Ga naar inhoud

242headhunter

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

242headhunter's prestaties

  1. OK bedankt voor je antwoord. maar ik ben nog niet helemaal mee. Het access point sluit ik aan op de switch die op zijn beurt naar de firewall gaat en de firewall naar de (edge)router->> modem. Ik kan het access point een vast ip adres (bijv. 172.30.2.1) geven maar dit ap kan toch geen ip adressen uitdelen aan clients? Is het dan niet beter om de draadloze router die IP adressen uitdeelt voor de gasten te gebruiken. De draadloze router kan (denk ik ) ip adresssen uitdelen. Verbinding met switch -> firewall-> router-> modem? Klopt dit?
  2. Hey, Ik ben hier nieuw en heb al direct een vraag. Ik ben momenteel aan't onderzoeken hoe ik het best de volgende situatie aanpak. Ik werk voor een bedrijf en wij willen internet aanbieden draadloos aan onze gasten. Deze gasten mogen enkel internet gebruiken en dus niet op ons netwerk komen. Hoe pak ik dit best aan? We hebben reeds 1 Access point dat verbonden is met de switch. Hiervan maken de medewerkers van het bedrijf gebruik en momenteel ook dus de gasten. Als zij op het net willen dan vragen ze de netwerksleutel en loggen ze zo in. Niet echt een veilige situatie zoals jullie wel zullen begrijpen. Moet ik nog een draadloze router kopen en installeren en die direct aan de router hangen of compleet een aparte internetverbinding aanvragen bij onze provider enkel voor onze gasten? Alvast bedankt voor het antwoord.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.