Ga naar inhoud

Supertramp

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Supertramp's prestaties

  1. Nog wat vergeten. Nu de gebeurtenisprocedure werkte kreeg ik telkens de melding in bijlage ivm het ontbreken van het bestand utility.mda. Na het wegklikken ervan werd het cijfer aangepast. Is dit misschien omdat ik met MS Office Pro 2007 werk en jij met 2010? In elk geval nogmaals bedankt aan iedereen voor de assistentie! - - - Updated - - - In de code staat: Private Sub Form_AfterUpdate() Forms![CD's].Form.Requery End Sub Private Sub Judgement_AfterUpdate() Forms![CD's].Form.Requery End Sub
  2. Nog wat opzoekwerk gedaan. De reden waarom het bij mij niet werkte is inderdaad omdat ik het bestand niet in de voor Access aangeduide veilige map had gezet. Het werkt nu dus wel, maar... telkens ik nu een quotering ingeef of wijzig in de Trackssubform in het CD-formulier, wordt het verwerkt en springt bijgevolg mijn cursor telkens terug naar het veld 'Performer', het eerste veld van de CD zelf. Heel onhandig om gegevens in te voegen, dus. Ik heb ondertussen niet stilgezeten. Het probleem van het niet kunnen bijvoegen van een record in het CD-formulier loste ik op door een apart formulier te maken voor de quotering alleen, met als bron jouw query. Dit formulier komt dan in een subform in mijn CD-formulier te staan. Zodoende blijft de rest de tabellen CD's en CD-tracks als bron behouden en kan ik terug gegevens invoegen in het CD-formulier. Tot mijn verbazing moet ik met dit systeem het formulier niet sluiten en terug openen om de CD-quotering te laten aanpassen, enkel eens naar de volgende of vorige record gaan en terug en het staat er. Toch al een dikke verbetering. Om de cursor niet meer telkens te laten verspringen heb ik dus ook die [Gebeurtenisprocedure] verwijdert en het werkt nu zoals zonet beschreven. Ik gebruik dus nog steeds je query maar op een andere manier.
  3. Alweer een raadseltje. Hoe, wat, waar moet ik 'inhoud inschakelen'? Het gaat hem niet om de query maar omdat ik, nu de bron jouw query is, geen records meer kan bijvoegen in het formulier 'CD' (zoals ik hierboven meldde).
  4. Ik ontdekt hier nu pas dat ik geen data meer kan inbrengen in het formulier 'CD' zoals ik altijd deed. Waarschijnlijk omdat de bron nu een query is. Op die manier is het dus ook niet het ideale systeem voor mij.
  5. Ik dacht dat je misschien met een gebeurtenis een Macro bedoelde. Ook omdat er in de Macrolijst 'actie'-keuzelijst 'QueryOpnieuwUitvoeren' kan gekozen worden en dit de vertaling kan zijn van 'Requery'. In elk geval werkt het niet. Ofwel zitten we op de verkeerde golflengte. Misschien brengt mijn bijlage helderheid.
  6. Bedankt voor de moeite maar tot mijn spijt begrijp ik er niets van. Dit gaat duidelijk buiten mijn Access-terrein. Er gebeurt helemaal niets als ik in je bijlage in het formulier CD's een judgement wijzig. De totaaquotering blijft gewoon onveranderd. Ik voeg de gegevens altijd in in het Formulier CD's terwijl ik zie dat je "Na bijwerken [Gebeurtenisprocedure]" in de Cd-trackssubform zet. Kan natuurlijk wel kloppen, ik heb geen benul. In elk geval zie ik niets gebeuren. Is het misschien de bedoeling dat ik zelf iets toevoeg in de plaats van [Gebeurtenisprocedure]? Of moet er een Macro worden gemaakt, of zo? Je schrijft 'Eén simpel zinnetje dus'. Ik vermoed dat moet worden ingevuld in het vak bij "Na bijwerken". Maar wat is dat simpel zinnetje dan? Eigenlijk weet ik niet waar je precies heen wil.
