Ga naar inhoud

Vale46

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Vale46

  1. Ik heb voorlopig geen enkel probleem meer gehad met mijn netwerk, dus ik denk dat we dat probleem als opgelost kunnen omschrijven! De printer heeft de laatste 3 weken nogal normaal gedaan, dus die heb ik voorlopig nog even gelaten voor wat hij is. Maar ik sla je oplossing alvast op zodat ik in nood het toch kan oplossen! Héél erg bedankt @stegisoft! Ik was al meer dan een half jaar op zoek naar een oplossing!
  2. De instellingen die je mij gaf heb ik met succes ingevoerd en ik kan terug op internet! Mijn Android moest ik wel een statisch IP-adres geven en de DNS'en invoeren, maar die kan ook terug op mijn netwerk Nu hopen dat hij niet meer "uitvalt"!! Alvast bedankt! BTW: heeft iemand nog een idee hoe die printer soms niet werkt? Kan ik die ook een statische IP geven?
  3. Wat bedoel je daar mee? Moet ik hem in de WAN of LAN poort(en) van mijn router steken?
  4. Eerst zal ik de structuur van mijn netwerk uitleggen voor ik het probleem uitleg. Belgacom B-Box: -wifi staat aan en word regelmatig gebruikt -Lan1 ==> goedkope 5-poort switch -Lan2 ==> Router Switch: - 1 netwerkprinter - 1 vaste PC Router: (op mijn kamer) TP-link TL-WR842ND - 1 oudere printer die via de USB-poort van mijn router werkt - wifi staat aan en word altijd gebruikt door mijn laptop omdat ik de B-box heel slecht kan ontvangen. - Geen apparaten op LAN poorten aangesloten - WAN-poort zit voorlopig op de B-box, maar kan ook op de switch aangesloten worden als dat beter zou zijn. In ons netwerk treden de volgende problemen op: -De vaste pc vind soms onze printer niet via de switch, en altijd op de verkeerde moment volgens de wet van Murphy. -Soms kan mijn laptop/smartphone geen draadloze verbinding krijgen via mijn router, het enige dat helpt is de voeding -of de WAN- van mijn router uittrekken en terug in steken. Dan kan ik terug op internet. Dit gebeurt ongeveer elke dag 1 keer. Ik heb al veel dingen geprobeerd, die ik op verschillende fora heb gevonden, maar ik ben dat gepruts beu. Ik heb al veel dingen gelezen over DHPC uitschakelen enzo, maar dan kan mijn smartphone weer niet op de wifi. Het is altijd wel iets! Wie kan mij helpen?
  5. Ik heb hem bij mijn pa toen in compatibiliteitsmodus gezet (xp) maar hij gaf nog steeds foutmeldingen. -Canon CanoScan Lide 35 -F916900 Ik heb zelf ook iets gevonden:http://www.sevenforums.com/drivers/61060-canoscan-lide-35-windows-7-64bit-driver.html Maar ik zie niet echt in hoe het zou kunnen werken? Ik ga het morgen eens proberen, als er iets niet werkt hoor je me terug!
  6. Beste Lezer, Een van deze dagen krijg ik mijn nieuwe laptop thuis, Win7 64bit i7.Nu heb ik een scanner die op 32bit werkt, of het stuurprogramma alleszins. Mijn pa heeft deze scanner al proberen installeren op zijn win7 64 bit, maar dat werkte niet. Steeds foutmeldingen en de oorzaak was het gevecht tussen 32-64bit. Nu was mijn vraag of er een mogelijkheid is dit toch voor elkaar te krijgen? Ik vind het zo zonde iets dat perfect werkt langs het raam naar buiten te gooien... Zelf had ik gedacht aan een soort programma dat een virtuele 32bit-pc op mijn 64-bit simuleert. Net zoals sommige mensen Linux binnen Windows draaien. Maar ik heb geen idee of zoiets bestaat voor Windows binnen Windows BTW: de site van Canon bied geen 64-bit drivers aan voor dit model, anders zou het makkelijk geweest zijn ;-) Groetjes, Glenn
  7. Bedankt voor de hulp, maar mijn schijf word nog steeds niet herkent. Het lampje op de schijf brand wel (was hiervoor ook), dus aan de poort zelf kan het niet liggen. Het moet de software zijn. ik ga eens al mijn controllers er terug afgooien, en als ik hem dan opstart mijn harde schijf in de usb laten steken, samen met toetsenbord en muis. Benieuwd wat dat zal geven. - ik heb al mijn apparaten er laten inzitten, printer etc werken allemaal perfect, behalve mijn schijf, die word weer nergens herkent. Zou het iets kunnen maken hebben met het feit dat het een schijf was uit een Vista laptop en dat een XP PC dat niet kan openen, maar de opvolger (die win7 PC) wel?
  8. Ik heb de oude schijf van mijn (kapotte) laptop in een externe case gestopt en uitgeprobeerd op een Win7 PC. Geen enkel probleem, werkt net als een USB-stick. Enkel als ik op "veilig verwijderen" klik krijg ik een melding dat er nog programma's draaien ivm de externe HDD terwijl al mijn vensters gesloten zijn?? Ik heb ze dan maar gewoon uitgetrokken, terug aangesloten en alles werkte nog perfect, behalve dat veilig verwijderen weer. Nu mijn echte probleem: Ik sluit mijn HDD aan op mijn XP PC en hij herkent mijn externe HDD niet, zelfs bij computerbeheer=>schijfbeheer is er niks veranderd. Die geeft gewoon mijn inwendige schijven weer, niks meer, niks minder. Ik heb ondertussen alle USB-poorten uitgeprobeerd, al eens terug in de Win7 PC gestoken of ze niet kapot was gegaan. Alles negatief, schijf werkt perfect op win7, maar bij XP niks. Iemand een idee aan wat het kan liggen?
