Ga naar inhoud

Karma

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Karma

  1. Hallo mensen, Mijn zoon wil graag spellen spelen op zijn pc. Dat lukt nu redelijk met alleen de chipset. Hij heeft een K8NF4G-SATA2 moederbord met 2 GB geheugen. Kunnen jullie mij adviseren welke videokaart ik moet hebben? Ik heb geen idee waar ik op moet letten bij het zoeken. Ik wil trouwens zo'n de 100-125 uitgeven. Ik zag bij alternate deze voor 125,- SAPPHIRE HD6850. Is dat wat? Alvast bedankt voor het meedenken. Groetjes
  2. Gelukkig maar. Ik begon mij toch af te vragen of die hoekjes niet na een tijdje voor problemen konden zorgen. Maar niet dus. Bedankt voor je reactie! Super!
  3. Hallo, Ik heb inmiddels een nieuw moederbord (Asus P5G41T-M LE) gevonden en de cpu van mijn oude pc schoongemaakt en voorzien van nieuwe koelpasta (AC MX-2). Dit had ik nog niet eerder gedaan, dus wil graag even jullie ervaren mening erover.;-) Ik heb eerst een kloddertje ter grootte van een doperwt op een kartonnetje gedaan en daar een ander kartonnetje opgedrukt om te zien hoe groot de pasta zich zou verspreiden en dat zag er goed uit, alleen de hoeken bleven vrij van koelpasta. Ik had op meerdere sites gelezen dat het niet zo erg was als niet overal koelpasta zat en dat de kernen het belangrijkste zijn, dus met dat in mijn achterhoofd heb ik een gelijke hoeveelheid op de processor gebruikt op goed geluk wetende dat de hoeken niet bedekt waren. Daar twijfel ik nu wat over. Ik ga er vanuit dat het goed gedaan is, omdat de pc het gewoon prima doet nu en de CPU-temp volgens de bios en Aida64 rond de 30 graden zit (max. was 39 graden bij "zware" toepassingen), zelfs als hij de hele dag aan heeft gestaan. Ik heb veel gelezen en op youtube de filmpjes bekeken over hoe de pasta zich verspreid onder een glasplaat en wat dus de "beste" methode is. Maar mijn vraag is dus of het idd. niet zo heel belangrijk is dat alle hoekjes bedekt zijn. Wat vinden jullie? Groetjes Karma
  4. Mooi, dan zal ik het als opgelost markeren. Bedankt!
  5. Ja, dat leek mij ook slimmer. Ik heb al een moederbord besteld, geen spectaculaire, maar goed genoeg voor nu. Mijn CPU past daarop, dus dat zit goed. Dan kan mijn zoon deze pc ook weer terugkrijgen. En dan kijk ik rustig verder naar iets nieuws. De I5 klinkt wel goed. Ik zal het in mijn achterhoofd houden. Bedankt voor de tip! Valt dit nu onder de categorie "opgelost"? De oorzaak van het probleem is duidelijk namelijk, alleen is het niet te maken.
  6. Aha, nee dan heeft het weinig zin om daarmee aan de gang te gaan. Ik ga er maar vanuit dus dat mijn moederbord wijlen is. Ik wil nogmaals iedereen bedanken voor het meedenken.
  7. Ik overweeg erg sterk om een nieuw moederbord incl. cpu aan te schaffen, ongeacht welke van de twee kapot is. Ik kijk later wel een keer wat ik er nog mee wil doen. Hij is niet heel oud, een jaartje of 3, maar het is volgens mij duurder om hem te laten repareren. (Moederbord: Fujitsu D2151-A1 en Processor: Intel Pentium Dual Core E2180) In dit "kapotte" syteem zit niet echt veel hardware wat over moet, 300 watt voeding, een standaard dvd-speler, een harde schijf (sata) en 2 gb RAM, maar de harde schijf (data is al geback-upt) en RAM modules kunnen er in een andere kast in, dus ik hoef niet echt rekening te houden met de hardware. En ik ben deze keer van plan om de boel zelf in elkaar te zetten, dus de kosten van werkuren zijn er niet. Nu is het dus zoeken naar een moederbord en CPU. Ik heb al wat rondgeneust, maar zie door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel keuzes, maar hoe meer ik erover lees hoe wijzer ik word. En jullie zijn er ook nog voor advies, dus het komt vast helemaal goed. ;-) Zou het trouwens zin hebben om de processor schoon te maken en te voorzien van nieuwe koelpasta? Of kan het daar niet aan liggen?
