Ga naar inhoud

Charlie Rochester

Lid
  • Items

    67
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Charlie Rochester's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/14)

  • Eerste post
  • Actief
  • Gespreksstarter
  • Week één klaar
  • Een maand later

Recente badges

0

Reputatie

  1. Het is een groot raadsel voor mij, ik heb het geheugen getest en geen probleem ik heb ook het gpu geheugen getest en alles is in orde. Met het geheugen heb ik 3 passes gedaan en met de gpu geheugen heb ik 11 passes gedaan. Als de "video memory stress test" ook de gpu processor zelf heeft getest ligt het dus ook niet aan de grafische kaart. Wat ik nog kan proberen is een nieuwe hdd kopen en daar een nieuwe os op installeren en zien wat het geeft. Anders weet ik niet meer wat gedaan. Als je nog ander advies hebt hoor ik het graag. Ik had proberen het geheugen uit te halen en terug ingestoken en dan werkte het helemaal niet, meer blijkbaar een geheugen die een kortsluiting geeft, deze eruit gehaald en nu werkt het weer als ervoor. Maar het ander probleem blijft nog, Ik zal later nog eens de grafische kaart eruit te halen ,maar ik ben nu op reis en ik heb geen deftig schroevendraaier om dit te proberen.
  2. Beste, Het is geen software probleem, het is een hardware probleem, ik had toevallig nog een 2de schijf met windows op en het is hetzelfde probleem. Hij start wel op tot het inlog scherm, maar hij staat zeer lang op "bureaublad aan het voorbereiden". En dan is het hetzelfde zwart scherm. Ik heb sinds kort mijn grafische kaart vervangen, gelukkig heb ik hem gratis gekregen van een persoon die nog één liggen had. Ik hoop erg dat het niet weer de grafische kaart is, welke tool raad je aan om mijn hardware te checken op fouten? ik zou best alles checken cpu, gpu en ram. Maar ik vind het vreemd dat er geen waarschuwing komt bij het opstarten.
  3. Herinstallatie is geen probleem dan kan ik mijzelf verder helpen. maar ik probeer het probleem nog zonder herinstallatie op te lossen. Het probleem is dat ik voor het moment in het buitenland ben en ik heb nog een externe schijf nodig om mijn gegevens te kopiëren. Indien nodig zal ik deze gaan kopen. Ik heb nogmaals proberen via een windows 7 herstelschijf op usb (nieuwe gemaakt) windows 7 te herstellen maar hij vind geen fouten. Nu is mijn vraag of het dan aan de driver van de gpu ligt en zo ja is het dan mogelijk dat als deze is beschadigd ik ook niet meer in veilige modus kan, want vorige keer heb ik dit ook meegemaakt maar ik kon makkelijk in veilige modus de driver herinstalleren. Vandaar dat ik dit nu een vreemde situatie vind. Als het daar aan zou liggen is er een mogelijkheid om deze te herinstalleren zonder dat ik in windows kan? Dus via exteren usb hestelschijf.
  4. Ik kan spijtig genoeg niet opstarten in veilige modus, dat geeft hetzelfde resultaat. Ook bij de laatst gekende goede configuratie blijft dit hetzelfde resultaat. Ik krijg telkens een zwart scherm met muis.
  5. Als ik vanaf de installatie cd of van de opstartherstel van de computer zelf opstart heb ik normaal beeld.
  6. Via de live cd krijg ik normaal beeld en kan ik de schijf ook bekijken. Het is vreemd dat ik de herstel probeer te doen met windows opstartherstel maar hij zegt dat er niets verkeerd is. Kan ik windows niet herstellen als ik deze als externe schijf aansluit aan een andere pc? En misschien ook de gpu driver opnieuw installeren.
  7. Sorry voor het late antwoord ik heb het zeer druk gehad. Ik heb alles uit deze live cd geprobeerd, hij heeft wel een trojaans paard gevonden maar het probleem blijft, zwart scherm na het windows logo met muis.
