verdwijnen. In m'n globaal rapport werd immers al rekening gehouden met alle jaartallen, vandaar. Hoe kan dit worden opgelost? Database verwijdert op vraag van TS
  11. Dit is exact wat ik bedoelde, heel erg bedankt! Het was gewoon de bedoeling dat er een volledig overzicht werd gegeven van ALLE besturen. Zou het mogelijk zijn om deze discussie, samen met de vorige een paar weken geleden met dezelfde naam te verwijderen? Nogmaals bedankt Stegisoft!
  12. Een tijdje geleden heb ik deze discussie gesloten maar er dient nog iets te worden aangepast, vandaar. Het is in feite de bedoeling dat in onderstaande database alle namen van de 65 besturen moeten worden afgedrukt in het rapport. Dus m.a.w. ook de besturen waarin nog blanco gegevens staan. Het rapport vindt u onder overzicht dossiers 2012 'OCMW's'. Zou het dus mogelijk zijn om van bepaalde besturen zoals bijvoorbeeld Bever hiervan ook de gegevens als blanco in een soort van samenvoegquery in te lassen onder 'Qry OCMW besturen'? Ik veronderstel dat dit enkel kan via sql?
  13. Hallo, Het is de bedoeling dat in m'n rapport 'rpt_deadline per agent' (laatste rapport in navigatiedeelvenster) de records die uiteindelijk zijn 'vervallen' moeten verdwijnen. Hoe pak ik dit het beste aan? (Bij het aanklikken van dit rapport mag bij agent 'Sam' ingevuld worden). Dus m.a.w indien onder vervalperiode 'vervallen' verschijnt dient de hele record verwijderd te worden. Database verwijdert op vraag van TS
  14. Probleem opgelost, nogmaals bedankt Stegisoft!
  15. Bedankt Stegisoft, het is in orde zo! Soms krijg ik wel nog een blanco blad tussen twee pagina's. Hoe kan ik deze het best verwijderen?
  16. Hallo, Bij het opzetten van m'n database 'quizvragen' heb ik gemakkelijkheidshalve m'n veld 'vraag' ingesteld op memo omdat 255 tekens als tekstformaat dikwijls niet genoeg bleek. Nu heb ik wel gemerkt dat sindsdien bij m'n rapporten tussen elke vraag heel veel ruimte is ontstaan. Is er geen mogelijkheid om bijvoorbeeld na elke vraag een kleinere ruimte van pakweg 1 à 1,5 cm te laten in plaats van 2 à 2,5 cm die er nu is? Ik besef ook wel dat dit komt doordat er bepaalde vragen vrij lang van lengte zijn maar wou graag weten of deze lay-out in m'n rapporten kon worden aangepast?
  17. Het probleem is hiermee opgelost, van harte bedankt Stegisoft!
  18. Wanneer je bijvoorbeeld naar Qry_OCMW besturen kijkt dan merk je dat bij HOEILAART de naam van de agent niet is ingevuld (Inge), net zoals bij Meise (Sammy). Ik wil namelijk dat deze twee namen gewoon er ook bij staan.
  19. Hallo, Bij het testen van m'n 2 rapporten ('overzicht globale gegevens OCMW' en 'overzicht dossiers 2012 OCMW') kwam ik tot de conclusie dat het veld 'agent' niet meer werd afgedrukt. Uiteraard stelt zich ook dit probleem bij de laatste 2 rapporten per agent waar de gegevens van een bepaalde agent niet meer worden opgenomen. Ik denk dat dit misschien te wijten is aan m'n samenvoegquery 'Qry_besturen OCMW's' waarin ik via sql het veld 'bestuur' standaard wou laten afdrukken. Kan iemand me helpen want kan momenteel niet vinden waar de fout zit en het is jammergenoeg nogal dringend.
  20. Hallo, Vandaag wou ik een ingesloten macro binnen access 2010 plaatsen maar blijkbaar loopt er telkens iets mis. Het is zo dat ik via het tabblad gebeurtenis en bij de eigenschap 'bij klikken' na het selecteren van de 3 puntjes(...) telkens in het visual basic scherm terechtkom (in plaats van het macroscherm). Is dit t.o.v 2007 veranderd of dien ik ergens iets te wijzigen in m'n opties?
  21. Stegisoft, Het is helaas nog niet wat ik zocht...Momenteel linkt hij de benaming van een quiz (vb twee voor twaalf) aan id4 maar eigenlijk is het de bedoeling dat hij start met 1 en bij elke vraag binnen een quiznaam telkens met één verhoogt. Bijvoorbeeld vraag 2 van twee voor twaalf dient ie 2 te geven (en dus niet telkens 4) Hetzelfde voor de categorie: vraag 1 van bijvoorbeeld sport begint met categorieId 1, telkens bij een nieuwe vraag binnen eenzelfde categorie verhogen met 1. Wanneer ik bijvoorbeeld 4 vragen van sport heb en wil overschakelen naar een nieuwe categorie (vb.geschiedenis) begint hij daar in het begin vanaf 1 bij categorieId. Volgens mij kan dit enkel met generieke functies worden opgelost of misschien inderdaad met visual basic code.
  22. Stegisoft, Alvast van harte bedankt voor de moeite maar eigenlijk is het nog niet helemaal wat ik zoek. Ik geef een voorbeeld : Ik duid in het selectievakje bij bron "Kwissen met mensenkennis" aan en bij categorie bijvoorbeeld "Sport" Automatisch zou nu naast bron een veldnaam bronnr moeten komen met daarin het cijfer "1" (eerste vraag die hoort bij de bron "kwissen met mensenkennis") Ook automatisch zou nu naast categorie een veldnaam categorienr moeten komen met daarin het cijfer"1" (eerste vraag die hoort bij de categorie "sport"). Stel ik naderhand een tweede vraag over sport binnen de bron kwissen met mensenkennis dan verwacht ik bij bronId "2" en bij categorieId "2". Duid ik evenwel een andere soort quiz aan over de categorie geschiedenis dan verschijnen er bij bronnr en categorienr tweemaal "1", enz... Ik denk dat dit alleen kan opgelost worden met generieke functies tenzij er andere eenvoudigere oplossingen bestaan en daar ben ik naar op zoek.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.