  8. De pc reageert hetzelfde op de schroevendraaier als op de aan/uitknop. Hij gaat aan, maar meteen ook weer uit, tenzij ik de schroevendraaier erop of de aan/uitknop ingedrukt houdt. Het ligt daar dus niet aan. Helaas... Nogmaals bedankt voor het meedenken. Ik denk dat er echt niks anders opzit dan ermee naar de pcshop. *zucht*
  9. Goh, lijkt mij wel interessant om de voeding eens op deze manier te testen. Weer iets geleerd. Maar ik weet al dat de voeding goed is. Daar ligt het niet aan. Ik heb de voeding in een andere pc getest en daar werkte hij prima. Dat is het dus niet. Aan de aan/uit knop kan het wel liggen, dus dat ga ik straks nog even proberen. Iig bedankt voor de tips! Ik laat nog wel weten hoe dit afloopt.
  10. Ik ga er maar vanuit dat de cpu of moederbord de oorzaak is, dus heb geen nieuwe fan gekocht. Ik denk zelf ook dat de cpu kapot is. Kan je zelf uitsluiten of het de cpu of het moederbord is? Om de pc naar de pcshop te brengen wordt best een duur geintje. Ze vragen hier alleen om te kijken al 65,- euro. Dat bedrag investeer ik liever in een nieuwe CPU, moederbord of pc.
  11. Update: Ik heb de pc nog niet weggebracht, maar heb inmiddels wel een werkende cpufan op het moederbord aangesloten om te kijken of het aan de fan-aansluiting lag. De fan deed het op alle fan-aansluitingen. De originele fan deed het niet, op geeneen fan-aansluiting. Duidelijk dat de cpufan zelf kapot is, dus ik wil kijken of ik een nieuwe fan erop kan zetten. Die zijn niet zo duur heb ik begrepen. Ik ben benieuwd, maar verwacht er niet al te veel van. Ik ben toch bang dat of mijn processor of mijn moederbord de oorzaak is van het probleem.
  12. Ja, maar het vreemde is dus dat mijn voeding niet kapot is gegaan. Dat was mijn eerste gedachte toen de pc opeens uitviel. De voeding vervangen door een die goed is gaf geen verbetering en de oude (waarvan ik vermoedde dat hij stuk was) in een andere pc getest en daar startte het systeem zonder problemen op... Voeding is goed dus, lijkt mij. Het kan dus het moederbord zijn, of de CPU, RAM zou ook kunnen, heb verder geen grafische kaart of andere onderdelen erin. Heel simpel systeem dus. Ik heb zelf geen mogelijkheid om de losse onderdelen te testen, dus wordt het naar de pcshop als ik wil weten wat er kapot is. Maar het probleem lijkt niet te zijn begonnen in of door de voeding. Ik ben altijd zo benieuwd wat het probleem nou was, al is er niks aan te doen. Maar dan is de puzzel tenminste opgelost. Ik hou jullie op de hoogte...
