Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

mellinda

Lid
 • Aantal items

  131
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over mellinda

 • Titel
  Lid

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10
 • Moederbord
  Hewlett-Packard 30C5 (U10)
 • Processor
  Intel Mobile Core 2 Duo T8100 @ 2.10GHz
 • Geheugen
  8,00 GB Dual-Kanaal DDR2 @ 332MHz (5-5-5-15)
 • Grafische Kaart
  ATI Mobility Radeon HD 2600 (HP)
 • Harde Schijf
  156GB Hitachi Hitachi HTS722016K9SA00 ATA Device (SATA)

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Geen Info
 1. Dank je. Dit is een hele geruststelling.
 2. Beste Graag had ik advies ingewonnen over mijn NAS synology ds216j. (sinds twee weken in gebruik genomen). Op mijn inlogscherm om op het thuisnetwerk te kunnen, waar je je moet aanmelden met gebruikersnaam en wachtwoord, staat boven in de balk van de browsers Firefox en Edge dat de webpagina niet veilig is en dat anderen mijn gegevens kunnen onderscheppen. Aangezien ik zelf geen ervaring heb met dit, zou ik graag de volgende vragen stellen: Is er omdat de browsers het zeggen echt een beveiligingsrisico? Indien ja, hoe groot is de kans dat iemand met slechte bedoelingen aan mijn gegevens kan? Kan ik de inlogpagina zelf veiliger maken? M.v.g., Mellinda
 3. W10 op andere schijf zetten

  Beste Kweezie wabbit, topic mag worden afgesloten.
 4. Beste Vandaag start mijn pc niet meer op. Zo'n twee à 3 weken geleden heb ik zelf mijn verouderde desktop helemaal vernieuwd. Vandaag werkte hij vlotjes tot ik van windows 10 een melding kreeg op mijn bureaubladscherm dat er fouten zijn gevonden op mijn ssd (mijn master schijf) en dat deze worden hersteld. Niets aan de hand dacht ik. Ik laat windows het wel oplossen. Drukte op een kadertje met repareren en automatisch herstarten, hij startte zichzelf opnieuw op. Het scherm van gigabyte aorus was zichtbaar en draaiende bolletjes in een cirkel dat hij weergeeft bij het laden. Hij zei -weet de tekst niet meer specifiek van buiten-, dat hij aan het controleren was op fouten en deze herstelde. Dan herstart... En opnieuw. En ... opnieuw... Niet tot bij het aanmeldingsscherm van windows geraakt. 2x geprobeerd om "doorgaan naar windows" te klikken in een lichtblauw scherm, dit werkt niet. Het begint dan weer van voor af aan. Schijf eruit gehaald, in een hdd dock gestoken en geopend met laptop. Dan zo ook een foutcontrole uitgevoerd, met de schijf is niks mis... Alles werkt prima... Schijf terug in bay gestoken en aangekoppeld, terug pc opgestart, hetzelfde probleem. Zijpaneel van de kast dan losgedraaid. Er zijn debugleds zichtbaar. Volgens het boekje: AD 61 24 AD = issue ready to boot event for os boot code 61 =NVRAM initialization code 24= geen idee-, staat niet in het boekje vermeld denk ik- Nog enkele keren tevergeefse pogingen gedaan, maar nu heb ik een ander verontrustend ding gezien... Oranje leds branden als normaal. Maar het moederbord licht op zoals een bliksemschicht Een wit licht verschijnt over het bovenste gedeelte van het moederbord zoals een vonk van een elektrotoestel... Iedere keer hij automatisch herstart. Dit verontrust me en ik ben ook gestopt met verder iets te proberen. Naar mijn weten zitten alle voedingskabels goed. Ik zou niet weten wat ik verkeerd aangesloten zou kunnen hebben omdat alles zo vlot draaide. Specs: master ssd wd bleu 500gb, slave hdd seagate barracuda 4tb, ryzen 5 1600x, nvidia gtx 1050ti windforce, gigabyte aorus ax370 gaming k5 rev. 1.0. Ram: corsair vengeance lpx 4000mhz Kan er iemand mij alsjeblieft advies geven welke stap het beste zou zijn zonder dat ik schade aanricht? M.v.g. Mellinda
 5. Beste Superjona Ik wou u even laten weten dat inmiddels de upgegrade pc met nieuwe videokaart sinds gisteren werkt. Uiteindelijk niet voor de rx 580 maar voor een gigabyte geforce gtx 1050 ti oc 4gb versie gegaan die ik zeer goedkoop op de kop kon tikken. Als er binnen enkele jaren nog dingen veranderen kan ik goedkoper de gpu weer vervangen. Met gaming haalt ie vlot 100 fps op settings 5/10 als 1 laagste is en 10 hoogste, ultra haalt ie nog 30 fps, maar is al voor mij een openbaring - laptop van 1 jaar oud behaald max 30 fps. Meer dan genoeg op 1080 pixel en voor mij een openbaring en opluchting. Ik heb wel de indruk dat de rode en oranje kleuren wel -hoe moet ik het zeggen- iets minder warm zijn dan op mijn oude hd9700 serie sapphire. Blauw daarentegen en de andere kleuren vind ik dan weer geweldig. Ik stond wel voor een verrassing toen ik de gpu op mijn MB bevestigde. Een half uur zitten zoeken naar de connector voor de atx voeding op het kaartje. Om dan tot de conclusie te komen dat er geen was. Bolt fluisterstil en razendsnel. Soms hoor je het systeem zelfs helemaal niet. Een webmail van proximus openen -dat anders op mijn snelste 1jr oude laptop 1.5' duurt-, lukt nu op 3 seconden op mijn desktop tot mijn verbazing. Uiteindelijk is wel bijna het hele systeem vernieuwd. Seagate Barracuda 4tb 7200 rpm, ssd 500gb wd blue, 4000 mhz ddr4 2x4gb ram. Een oude key v W8.1 en de installatiemedia op stick was voldoende voor licentieactivatie windows 10.
 6. W10 op andere schijf zetten

