Ga naar inhoud

kweetni01

Lid
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door kweetni01

  1. Hallo, Ik heb een nieuwe D-link DIR-868L geînstalleerd. Maar nu heeft de laptop en smartphone soms problemen om op het internet te geraken. Ze vinden steeds het netwerk en krijgen een IP-adres. Vanuit de laptop kan ik bv wel naar google en als ik iets opzoek, krijg ik de resultaten. Maar als ik op die link klik, krijg ik een time-out. Hij geraakt niet op die link. Bij de smartphone gelijkaardig probleem. Hij vind het wifi-signaal en krijg een IP, maar kan niet op het internet. Meestal is dit opgelost nadat ik even de laptop herstart. Hoe is mijn opstelling : - Router via kabel aangesloten op telenet modem/router - In mijn.telenet dmz op 168.192.0.2 gezet. Had de nieuwe router naar de 0.2 gezet. - In de nieuwe router is dhcp ingeschakeld. Dit was nodig om mijn nest thermostaat aan het werk te krijgen. - Voor de nest heb ik een vast IP gereserveerd. Deze werkt nu perfect. - Na de problemen, heb ik ook een IP proberen te reserveren voor de laptop en smartphone, maar dit haalt niets uit. Waarschijnlijk is het een of andere domme instelling dat ik vergeten ben, maar ik zie het niet onmiddellijk. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt... James
  2. Ik heb een account voor mijn kinderen aangemaakt. Zij hebben geen email, dus heb ik het ingesteld zonder email. Ik kan dan natuurlijk niets downloaden uit de app-store. Maar kan ik de apps die op mijn blad zijn geïnstalleerd, zo instellen dat ze ook bij de kinderaccount beschikbaar worden? James
  3. Ik heb de pc maar eens geformatteerd en alles opnieuw erop gezet. Nu werkt alles terug naar behoren. Bedankt in ieder geval voor de reactie.
  4. Hallo,Ik heb sinds gisteren een lastig probleem. Mijn internet doet raar. Op verschillende websites krijg ik een foutmelding. Iets met de SSL.Ook kan ik zo goed al niets downloaden. Als ik bv een addon voor Chrome of firefox wil downloaden, zegt hij dat er een netwerkfout is.Ik heb mijn firefox verwijderd en probeer het nu opnieuw te downloaden, maar zonder succes.Ik heb naar telenet gebeld en volgens hen is alles in orde met de modem. De modem is rechtstreeks aangesloten op de computer.Wat kan het probleem zijn?
  5. Bedankt Janneke. Ik had nog iets over het hoofd gezien. Ik heb nu de IP van de DLINK veranderd naar 0.2 achteraan. Daarvoor had hij dezelfde IP als de Telenet modem. En dit kan blijkbaar conflicten geven. Het probleem lijkt opgelost.
  6. En blijkbaar heeft de laptop ook kuren. HEtzelfde probleem. We geraken wel op internet, maar deze werkt heel slecht.
  7. Plots kan ik wel op internet, maar alles gaat wel traag en het ene moment al beter als de andere. Heel bizar. Iemand een oplossing?
  8. In mijn vorige post kon ik mijn IP-cam niet van buiten het netwerk bekijken. Ik ben goed geholpen en heb een paar aanpassingen gedaan aan mijn router. Zie http://www.pc-helpforum.be/f168/ip-camera-via-telenet-router-en-67391/ Maar nu kan ik niet meer op internet met de Android en IPhone. Ik vind mijn netwerk wel op de DLINK, kan zelfs inloggen, maar op internet gaan lukt niet. Met de laptop werkt het wel perfect. De grootste aanpassing die ik op de DLINK heb gedaan, is DHCP uitschakelen. Dit omdat dat DLINK aangesloten staat op een telenet-router/modem. Ik heb ook de kabel uit de 'internet-poort' van de DLINK gehaald en gewoon in één van de 4 ander poorten gestoken. Weet iemand hoe ik dit probleem kan oplossen?
  9. Iets te voorbarig van mij. Het camera-probleem is opgelost, maar met de gsm lukt het nog steeds niet. Ik kan verbinden met de router. Hij geeft geen foutmelding meer. Ik krijgt een IP-adres. Maar ik raak niet op het internet. Kan dit aan een veranderde instelling op de router liggen? - - - Updated - - - Wat ik ook veranderd heb is de kabel die in de DLINK komt. Deze kwam oorspronkelijk binnen via de internet-aansluiting, maar ik heb hem nu op één van de vier LAN-aansluitingen gezet. Ik had gelezen dat dit moet als je DHCP uitschakelt.
  10. Uiteindelijk, na wat prulwerk, werkt alles perfect. Bedankt voor de hulp Stegisoft!!!