  8. Het was de installatie cd van windows, maar het rare was dat hij geen fouten heeft herkent, dus ik denk dat het virus iets heeft gedownload die het zwart scherm heeft veroorzaakt. Ik zeg dit mede omdat ik las dat nemucod een trojaans paard is dat malware download. Ik heb de opstartherstel gedaan, omdat ik geen herstelpunt heb van windows. Ik heb dit wel nog nooit meegemaakt dat ik ook niet in veilige modus kan en zelfs geen cmd kan. In het begin dacht ik dat het aan fouten in de harde schijf lag, maar ik heb een chkdsk gedaan en hij starte weer op dezelfde manier op met zwart scherm.
  9. Ik heb per ongeluk een trojaans paard gedownload genaamd js/nemecod.p Ik kan mij niet 100% herinneren wat ik gedownload heb maar ik heb in de avast geschiedenis gekeken, wat hij geblokkeerd heeft en ik herinner mij, net voor ik het gedownload heb dat ik de waarschuwing van avast gekregen heb, dus ik bij vrij zeker. Ik besef dat dit niet echt slim was. Advies van iemand online gebruikt om streams te downloaden/ Ik heb verschillende scans gedaan, avast, malwarebytes, superantispyware, en een scan via windows. Het verbeterde er op ik kon weer internet explorer en Firefox gebruiken. Enkel windows verkenner werkte niet of niet goed en zeer traag. Maar op een bepaald moment zat de laptop vast en ik heb hem geforceerd afgesloten. Sinds dien kan ik Niets meer, geen veilige modus, ook niet met cmd. Ik ben ten einde raad, ik weet niet wat ik nog moet doen. ik heb nog een ubcd, maar ik weet niet of ik het daarmee kan oplossen. Ik heb ook nog via de windows cd een herstel gedaan, maar dit heeft niets uitgehaald. Wat gebeurd er precies. Ik start de pc op (het maakt niet uit in welke modus), Hij boot, dan het windows logo en dan een zwart scherm met de muis. (dus geen blauw scherm met "welkom") Computer is een laptop clevo p170hm. Windows 7 ultimate 64 bit. Blijkbaar hebben de virus scanners deze bedreiging niet volledig verwijderd. Ik begrijp dat er files op de pc staan dien dit veroorzaken, maar ik weet niet welke of waar ik deze moet verwijderen, laat staan zonder dat ik in de pc kan om ze te verwijderen. Wat kan u mij zeggen over dit virus en hoe kan ik dit extern via een boot cd of usb verwijderen. Alvast bedankt. Van Moerbeke
  10. Wat ben ik opgelucht, ik heb het zelf kunnen oplossen. Ik ben dus opzoek gegaan naar een partition recovery program, 1x niet succesvol maar 2e maal met EaseUS partition recovery heb ik mijn partitie en mijn gegevens terug gezien. dan heb ik de partitie hersteld e voila, super. Ik heb zelf 2 vliegen in 1 klap kunnen slaan want bij wonder is de partitie in standaard blijven staan waarbij ik mijn gegevens nu via externe schijf kan zien. Ik ben enorm tevreden. 10 op 10 voor EaseUS. Charlie.
  11. Ik probeerde een interne hdd van een laptop met win 7 erop, extern via usb aan te schakelen, maar dat lukte niet, de schijf was dynamisch. (ik heb dit al eerder geprobeerd met een andere schijf en toen lukte dat wel maar de schijf was standaard.) Dus heb ik geprobeerd (met testdisk) de schijf standaard te maken. Dat is gelukt alleen stond één deel van de schijf op RAW en was het andere deel niet toegewezen. Ik heb de eerste met de 2de samengevoegd, maar de volledige schijf staat nog op RAW. Dan heb ik met testdisk de boot sector hersteld, en ze zijn nu beiden identiek en beiden ok. (er staat nu, 2x de zelfde schijf. 1) staat er "DRIVE E " (deze komt standaard op "non partitioned media) en 2) de andere staat als "DISK /dev/SDB" , beiden dus 750 GB), maar de schijf staat nog steeds op RAW. Dan zag ik hestel MFT staan dat deed ik en dan kreeg ik: MFT and MFT mirror are bad. Failed to repair them. Via een deepscan met testdisk heb ik (denk ik) mijn oude partitie teruggevonden (dit was de enige waar ik de lijst van files kon zien), maar hij was niet groen aangegeven en toen ik deze terug probeerde te zetten lukte dat niet. Dus door dit, en mede door dat ik mijn gegevens kan zien met "getdataback" wil dit zeggen dat mijn info niet verloren is. Maar wat ik raar vind is dat dit uiteindelijk gebeurd is, ik heb de stappen goed gevolgd. Wat ik liever niet zou doen is de data kopiëren en dan terug zetten, omdat ik vrees (sinds er win 7 op staat) dat niet alle info gekopieerd zal worden en het mogelijk is dat ik de win7 niet op dezelfde manier als voordien zal kunnen gebruiken. Hier heb ik geen kennis over dus mocht er iemand wat info hierover kunnen geven zou dit tof zijn. Vragen: 1) Kan er mij iemand uitleggen hoe dit is kunnen gebeuren? 2) Kan ik die "master file table" herstellen? Voor het moment ben ik bezig, met een partition recovery software, om de oude partitie (de dynamische partitie) te herstellen. Dank, Charlie.