  Bedankt Gedownload op laptop en via stick op nieuwe hdd desktop geïnstalleerd.
 7. W10 op andere schijf zetten

  Bedankt voor je antwoord. In dat geval ga ik het proberen via de tool om de W10 op stick en dan op de nieuwe ssd te krijgen. Kan dat ook gedownload worden vanaf een andere pc? Mijn desktop geraakt zo goed als niet meer op internet Van alle 20 pogingen werkte er maar eentje twee maanden terug ironisch genoeg.
 8. W10 op andere schijf zetten

  Beste Kan men W10 zelf op een andere hdd zetten via bestanden te kopiëren? Indien ja, kan u mij alstublieft vertellen welke files dit zijn en waar ze staan? Ik zou graag enkel W10 op mijn nieuwe ssd installeren en dit van de oude afhalen via een dock. Reden is dat mijn oud systeem slecht functioneert zowel hard- als softwarematig. Ik ben het momenteel aan het ombouwen. Het enige dat ontbreekt is de W10 op de nieuwe ssd. Ik wil geen risico nemen om alle andere bestanden te kopiëren die geen betrekking hebben op de werking van W10 zelf. Alhoewel alles altijd negatief testte voor virussen in het verleden, wil ik liever geen risico's nemen. Zou iemand mij kunnen vertellen alsjeblieft wat de mogelijkheden zijn? M.v.g.
 9. Het bos is lichtjes teruggekomen Momenteel ben ik nog steeds aan het twijfelen over de aanschaf van de GPU. 8GB lijkt me wat meer bestendig voor de toekomst na wat opzoekwerk en na uw vermelding van game requirement. Hetgeen me tegenhoud in de aankoop is de mogelijke prijs op de elektriciteitsrekening eind dit jaar. Dit omdat we met ons gezin wel met meer apparaten gelijktijdig aangesloten zitten op het elektriciteitsnet (extra laptops, computer, tv's, 3 diepvriezers, etc...) Mijn oorspronkelijk doel om up te graden naar een am4 systeem was, naast het niet meer deftig werken van mijn oud am3 systeem, om hem terug wat future proof te maken voor zolang het duurt, een pak sneller en vooral zuiniger maken, aangezien de pc toch min. 3-4 dagen in de week minstens 8u/dag zal draaien. Hoofdzakelijk zal hij dan multitasken, internetbrowsers en ms office pakketten tegelijk hebben openstaan. Zal een verademing zijn dat de laptop deze taken, video- en fotobewerking en het occasionele gamen niet meer alleen hoeft te trekken. 1. Gebruikt een GPU met multitasken van pc bewerkingen in de officepakketten en de internetbrowsers effectief het aantal watt dat staat aangegeven op de GPU met deze programma's, of ligt dit (veel) lager? Oorspronkelijk wou ik gaan voor de sapphire Pulse Radeon RX 580 4GD5. Nu lijkt gigabyte aorus rx580 8gb zeer interessant o.w.v. resolutie voor de toekomst - aangezien we in 2018 een 4k fototoestel aan zullen schaffen. Daartegenover lijkt te staan, dat na enkele reviews op het internet te hebben gelezen, de kaart minstens 225 watt verbruikt, eentje sprak zelfs over 350. Ze spraken alleen maar over de situatie met gaming, niet met office bewerkingen. Mijn originele hd 6790 sapph 1Gb verbruikte er maar 80. 2. Ligt het stroomgebruik van de aorus werkelijk rond de 350w? Soms game ik ook occasioneel met vrienden en familie, dat zit dan niet in die acht uren inbegrepen. De hier bovengenoemde aorus 8gb lijkt me wel iets, Maar het stroomverbruik in de reviews die ik heb gelezen van deze en van de andere rx580 8gb varianten zit me dwars. Een nvidia zou met gemak aan max 180 zitten. Daarom vraag ik me af: 3. Zou het qua elektriciteitsrekening misschien beter zijn om 250-300 euro meer te geven voor een nvidea chip met 3jaar garantie zoals bv. msi geforce gtx 1080 Aero 8g oc, of kan ik dat beter uitsparen voor zo'n rx 580 met 2 jaar garantie met de hoop dat amd's zuiniger gaan worden in de toekomst om ev dat geld in een upgrade te steken? 4. Stel, ik kies voor een Nvidea, maar wil later terug een radeon, kan ik deze via het mb samen laten werken via sli/x-fire? of is dit merk gebonden en valt een nvidia niet te paren met een amd? Zou u mij nog een laatste keer advies kunnen geven om de knoop - en de bomen in het bos- definitief door te kunnen hakken?
 10. seagate firecuda 2.5" in desktop steken