  7. Hartelijk bedankt aan allen voor jullie hulp. Boeckie en plx, jullie losten het op een wat andere manier op maar het resultaat is hetzelfde. Data invoegen doe ik inderdaad in het formulier en het zou dan eerlijk gezegd wel leuker zijn moest het resulterende getal zich meteen aanpassen tijdens het invoegen van de quoteringen, maar ik ben hier ook al enorm tevreden mee. Als ik het formulier sluit en weer open wordt het aangepast, dus geen echt probleem. Het wordt dan misschien ook te ingewikkeld om te maken? Boeckie, bij jou kan ik in het CD-formulier echter niet meer rechtstreeks naar de volgende/vorige cd's springen via PageDown/PageUp. Er moet daar iets gewijzigd zijn. Voor zover ik er iets van ken denk ik dat plx de eenvoudigste oplossing heeft bedacht. Er is ook geen extra tabellink of hoe het ook mag heten. Je hebt de query CD_Som_TR-Lenght genoemd. Ik vond dit eerst wat verwarrend maar veronderstel dat dit gewoon een foutje is en eerder CD_Som_TR-Judgement moet heten? Nu dit nog overbrengen naar mijn originele database. Nogmaals heel erg bedankt. Ik dacht dat dit nooit goed zou komen. Wel dus! En, moest het mogelijk zijn en niet te ingewikkeld om het getal tijdens data entry onmiddelijk te laten aanpassen, altijd welkom, natuurlijk. ;-)
  8. Ik heb hier een hele tijd zitten uitpluizen maar raak er niet mee verder. Het getal op honderd dat in je voorbeeld wordt weergegeven in het formulier rechtsboven is telkens de quotering van de eerste song maal 10. Het preciese getal dat er zou moeten komen staat links boven (manueel ingegeven) en kun je daar dus vergelijken of het klopt. Er moet op een of andere manier een verwijzing worden ingevoerd naar het gemiddelde van alle songs per cd. Elke CD is gelinkt met de songs die erbij horen via hetzelfde CD-nummer (kolom 'CD' in de tabellen). Dus een verwijzing naar telkens het gemiddelde van de quoteringen van de songs die via hetzelfde nummer als van de cd gelinkt zijn, en dit maal 10. Daarom ook is het mij een compleet raadsel dat het in het Rapport zo eenvoudig kan werken. Ik begrijp ook niet waar het getal 7,144 vandaan komt in je query. Vermoedelijk het gemiddelde van alle songquoteringen van de 10 cd's samen, ofwel van de som van telkens de eerste songquotering. (?)
  9. [ATTACH]27933[/ATTACH] Hier is ze dan. Ik heb ze zoveel mogelijk vereenvoudigd en de eerste 10 cd's laten staan. In het rapport 'CD-Fiches', links boven, werkt het dus heel eenvoudig. In het formulier 'CD's',rechts bovenaan, werkt het niet. Ik vermoed dat er een formule moet zijn met verwijzing naar telkens enkel de songs uit tabel 'CD-Tracks' die zijn gelinkt aan telkens de cd zelf, die telkens samentellen en delen door hun aantal (of gemiddelde) en x10 om in % te bekomen. Hoe het in het rapport met de eenvoudige formule =Gem([Judgement])*10 weet welke songs hij moet selecteren is mij een raadsel. Heeft de verschillende recordbron-ingave er misschien mee te maken? CompdiscTest.accdb
  10. Ik bedoelde dat de formule besturingsbron =Gem([Judgement])*10 perfect werkt in het rapport maar in het formulier krijg ik "#fout".
  11. Jaren geleden dagen suf gezocht en uiteindelijk opgegeven en nu het probleem hier eens stellen. Ik heb een Access-database voor mijn cd's. Die heeft dus een tabel voor de cd's zelf en een gelinkte tabel waar de songs per cd inkomen. Ik geef een quotering per song in op 10. Nu wil ik in mijn formulier per cd het gemiddelde van die quoteringen samen, op 100. Dus een cd met 10 songs waarvan 5 een 7/10 kregen en 5 een 9/10 moet er automatisch in de form v/die cd Quotering: 80% komen te staan. Dit is me dus nooit gelukt! Ik moet ze daar manueel invoeren. Echter, wanneer ik in het rapport een veld maak met besturingsbron =Gem([Judgement])*10 werkt het perfect. Zelfs zonder een formule met verwijzing naar de betreffende tabel en de gelinkte songs per cd enz enz. Voor mij een raadsel waarom dit dan niet lukt in het formulier. Ik ken wel mijn weg in Access, zei het volledig autodidactisch. Het maken van de database is ook al jaren geleden, dus ik ben ondertussen wel een en ander vergeten. Indien iemand een oplossing heeft, graag duidelijk dus. Ik ben geen expert. Ik vroeg het toendertijd aan een programmeur en aan een cursusleraar Access, zonder resultaat. Welke kei lost dit op? Met dank bij voorbaat.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.