Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Amadeus1966

Lid
 • Aantal items

  192
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Amadeus1966

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Tja vrees het ook. Zolang er nog sprake is van leven hou ik hem nog aan, maar ga ondertussen alvast wel voorzichtig oriënteren voor iets anders. Maar hou wel alle opties open, dus als iemand nog een idee heeft hou ik mij aanbevolen. Wat ikzelf nog als idee had was om dat ding in hoofdgroepen uiteen te nemen en alles eens even goed opkuisen van binnen.
 2. Helaas niets. Had de jongste versie al, maar opnieuw flashen haalde niets uit.
 3. Voel er weinig voor om dit doosje richting een pcboer te brengen voor reparatie. Pc reparaties houd vaak niet meer in dan het vervangen van componenten, in dit geval zou het dan het moederbordje worden. Niet iets wat ik zelf niet zou kunnen, ware het niet dat gezien de leeftijd dat dergelijke borden niet echt meer op voorraad liggen. Daarnaast zou een eventuele vervanging alleen maar kapitaalvernietiging zijn gezien de leeftijd. Een tweedehands laptopje aanschaffen die qua specs stukken moderner is zou economisch gezien een betere oplossing zijn. Ik hoopte een beetje te kunnen terugvallen op ervaringen van anderen, dat er misschien iets was wat ik over het hoofd had gezien.
 4. Sorrie voor de late reactie ( ivm werk ben ik niet dagelijks thuis ). Ik heb zojuist de poorten bekeken maar daar is niets aan te zien, de plastic "lipjes" zijn ook heel.
 5. Ook al geprobeerd. Alles losgekoppeld en uitgezet, geen netspanning oid, maar het resultaat is hetzelfde. De muis blijft ....dood, totdat ik de harde schijf eraan hang. Het lijkt wel een episode uit de twilightzone, want het een heeft niets met het ander te maken. De poorten zitten niet eens aan de zelfde zijde. Als het software of driverissues waren dan zou deze met een nieuwe verse installatie toch verholpen moeten zijn???? In de oude situatie ( windows 10 ) kon het met de herstelpunten ook niet gefixt worden. Vandaar dus dat ik alles blank getrokken had, schijf opnieuw geformatteerd en toen begonnen met een verse windows 7. Doch het gewenste resultaat bleef uit.
 6. Zodra ik er iets anders aanhang, zeg maar een usb stick dan werkt de muis nog steeds niet. Hij werkt alleen maar in samenwerking met die externe schijf.
 7. nee, het enige wat er aan gekoppeld was was de muis. De externe schijf is puur een mediaopslag voor foto/video e.d. en hangt er niet vaak aan. Hooguit één a twee per week.
 8. Hoi. Dat had ik inmiddels gedaan, maar geen soelaas. Met de herinstallatie van windows 7 zou je zeggen dat hij dan sowieso de juiste drivers pakt. Maar helaas. Zou het een ouderwetse echte storing kunnen zijn? In de trend van echt kapot ipv softwarematig? Want dit is wel heel vreemd
 9. Ik heb een vreemd niet echt te definiëren probleem. Het betreft een al wat oudere Acer Aspire 5720, van huis uit een Windows Vista laptop welke ondertussen Windows 7/8X en 10 heeft gedraaid. Nu het probleem ( onder windows 10 ) Voor een paar dagen geleden kreeg ik plotseling de melding dat er een usb apparaat een storing heeft veroorzaakt en toen begon de ellende. Mijn muis werkte niet meer, ( alle andere randapparatuur zoals sticks en externe schijf wel ) het betrof alleen de muis. De muis zelf is verder nog prima, en werkt ook nog gewoon op mijn zoons laptop. Een defecte muis lijkt me dus uitgesloten. Maakt verder ook niets uit want een andere muis gaf hetzelfde probleem. Ongeacht welke van de vier usb poorten ik probeerde, het probleem bleef hetzelfde. Drivers opnieuw geinstalleerd en zelfs andere drivers ( muis en usb ) maar dit alles gaf geen oplossing. Daarna als laatste wanhoopdaad een verse windows geinstalleerd, deze keer windows 7 ultimate. Welke ook altijd goed heeft gewerkt op deze oude laptop. Vanaf nul begonnen, partities verwijdert en opnieuw opgebouwd en toen de boel geinstalleerd ( inc alle updates ). En.... Het werkte, ik had weer een muis. Totdat ik de externe schijf afkoppelde. Zodra ik die schijf er af haalde, ging de muis uit. Het maakt in dit geval niet uit welke usb poort ik de boel aansloot, de muis wilde alleen maar werken als de externe schijf aangekoppeld was. Dus de huidige situatie is als volgt. De muis ( ongeacht welke muis ) wil alleen maar werken als de schijf is aangesloten. Verwijder ik de schijf, dan gaat de muis domweg uit. Ik heb veel gekke dingen meegemaakt, maar dit?