  13. Heb de laatste twee tips geprobeerd/nagekeken... Helaas... Het probleem blijft.. De pc start niet op, tenzij ik de aan/uit knop ingedrukt houdt, dan hoor je de pc opstarten, fan (voeding) draaien, geen biepjes, maar de monitor geeft geen beeld (ook geen foutmelding oid), cpu-fan draait niet, cd-rom kan open en dicht, muis en toetsenbord lampjes gaan aan/knipperen. Ik heb alles geprobeerd wat hier aan advies is gegeven, meerdere malen zelfs. De stekkers zitten goed. Geen bolle of lekkende condensatoren gevonden, echt goed gekeken. Ik weet het echt niet meer. In eerste instantie dacht ik voeding kapot, maar dat was hem niet. Dan blijft er moederbord en cpu over als mogelijke oorzaak van deze "symptomen" (denk ik) en omdat de fan (cpu) niet draait ging mijn gedachte als eerste naar "cpu kapot", maar moederbord kan net zo makkelijk de boosdoener zijn. Nou, ik laat pctje maar even met rust en kijk morgen wel even of ik hem wegbreng naar de pcshop. Fijne zondag allemaal en bedankt!
  14. Ik meen van niet nu ik er aan denk. Hij gaf geen biepjes met RAM, maar zou zonder RAM toch wel iets moeten laten horen... Ik vrees het ergste. Het batterijtje even verwijderen doet ook niks aan het probleem. Ik ben ook bang dat mijn moederbord niet meer te helpen is... Geen garantie, volgens mij. Ik zal morgen eens navragen bij de oorspronkelijke eigenaar. Cross my fingers... Jullie beiden nog bedankt voor het meepuzzelen, maar ik denk dat er idd. niet veel meer te proberen valt. Of hebben jullie nog meer ideetjes? Ik zal ook nog (weer) eens goed online speuren naar info over dit probleem en als ik niks meer vind, dan breng ik hem maandag even weg. Misschien kunnen ze zien/testen waar het probleem zit. Ik hou jullie op de hoogte. En nogmaals bedankt!
  15. Was ik weer even... De stekkers staan goed. Ik heb een duidelijkere handleiding gevonden en alles gecheckt. Daar zit het probleem niet, tenzij er iets mis is met de kabeltjes zelf, al zagen ze er niet beschadigd uit. Ik heb alles afgekoppelt en eruit gehaald wat "extra" is. Geen verschil. De pc start niet vanzelf op, nog steeds wel geforceerd dus. Geen biepjes trouwens zonder RAM.. Slecht teken of niet? Ik ga vanavond/morgen nog maar weer eens het hele rijtje langs. Soms werkt het opeens wel. Rare computers. Ik hoop dat iets meer opleverd, maar vrees het ergste... Wat zouden jullie nu doen in mijn geval?
  16. Ik heb de pc van iemand overgenomen zonder de handleiding. Die beperkte versie op internet legt mij niet duidelijk genoeg uit waar de stekkers moeten, maar ik zal ook deze voor alle zekerheid weer even nalezen. De fan is er een van AVC, ken het merk niet, zal wel een standaard fan zijn. Ik ga vanavond eens kijken naar de stekkers en de link die je gaf. Volgens mij kon ik daar al een heel eind mee. Als het daar niet aan ligt, zal ik eens een andere fan erop zetten. Als alleen de fan stuk is, zou de pc dan niet zonder problemen moeten opstarten of past het "gedrag" van mijn pc wel bij een kapotte fan? We zullen zien...
  17. Dasle, heb eens goed gekeken of ik iets vreemds zie op het moederbord, maar zie geen zwarte plekken oid. Ook de condensatoren (moest wel even googlen) zien er goed uit, lekken niet en staan ook niet bol. Stegisoft, ik ga straks even kijken of de stekkers goed staan, ben benieuwd. Ik heb al online gezocht naar de handleiding van mijn moederbord, maar kan niet de juiste vinden waar het precies in staat hoe het op mijn moederbord werkt. En het staat ook niet op het moederbord zelf, zoals bij veel andere moederborden. Wat kan de oorzaak zijn van een niet draaiende cpufan? Moederbord (deels) kapot? Processor kapot? De power sw etc. stekkers? Is het slim om de fan er af te halen om te kijken hoe het er onder uitziet? Of is dat echt meer voor de profs onder ons. Ik heb mij er nooit in verdiept, maar lees over koelpasta etc. Zal daar later eens op googlen. Jullie horen het nog.
