Ga naar inhoud

bikertje77

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over bikertje77

  • Verjaardag 04-04-1977

bikertje77's prestaties

  1. Een tijdje geleden is onze laptop van Medion stuk gegaan, telkens de harde schijf in gebruik was hoorden we een "geklik". Na herhaalde pogingen om de harde schijf te herformatteren hebben we moeten vaststellen dat dit niet meer mogelijk was, de setup werd telkens beëindigd bij poging tot formatteren. Vandaag ben ik tot de conclusie gekomen dat de harde schijf net achter de batterij zit en er zo uit kan worden genomen. De vraag is nu: waar moet ik speciaal op letten bij het aankopen van een nieuwe harde schijf? Hebben jullie meer informatie over de grootte (afmetingen bedoel ik dan) van de harde schijf? Connectoren? Dit stond op de sticker van de harde schijf die ik eruit heb gehaald: Hitachi Travelstar, 4200 RPM, 5V 1.0A DC, 60 Gb, ATA/IDE Graag jullie advies.
  2. Slechte koeling was ook m'n eerste gedacht, vooral ook omdat de temperaturen heel snel schommelen. De standaardkoeler werkt wel degelijk goed. Deze zou normaal genoeg moeten koelen om de temperatuur rond de 35°C te kunnen houden. Dit weet ik omdat ik dezelfde pc al eens in mekaar heb gestoken met identieke stukken. Deze draait wel zoals het moet. Zoals je voorstelt ga ik het koelblok eraf nemen en opnieuw bevestigen met nieuwe koelpasta. Welke koelpasta werkt het best? Ik heb nog Zalman ZM-STG1 "Super Thermal Grease" liggen. Is dit okay? Of gebruik ik beter een pasta in vastere vorm?
  3. Deze zomer heb ik een pc samengestoken voor de zoon van een kennis. Tot voor een paar weken had hij geen problemen. Vorige week sloot zijn pc plots af wegens te warm. In theorie moet de CPU dan al meer dan 65°C hebben. Vandaag heb ik alles eens bekeken: de monitoring software staat nog juist ingesteld en de fan werkt perfekt. Wel moet ik vaststellen dat de temperaturen enorm schommelen: 35°C, 45°C, 55°C, 60°C, 45°C, ... Vroeger was dit zo niet. De pc voelt ook niet warm aan ofzo... Is dit normaal? Gaat er iets mis met de koeling van de CPU? Of gaat het hier om een onstabiele slechtwerkende sensor op het moederbord? Weet iemand raad?
  4. Waarom is dat af te raden? Is het zo moeilijk dan? Deze laptop is toch al een paar jaartjes oud, hem binnen brengen kost me sowieso een hoop geld. M'n huidige pc heb ik zelf samengesteld trouwens.
  5. UPDATE De harde schijf heeft waarschijnlijk de geest gegeven. Nu geraak ik reeds tot in het windows setup scherm. Vervolgens slaat de laptop tilt omdat er een probleem is met de harde schijf waardoor hij niet kan formatteren. Overigens zijn alle partities op de HD onbekend geworden, alleen de recovery-partitie kun je nog zien bij windows setup. Het gaat om een Medion MD41300 met een 60Gb Hitachi HD. Is deze makkelijk zelf te vervangen? Grtz
  6. Onze Medion laptop kreeg een blauw scherm waarna de laptop niet meer werkte. De exacte foutmelding hebben we niet gezien. :s Ik denk dat de laptop oververhit geraakt is (moederbord stuk?), de stekker zal er al een tijdje in en de onderkant had gloeiend heet. Symptomen: moederbord setup heel traag, start niet door via HD, start niet door via CD-ROM, recovery werkt niet, gewone windows cd-rom werkt ook niet. Ook soms raar klikkend geluid te horen binnenin. Soms geraakt hij tot aan het scherm waar je kunt kiezen voor veilige modus of normaal windows opstarten. Daarna, blijft hij lang bezig en reboot vervolgens. Wat is jullie diagnose? Grtz
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.