  12. Zonder Grafische kaart erin werkt de computer volledig niet. Het is te zeggen, hij toont aan dat er geen grafische kaart in zit, dit is normaal, anderen hebben dat ook met dezelfde laptop. Hij start op en na een paar seconden pinken er drie lichten, (uiterst rechts, deze van de aan/uit knop, de harde schijf en een derde waar ik nu niet weet welke het is) komen er lange piep geluiden kort na elkaar en de fan draait op maximum. Maar zoals ik al zei is dat perfect normaal, met als reden dat de interne gpu niet actief is en dus blijkbaar ook niet kan geactiveerd worden via bios. Het wijst er nu duidelijk op dat de grafische kaart kapot is. Ik ben op zoek via ebay naar een 2dehands kaart, maar voor het moment ziet het er niet goed uit, want voor de prijzen dat ze vragen kan ik beter een nieuwe kopen in Duitsland, daar kost een nieuwe HD7970M 295 euro, terwijl de goedkoopste prijs dat ik op ebay gevonden heb voor de HD6970M 170 euro is en meestal vragen ze prijzen van +200 euro (zonder verzending en douane) voor een 2dehands kaart. Met zo een delicate elektronica en dan nog 2dehands heb ik niet veel zin om meer dan 100 euro uit te geven. (Daar zit geen garantie op en deze kan mogelijks volgende maand kapot zijn, een risico dat ik niet wil nemen voor 150 euro)
  13. Als ik nu de laptop opstart met grafische kaart erin heb ik geen enkele piepgeluiden meer, de pc start op, geen beeld meer en na een 20 tal seconden sluit de laptop automatisch af.
  14. Ik heb mijn videokaart proberen te herstellen via de reflow methode, maar zonder succes, het heeft het eigenlijk nog wat erger gemaakt. Ik krijg nu bij het opstarten een rood achtergrondscherm. Enkel op het laptop scherm niet op het externe scherm. Ik was even in paniek omdat dit normaal erop wijst dat er iets met de laptop zelf is, maar ik heb gelezen dat de interne gpu niet actief is, vandaar dat als ik wil opstarten zonder externe gpu dit niet mogelijk is, ik krijg enkel een zwart scherm, max. fan en piep geluiden. Dus conclusie is dat alles altijd werkt op de externe gpu, oef. Het was het proberen waard, maar het blijkt dus een ander probleem te zijn, ik zal ze misschien laten nazien. De computer start nog wel op, maar hij valt na een korte tijd weer af, waarschijnlijk door een kortsluiting in de grafische kaart. Het is wel vreemd, want de gpu moest dus in principe niet volledig defect geweest zijn sinds ik nog beeld kreeg. Ik ga waarschijnlijk op zoek gaan naar een 2dehands kaart anders koop ik een nieuwe in Duitsland. Bedankt voor al jullie hulp. Ik zet nog een berichtje als de laptop weer volledig werkt. Dank, Charlie.
  15. i.v.m. de gpu testprogramma's is het probleem dat ik deze niet kan uitvoeren in veilige modus, er bestaat (volgens mij) geen boot cd om de grafische kaart te testen en als ik met de driver geïnstalleerd opstart in normale modus lukt het mij dus niet om op te starten. (zwart scherm) Ik kan opstarten in normale modus met de interne gpu (intel Hd3000) zonder driver dus, maar toen ik furMark starte erkende hij alleen de standaard gpu niet de hd6970, toch was hij te zien in dxdiag. Mocht ik op deze manier (opstart normale modus op standaard gpu) nog iets kunnen doen om te weten te komen of de externe gpu kapot is of het één en ander kan uittesten, zeg u gerust maar. Logbestanden in bijlage. AdwCleaner[S3].txt AdwCleaner[C2].txt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.