  18. Ik zal straks/vanavond eens goed kijken of ik iets zie op het moederbord. Daar had ik al naar gekeken en kon niks vinden, maar ik zal nog eens goed kijken voor de zekerheid. Waar zit dat LED lampje? Op het moederbord zelf zitten bij mij geen lampjes, tenminste als ik het goed heb. Zal daar ook meteen eens naar kijken. In de 4 pins zie ik niks vreemds, ruikt ook niet verbrand. Weet iemand trouwens waarom de pc wel lijkt op te starten als ik de aan/uit knop ingedrukt blijf houden? Iets mis met de aan/uitknop/kabels? Ik durf de knop alleen niet lang ingedrukt te houden, omdat de cpu fan niet draait en ik weet dus niet zeker wat de eventuele consequenties kunnen zijn. Jullie horen het nog...
  19. Yes! Daar zat het probleem dus. Met 1 van de 2 modules startte hij meteen op zodra de stroom aan ging, maar met de melding "No Video Input" en met de andere startte hij direct op zonder problemen. Problem solved dus! (Nu de andere pc nog.) Dasle, hartstikke bedankt nog voor het meedenken.
  20. Zal zo eens kijken of dat helpt. Ik heb er 2 modules van 256 MB inzitten. Ik laat het nog weten.
  21. Ik krijg geen beeld, alleen de "No Video Input" melding, dus kan ik niet in de bios komen om dat te controleren. En of die daarvoor wel piepte... Geen idee, ik meen van wel. Hij piept wel als ik alle RAM eruit haal trouwens.
  22. Hallo, Het probleem met mijn 2de pc (moederbord D2151, geen extra's, 2 GB RAM) is wat moeilijker uit te leggen. Het systeem draaide prima, maar viel opeens uit. Opnieuw aangezet, begon op te starten en viel weer uit. Ik dacht meteen aan de voeding en heb de stekkers eruit gehaald om er een andere voeding in te zetten. Bij het eruithalen van de voeding rook ik dat er iets verbrand/doorgebrand was, de geur leek het sterkst bij de voeding vandaan te komen. Een voeding uit een ander systeem gehaald en in de pc gezet, aan/uit knop ingedrukt.. Niks.. De "kapotte" voeding getest in een andere pc, deed het prima. De voeding dus weer teruggezet in zijn eigen pc en nog steeds niks. Ik merkte alleen dat alles wel begon op te starten zolang ik de aan/uit knop ingedrukt hield, alles behalve de cpu fan en het beeldscherm. Wat kan dit betekenen? En wat zou ik kunnen proberen? Groetjes Karma
  23. Hallo, Ik hoop dat iemand hier mij kan helpen met mijn probleem. Ik heb twee pc's die niet doen wat ze horen te doen... Ik zal het in deze post hebben over 1 van de twee en open zo een nieuwe post over de andere pc. De pc: Moederbord: ASRock > Products > K8NF4G-SATA2 Er zit verder niks speciaals in, geen videokaart oid, 512 MB RAM. Ik weet niet wat verder handig is te weten. Het probleem: De pc deed het prima tot ik hem verplaatste naar een andere kamer. Nu geeft hij de fout "No Video Input". De pc start wel op, geen piepjes, lampjes knipperen, cd rom kan open/dicht, maar ik krijg geen beeld. Wat heb ik al heb geprobeerd is de pc op een ander beeldscherm aan te sluiten, deze geeft ook de melding "No Video Input". Beeldscherm werkt trouwens prima op een andere pc, dus kabel is niet stuk. Het ligt dus wel aan de pc. Wat kan het zijn? Wat kan ik nog proberen? Groetjes Karma
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.