  11. Pff, dat is hier een moeilijke bevalling. De camera aanvaardt het niet. Ik krijg de foutmelding 'Subnet doesn't match, dbclick to change.' Heb ondervonden dat de router (DLINK) raar doet sinds de verandering van de DHCP. - De laptop verbindt wel op de router, maar als ik naar mijn IP Camera tool kijk, verschijnt en verdwijnt de camera om de paar seconden. - Met de gsm Samsung kan ik helemaal niet meer op mijn router. Hij vindt een goed signaal, maar als hij het IP-adres gaat ophalen, werkt het niet en krijg ik een foutmelding dat het netwerk slecht is. Het signaal is nochtans perfect. - Met de oude Iphone van mijn vrouw kan ik er ook niet meer op. Hier is het signaal ook goed te zien, maar wil hij niet aanmelden. Kan dit allemaal met elkaar te maken hebben?
  12. Ik ben nu in de camera. Ik heb het vakje 'Obtain IP from DHCP server' uitgevinkt. Nu kan ik inderdaad mijn IP adres invullen. Maar ik moet ook 'Subnet MAsk, Gateway en DNS server invullen. Wat doe ik daar?
  13. Heb ik inderdaad geprobeerd, maar daar bots ik op een probleem. Als ik naar geavanceerde instellingen en dan IPv4 Fierwall & port forwarding ga, dan kan ik onderaan de port forwarding uitvoeren. Maar ik kan bij 'lokaal IP-adres' enkel het laatste getal invullen. 192.168.0 staat vast en kan ik niet veranderen. En mijn camera is 192.168.1.105.
  14. Alvast bedankt voor de snelle reactie. Eerst heb ik de poort van de cam veranderd in 4050. Dan heb ik de DHCP uitgeschakeld in mijn DLINK, maar ik slaag er nog altijd niet in om in te loggen op de camera van buiten het netwerk. Moet ik nog iets veranderen in de telenet modem?
  15. Ik heb een IP camera geïnstalleerd en binnen mijn netwerk werkt het goed. Maar nu wil ik het buiten mijn netwerk in gang krijgen. En dit lukt niet zo goed. Mogelijks ligt het aan mijn opstelling. Ik heb een draadloze telenet modem. Gezien deze in de garage staat en het signaal niet sterk genoeg is, heb ik in de woonkamer een DLINK router geplaatst. De router is met de kabel verbonden met de telenet modem. Ik heb de camera geconfigureerd via de DLINK. Ik heb de camera IP 192.168.1.189:81 gegeven. Dan heb ik in de DLINK port forwarding ingesteld. Ik heb bij IP adress 192.168.1.189 ingevuld en bij TCP en UDP 81 ingevuld. Application name en Computer name heb ik gewoon laten staan. Op mijn Android gebruik ik IP CAM viewer. Bij IP vul ik de IP van de router in, namelijk 81.82.53.43 en als poort 81. Ik dacht het nu zou werken, maar helaas. Doe ik iets verkeerd of is het probleem de modem van telenet? Want ik heb de port forwarding gedaan bij de DLINK. Kan iemand mij hier verder helpen? James
  16. Mijn ouders geraken al een tijdje moeilijk op facebook. Meestal werkt het niet, maar af en toe geraken ze er wel op. Ik heb al vanalles geprobeerd. Oa een andere browser. Maar tevergeefs. Alle andere websites werken perfect. Ze gebruiken een D-link router omdat mijn broer draadloos internet heeft op zijn kamer. De computer van mijn ouders is rechtstreeks met de kabel aangesloten op de router. Nu had ik het idee om de router er even tussenuite te halen en raar maar waar, ze kunnen terug op facebook. Dit is een goed al tijdelijke oplossing, maar mijn broer kan hier niet mee lachen. Weet iemand wat het probleem zou kunnen veroorzaken? James
  17. Ik heb inderdaad een fout gemaakt toen ik de elektriciteit en waterleiding in de grond heb gestoken. Toen had ik ook internet moeten voorzien. Maar ik heb er helemaal niet aan gedacht. Ik zal eens wat rondzien en uitzoeken wat voor mij de beste oplossing is. James ---------- Post toegevoegd om 09:04 ---------- Vorige post was om 08:58 ---------- Ik heb nog een interessante site gevonden. Misschien is het handig voor andere mensen ook. Twilight Engineering GPS en draadloos antenne WiFi specialist James
  18. Een kabel is geen optie, dus zal ik testpersoon moeten spelen voor de afstand via een powerline. Bedankt voor de reacties. Andere reacties en sugesties blijven welkom...
  19. Ik zit met het volgende probleem. Ik ben bezig met de bouw van een tuinhuis met overdekt terras. Deze ligt op +-100 meter van mijn huis. Ik wil hier internet hebben, maar weet niet wat ik best gebruik. Thuis heb ik een D-Link router. Elektriciteit is voorzien in het tuinhuis. Zou het werken als ik een wireless range extender onder het terras hang of is dit te ver? Wat kan ik nog doen? James
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.