 10. Ik kom veel vragen tegen omtrend Ios en Android en heb al menig keer meegemaakt dat de vraagsteller er van uitgaat dat een lezer of ander goedwillende weet op welk besturingsysteem de betrokken vraagsteller werkt. Immers er zijn meer besturingsystemen dan alleen Android of Ios. We kennen ook WindowsPhones en Blackberry's die elks op hun eigen besturingsysteem draaien. Misschien is het overzichtiger om het mobiele gedeelte op te splitsen in deze vier ( en wellicht later meerdere ) subcategorieën. Immers Samsungs Tizen OS en de Ubuntu staan ook op het punt de mobiele markt te betreden. Gewoon maar een ideetje
 11. Yes......................... Niet gerepareerd maar schijnbaar was het met het copieren van het ene apparaat naar het andere wat mis gegaan. Normaal verwijder ik origineel dan van de sd kaart, maar schijnbaar is het daar het eea mis gegaan ( gelukkig ). En stond hij nog mooi op de sd. Dus heb ik nog een goed en afspeelbaar bestand. les 1 probeer eerst voor het verwijderen het copietje ;-) thx allen voor het meedenken.
 12. Helaas dat had ik al reeds geprobeert zonder resultaat :-(
 13. Hallo medeforumers Ik zit met een probleem en dat is als volgt. Ik heb een opname, een audiobestand welke zich niet laat afspelen doordat deze corrupt/beschadigt is door het abrupt afsluiten van het opname apparaat ( smartphone/android ). Wie heeft er goede ervaringen met welk software of tool ik alsnog deze opname kan beluisteren. dit zijn de gegevens ( van een goede opname ) die ik heb vanuit vlc-lan player amr narrow band ( samr ) samplerate 8000 bits per sample 16 bitrate 128 bij voorbaat dank
 14. Normaliter niet, immers de media die geplaatst is in het geheugen is verder niet actief en heeft verder geen invloed op het besturingsysteem. Het traag worden van een dergelijk systeem heeft vaak te maken met aplicaties en processen die in de achtergrond draaien. Des te meer er draait in de achtergrond des te meer wordt er van het werkgeheugen afgesnoept. Werkgeheugen is in dit geval dus het ram geheugen en niet je opslaggeheugen, dit gaat pas parten spelen wanneer deze echt vol dreigt te raken. De waarden die jij aangeeft geeft geen zorgen tot ongerustheid, er zijn namelijk ook apps die meer ruimte vragen en dergelijke probemen niet geven. Dus daar hoef je het niet direct te zoeken. De applicatie zelf kan er wel trager door reageren daar deze eerst door een gigantische hoop data moet zoeken eer deze de juiste data heeft en deze in het werkgeheugen heeft geladen. Maar die vertraging is te verwaarlozen daar de daadwerkelijke ingeladen bestanden maar minimaal zijn ( tijdschrift ). Ik zou het probleem toch gaan zoeken in de achtergrond draaiende applicaties en bronnen. Mocht het probleem daarin niet verbeteren dan zou je kunnen proberen om het eea te kopieren naar je pc alszijnde backup en dan alle oude bestanden verwijderen om zo ruimte vrij te maken. Maar ik zou toch als eerste het probleem zoeken in de applicaties en bronnen die in de achtergrond draaien.
 15. Yep ik zag dat het ook al in die link stond. ;-) Ben zelf wp gebruiker vanaf Winmobile 4/5 heb wm6 en wp7 overgeslagen en vanaf 8 de draad weer opgepakt en daarop veel ingelezen en geprobeert. maar vind veel van die goedbedoelde sites nog te vaak vaag en niet echt in het jip en janneke's ( nog maar te zwijgen dat niet iedereen de engelse taal machtig is ). Veel van die onvolkomenheden in dit ecosysteem worden vaak gezien als moeilijk en soms onoverkomelijk en dat dezelfde problemen door de "oude garde" vaak gezien wordt als common knowledge. Zeker nu wp begint met een kleine opmars, mede door de lowbudget en toch nog soepel weten te presteren toestellen. We zien steeds meer en meer mensen die de overstap maken vanuit Droid en Ios/Blackberry maar ook mensen die helemaal onbekend zijn met een smartphone. Misschien een idee om er een apparte (sub) afdeling van te maken in dit forum, daar er toch nog veel verwarring is tussen de diverse ecosystemen. Eea kan dan aangevuld worden met het op dit ecosysteem toegespitste tutorials waarbij ik best wel een bijdrage wil leveren. Maar dwaal nu een beetje van dit topic af geloof ik.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.