Ga naar inhoud

BERGHMANS

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

BERGHMANS's prestaties

  1. Bij deze de file aangehecht (gezien het om een cashflow gaat, werden namen en dergelijke gewijzigd). De file hangt er echter in XLS aan, de andere formaten werden of niet toegestaan of waren te groot. Bedankt voor de hulp. Myrima 20111222 - cashflow BLANCO.xls
  2. Wanneer ik het oude kleine bestand open in 2010 en het zelfs zonder enige wijziging opnieuw opsla, hervormt het zich tot een zeer zware file en duurt het een eeuwigheid (meerdere minuten zelfs) om het daarna opnieuw te openen of een kleine wijziging in aan te brengen. Opslaan als XLS /XLSB gaat dan toch iets sneller en behoudt het kleine formaat. Vreemd is dat wanneer ik de file open via 7-Zip' open archief', ik twee files vind die zeer zwaar zijn Drawing1.xml (7.114.860) en vmldrawing1.vml (6.162.885) het lijkt wel alsof de file een 10.000 tal vinkjes in zich heeft, daar waar er een kleine 100 inzitten.
  3. Ik vrees dat dit ook niet het geval is, het is een splinternieuwe laptop HP notebook Pro met 8GB ram en de office versie is een 32bit versie;-)
  4. Neen het is Microsoft Office Professional Plus 2010 Myriam
  5. Neen, ik maak geen gebruik van macro's. Elke spreadsheet waarin vinkjes verwerkt zijn, geeft in elke extensie dezelfde traagheid. Wanneer je het besturingselement waarin je de vinkjes aan of uitzet weghaalt, is de file gelijk weer zeer snel.
  6. Neen, het werd in 2007 opgemaakt als een xlsx file. In de 2010 versie heb ik al de xls , xlsx en de xlsb geprobeerd. Xlsb maakt je file opnieuw klein maar de snelheid blijft enorm traag. Voordat de vinkjes zichtbaar worden, duurt het even en krijg je telkens het bericht 'MS Office Excel werkt niet meer'. Wanneer je een tiental seconden wacht, komen de vinkjes er dan toch door en kan je werken. Alles wat je wilt wijzigen (kolom toevoegen, lijn toevoegen) duurt telkens een paar seconden voordat je verder kan.
  7. Mijn worksheet die eerder werd opgemaakt in excel 2007 en die heel wat cellen heeft waarin een vinkje aan of uitgezet dient te worden, had een grootte van ongeveer 239 kb, dezelfde file in excel 2010 heeft een grootte van 2.350 kb en is zeer zeer traag bij het opstarten en bij het opslaan van de gegevens. Hoe kan ik dit verhelpen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.