Ga naar inhoud

Chasin

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Chasin's prestaties

  1. het lijkt erop dat ik hier niet echt verder geholpen kan worden dus ik ga het maar eens ergens anders proberen, toch bedankt voor de hulp en als iemand nog suggesties heeft dan hoor ik het graag.
  2. Ik heb weer wat extra "research" gedaan maar ook een extra probleem erbij. Om een of andere reden loopt die niet meer vast nadat die eenmaal goed is opgestart waar ik eerst wel last van had, nou is het dus alleen dat die altijd een keer of 2 a 3 keer bij het opstarten vastloopt, als die een tijdje uit heeft gestaan, nadat die sommige programma's al op heeft gestart. Hierdoor heb ik getest, dat nadat msn automatisch had aangemeld, of ik online zou blijven, en niet alleen mijn scherm vast stond. maar deze bleef niet aangemeld. Ook viel het me op dat het geluid van de fans ineens stil viel op moment van vastlopen, maar na controleren bleven al mijn fans gewoon draaien na vastlopen. Ook heb ik een nieuw probleem erbij gekregen, bij de eerste 2 keer opstarten kreeg ik na de windows loading screen een zwart scherm, en gebeurde er niks meer. Is er een hardware expert die me hiermee verder kan helpen? dagelijks meerdere malen bij opstarten de computer fout opnieuw opstarten kan nooit goed zijn voor mijn pc, heb ook dagelijks last van dat mijn passwords verloren zijn en soms ook key binds in games spontaan verdwenen zijn. wat zeer waarschijnlijk door het foutief opnieuw opstarten van de pc komt. edit: ook vraag ik me nog steeds af waarom bij windows prestatie index mijn processor score ineens nog maar op 5.2 staat en eerst over de 7 was.
  3. het probleem is, ik ben best bereid nieuwe hardware te kopen, maar dan moet ik wel weten wat! mijn videokaart heb ik niet zolang geleden nieuw gekocht, dus die valt nog wel onder de garantie, maar ja zolang ik niet weet wat het nou precies is, kan ik weinig!
  4. heb nu net gecontroleerd bij het opstarten van mijn pc, hij is 2x vastgelopen achter elkaar, maar er was geen hoog gebruik van cpu of ram. eerste keert 12% cpu en 31% ram, daarna 6% cpu en 26% ram. toch valt me wel op dat mijn temperaturen gelijk aan de hoge kant liggen, cpu op 78 graden en moederbord op 76 graden. gister toen ik er na keek en ik hem al een tijdje aan had staan stond het op 65 graden en 60 graden. Ik kreeg ook een ander idee, is het niet mogelijk dat het mijn videokaart is? dat ik een screenfreeze krijg doordat mijn videokaart ermee ophoud maar eigenlijk mijn computer nog gewoon loopt? edit: nu ik weer naar de temperaturen keek gelijk na deze post is de temperatuur al met 10 graden gezakt
  5. oke, ik had hem al aangezet, is der ook niet een soort van gadget waarmee ik temperatuur in de gaten kan houden? zodat ik op moment van de freeze ook de temp kan zien?
  6. ik heb een vrij goedkope kast waardoor de airflow nou niet geweldig is. Er is ook geen plek voor een extra fan. daardoor weet ik ook dat mijn temperaturen aan de hoge kant zijn, en dat ik daar ook iets aan moet doen. maar heb zelf het idee dat het vastlopen niet door temperatuur komt, mede doordat als hij de hele nacht en dag uit heeft gestaan, hij vrijwel altijd wel een keer vastloopt bij opstarten, en als ik heb al een tijdje aan heb staan, en ik start hem opnieuw op, dat die dan juist niet vast loopt. daardoor zou ik het raar vinden als het door te hoge temperatuur zou zijn. Ook is het toch meestal zo, dat als de cpu of moederbord een te hoge temperatuur krijgt, dat hij dan meestal uitvalt en niet dat ik een "screenfreeze" krijg? of heb ik dat verkeerd?
  7. ik heb nog wat extra opgelet op hoeveel % mijn ram en cpu gebruiken. na opstarten gebruikt mijn ram al constant 30-35% ook springt mijn cpu naar 55% tijdens opstarten, maar daarna gaat de weer rustig lopen rond de 1-2%. Ik heb zelf het idee dat als mijn cpu naar 100% zou springen dat die dan vastloopt, en dat dat het probleem veroorzaakt. Nou is alleen de vraag, komt her doordat mijn ram al standaard veel gebruikt, en daardoor de cpu het zwaarder krijgt, of ligt het toch aan de processor?
  8. iemand andere voorstellen waarmee ik kan testen of mijn processor of ram geheugen aan vervanging toe is?
  9. grondig is misschien niet de juiste term van mijn stofvrij maken omdat ik niet met een stofzuiger mijn pc in wil. maar zou stof daadwerkelijk een rede kunnen zijn van een pc die vast loopt? en moet ik meer stofvrij maken als alleen de fans?
  10. over het algemeen is het verstandiger om een nieuwe videokaart aan te schaffen als om hem te repareren
  11. Hallo, Ik heb regelmatig last van dat mijn computer vast loopt. als in, het beeld blijft vast staan, en kan niks meer, en moet hem opnieuw opstarten voordat ik weer iets kan. het gebeurd vaak gelijk als ik hem opstart, vooral als die een aantal uur uit heeft gestaan. maar ook vaak als ik net een proces start, als in een map openen, of een server in ga, of zelfs als ik mijn game even op pauze zet. Ik hoopte dat het probleem door software was, maar na het aanschaffen van een nieuwe harde schijf is het helaas niet opgelost. Ik gebruik mijn computer regelmatig en een vastloper elke zoveel uur is zeer frustrerend. Iemand die enig idee heeft wat het zou kunnen zijn of waardoor ik zou kunnen testen wat het is? Ik heb zelf het idee dat mijn processor problemen heeft, ik heb een AMD Phenom 9850 quad-core processor 2,50ghz, en het viel me op dat de windows 7 qualificatie voor mn processor met 2 punten gezakt was. Ik heb geprobeerd om met sisoftware sandra mijn processor te testen, maar daardoor kreeg ik een bluescreen. Alvast bedankt! edit: http://speccy.piriform.com/results/qsT1YJrJDVGkp5kILNWQcp6
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.