  Het is gelukt Dit topic mag worden afgesloten.
 11. Beste Superjona, Heel erg bedankt voor uw advies. Eindelijk zie ik terug het bos door de bomen
 12. Beste Graag had ik wat info ingewonnen over compatibiliteit van RAM, GPU en voeding, aangezien ik nog veel te leren heb omtrent pc's. Ik wil een pc ombouwen. Mijn oudere "behekste" AM3+-systeem gaat in een andere kist worden geplaatst en naar een familielid die alleen maar in office werkt. De onafgebouwde nieuwere pc heeft nu een gigabyte GA-AX370-Gaming K5 (rev. 1.0) en rzyen 5 1600x. Ik vroeg mij af of een 2300mhz ram compatibel is met het MB? Op de website van de fabrikant staat: Support for DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2667*/2400/2133 MHz memory modules * Support for higher than DDR4 2667 MHz may vary by CPU. Betekent dit dat de ram modules of 2133 OF 2400 OF 2667 OF 2933 OF 3200 moeten zijn? Of zijn andere snelheden ram die niet in de tekst vermeld staan ook compatibel of niet? Ik heb alleen maar weet dat OC voor overclock staat en dat dit in de bios te regelen valt. Oorspronkelijk had ik 2133 CL15 15-15-36 op het oog, maar ik vroeg me af of bijvoorbeeld de 2400 MHZ versie of de 2666 dan ook wel of niet compatibel zijn? Is hogere snelheid MHZ beter of is het belangrijkste de zo laag mogelijke CL getallen? Ook staat de fabrikant die ik wil nemen niet op het lijstje met compatibele RAM. Ik zou het wel vlot kunnen terugsturen moest het niet herkend worden en omruilen. Op welke zaken moet ik letten alstublieft? Voor grafische kaart had ik de SAPPHIRE Pulse Radeon RX 580 4GD5 op het oog. Momenteel zit ik met een voeding van 550W. Is dit haalbaar qua stroomverbruik? Enige andere onderdelen in de pc worden 2 harde schijven, cd-rom speler en 5 case fans/1cpu fan. Ik heb ooit gehoord dat je processor en ram de grafische kaart moeten kunnen bolwerken en dat dit ook iets met clocksnelheden en de frequenties te maken had. Hoe zit dit eigenlijk? En vanaf welke hoeveelheid zou ik safe zitten met die Radeon pulse RX580 4gD5? Doel van de pc is voornamelijk voor multitasking, multimedia, beeld- en videobewerking en zeer af en toe gaming.. Zou iemand mij wat advies kunnen geven alstublieft? M.v.g. Mellinda
 13. seagate firecuda 2.5" in desktop steken

  Bedankt. Ik zal eens in enkele pc winkels gaan horen of ze zoiets hebben zoals in het filmpje dat eventueel op m'n uitschuifbare bay kan worden gemaakt.
 14. seagate firecuda 2.5" in desktop steken

  Beste Captain Kirk In bijlage kan u de foto's vinden. Helaas kan ik geen foto geven van een lege drivebay - deze liggen op zolder, ik krijg in mijn eentje dat zware zolderluik niet geopend-.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×