Ga naar inhoud

Dodovogel

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Dodovogel's prestaties

  1. De ene laptop heeft n, de ander draft-n. Is het verstandig om hem dan op N only te zetten? Zoals ik eerder vermelde is de downloadsnelheid 16Mbit/s als de laptop rechtstreeks is aangesloten op de modem. Ik heb even op de ziggo.nl website gekeken, waar de bundels vermeld stonden. Het blijkt dat er geen enkele snelheid aangeboden wordt die in de buurt van 16 Mbit/s komt. (namelijk 10 of 30 Mbit/s zijn de bundels die het dichtst in de buurt komen) Ik ga dus morgen ziggo even bellen om te vragen welk bundel wij nu precies hebben. Het zou mogelijk aan een defect kunnen liggen in de modem/router.. Wat denken jullie?
  2. De netwerkmodus staat standaard al op Gemengd. Ik had al eerder andere kanalen uitgeprobeerd mbv inSSIDer.. veranderen van kanaal had geen positieve gevolgen. Verder heb ik een N router, dus dan lijkt me dat de gewone snelheden behaald moeten worden. Zou het misschien kunnen dat de modem/router kapot is/zijn?
  3. @wildshoot: Nee, wij hebben op het moment een Profoon PDX-6420 draadloos telefoonsetje.
  4. Bij deze even een update: het internet is opnieuw erg traag. Ik heb andere standaardkanalen geprobeerd, dmv een programma dat inSSIDer heet kan je zien welk kanaal de huizen om je heen gebruiken. Veranderen naar een ongebruikt kanaal in de buurt wil niet baten. De snelheid blijft laag, sterker nog, de upload snelheid wordt ipv 2 Mbit/s minder dan 0.2 Mbit/s.. Snel weer teruggezet dus. Verder heb ik de router nog naar de fabrieksinstellingen gereset, dit hielp ook niet. @wildshoot: Zijn die PC's, laptops en iPads wel draadloos verbonden? En toch snel? Als dit het geval is, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je "langzame" laptop, en niet aan de router. In mijn geval hebben alle aangesloten draadloze apparaten een zeer lage downloadsnelheid, de uploadsnelheid is echter wel in orde. Ik denk ook zelf niet dat het aan ziggo ligt, aangezien het bedrade internet inderdaad prima werkt. Maar het viel me toch op, aangezien ik internetproblemen in dezelfde periode kreeg als deze mensen. Edit: als ik na het herstarten meteen een speedtest utvoer, schiet de downloadsnelheid naar boven de 3 Mbit/s, enkele minuten later is hij weer gedaald naar de 1 Mbit/s (normaal = 16 Mbit/s).
  5. Aan vjdagi: Het internet is beveiligd met wpa2 personal. Ik woon in een dorp, er is geen nieuwbouw in de buurt. Het heeft jarenlang goed gewerkt, sinds een week of twee (kan iets meer of minder zijn, ik ben niet altijd thuis) is het draadloze internet enorm traag. De laptops gebruiken ook al jaren een volledig geupdate avast virusscanner. Ik heb daarnet even mijn eigen laptop rechtstreeks op de modem aangesloten en de laptop moest een LAN IP herconfigureren of iets dergelijks, dit gaf een prima resultaat: Nadat ik alles weer terug heb gezet zoals het stond en de laptop weer draadloos internet heeft lijkt het nu goed te werken. Het probleem is alleen dat ik dit al eerder een keer heb gedaan, een halve dag later trad hetzelfde probleem weer op en was ik weer terug bij af. Ik zal later vandaag deze post even updaten of dit zo blijft. Aan wildschoot: Een specifieke setting als deze kan ik niet vinden, maar als ik sommige instellingen verander of de hierboven beschreven handelingen herhaal, is het weer in orde. Een vraagje aan jou, heb jij toevallig ook ziggo als internetprovider? Ik hoorde van mijn vriendin (de facebook fanaat) dat er enorm veel mensen zijn met internetproblemen die aangesloten zijn bij ziggo. Hartelijk dank voor jullie hulp zo ver! Ik zal later vandaag (of morgen) nog een post maken over het resultaat.
  6. Hallo iedereen, Bij mijn ouders thuis is er sinds kort een probleem met het draadloos internet. Er is één vaste computer die rechtstreeks is aangesloten op de router. Daarnaast zijn er twee laptops die een draadloze verbinding met het internet hebben. Mijn provider is Ziggo, waarvan wij (ergens vorig jaar) een modem hebben ontvangen en vervolgens zelf een draadloze router op hebben aangesloten; de linksys WRT160N. De laptops draaien op Windows 7 64-bit en de vaste computer heeft een Windows XP 32-bit besturingssysteem. De download snelheid is volgens verschillende tests op het internet rond de 16 Mbit/s de upload snelheid zo rond de 2 Mbit/s. Dit zijn de normale snelheden in ons huis. Hierbij staan geen downloads aan, word er niet gestreamd of op een andere manier gebruik gemaakt van het internet. De speedtests die ik gebruikt heb zijn: - speedtest.net - ziggo.speedtest.nl - speedtest.telenet.be Sinds ongeveer twee weken hebben wij op beide laptops het probleem dat de download snelheid nog maar rond de 1 Mbit/s schommelt. De upload snelheid blijft echter wél 2 Mbit/s. Het gaat hier dus alleen om de draadloos aangesloten apparaten. De vaste computer in ons huis heeft verder nergens last van, en blijft gewoon met 16 Mbit/s downloaden. Het komt echter wel eens voor dat een laptop met draadloze verbinding ineens 16 Mbit/s haalt, maar dan een paar uur later is de snelheid weer gedaald naar 1 Mbit/s Na onderzoek op het internet kom ik er niet uit. Help! Alvast bedankt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.