  9. Het werkt bij mij enkel wanneer ik de getalletjes van het toetsenbord gebruik, het numeriek klavier werkt niet. Verder is het een leuke feature
  10. Mijn excuses, maar ik heb misschien een verkeerde titel gekozen, het is mijn vraag hoe je een geblokkeerde SD-kaart formatteert. Dat w8woord kan me gestolen worden, net als de gegevens die er op staan. Ik wil gewoon terug een lege kaart bekomen, anders kan ik ze weggooien. Of is dat ook niet toegelaten?
  11. Beste, Ik heb onlangd een microSD-kaartje van 1GB teruggevonden in mijn oude(re) Nokia. Met mijn gsm kan ik perfect alle foto's zien die er op staan, geen enkel probleem. Maar met mijn pc lukt het mij niet, net als mijn nieuwe gsm. Het blijkt dat ik via mijn Nokia-gsm ooit eens een wachtwoord op dat kaartje heb gezet. Ik heb zowat alles geprobeerd wat ik weet van w8woorden, maar ik kom er maar niet in. De gegevens die er opstaan zijn niet belangrijk, die heb ik al via mijn bluetooth overgezet. Het is namelijk dat SD-kaartje dat ik graag zou hergebruiken. Ik heb het al proberen formateren (rechts klikken in deze computer, formateren) maar dat lukte niet. Iemand nog een idee hoe ik er terug leven in kan krijgen, alle gegevens mogen verloren gaan! Groetjes!
  12. Ik heb het nog een 5e keer geprobeerd (2de keer met de opnieuw gebrande cd) en nu plots geraakt hij wel door dat stukje. Benieuwd of hij de hele klus afmaakt... BTW: Superhandige link!
  13. Waar kan ik de cd op fouten controleren? Bij "deze computer" in XP?
  14. Nog niet geprobeerd, maar het zou toevallig zijn dat er 2 keer een fout in zit. Ik zal het eens doen.
  15. Ik ben momenteel Ubuntu 11.10 aan het installeren op mijn XP-computer. Ik heb via de installatie CD-rom ervoor gekozen Ubuntu in windows te installeren, zodat het eigenlijk een programma binnen windows is. Daarvoor moet je Wubi (staat op de CDROM) installeren en bij het heropstarten zet die er dan Ubuntu op. Tot daartoe geen enkel probleem, de installatie begint zoals het hoort tot op een bepaald moment hij steeds blijft hangen op "bestanden kopiëren", op +-75%. Ik weet dat hij blijft hangen omdat mijn muis niet meer reageert. Zelfs na 10 minuten nog steeds geen verandering, ook niet in het beeldscherm. Ik heb de CDROM al eens terug helemaal gewist en er terug de .ISO file opgezet als image, maar dat hielp allemaal niet. Blijft steeds op hetzelfde punt hangen. Ik heb wel Ubuntu al geprobeerd via de CDROM, en ik kon toch alle basis dingen als internet en typen doen. Dus ik veronderstel dan dat mijn systeem Ubuntu wel aan kan. Heeft er iemand tips zodat het niet meer vastloopt?
  16. Ik heb ondertussen Ubuntu er van gegooid en gewoon binnen windows geïnstalleerd.
  17. Gigantisch aantal defecte nVidia-kaarten - news - ZDNet.be Nvidea maakt zo wel meer foutjes, mijn grafische kaart behoord tot degene die hiervoben geschreven staan. Paar dagen geleden had ik er nog een topic over gestart ivm mijn hitteproblemen. Mijn video-kaart is al 3 keer stuk gegaan en telkens heb ik ze kunnen redden door ze 10 min in een voorverwarmde oven op 190 te steken. Dus zeker proberen die oven-truc voor je een nieuwe koopt!!!!
  18. Beste, Ik heb net Ubuntu 11.10 op mijn Pentium4 gezet, volledig geiinstalleerd op aparte partities los van MS XP. Nu vind ik in mijn boot menu die partities niet terug, terwijl ze weldegelijk bestaan. Dat heb ik geschecked met partition manager in XP. Ik kan als boot enkel A: (diskette) , C: (Windows systeem), CD-rom, USB-FDD, USB-ZIP, LS120 & ZIP100 selecteren, geen enkele optie die verwijst naar Ubuntu. Ook kan ik sinds mijn installatie van Ubuntu niet meer navigeren(op&neer) in mijn boot menu(via F12), mijn boot(via DEL) doet het nog perfect. Wat is er verkeerd gegaan, en hoe kan ik dit oplossen? PS: Ik vind persoonlijk dat Ubuntu ver van gebruiksvriendelijk is om op je PC te zetten, op dat vlak ik Windows toch makkelijker. Ik hoop dat Ubuntu voor de rest niet zo zal tegenvallen.
  19. Ik denk dat ik een oplossing heb gevonden! Ik heb ipv mijn D: achteraan kleiner te maken, mijn D: vooraan kleine gemaakt. Zodat ik nu tussen mijn C: en D: plaats heb om een nieuwe partitie te maken. Voorlopig is hij bezig met "copying data", vorige keren had ik al lang een error. Het is gelukt, gewoon een partitie tussen c & d
  20. Vanaf de CD wil hij het ook niet doen in de boot. Hij geeft error code:3 Geen flauw idee wat dat wil zeggen... sorry voor de slechte kwaliteit, gsm-camera. Kan ik ergens opzoeken wat die error-code is? Ik heb ontdekt dat er nog ergens 8MB van mijn schijf niet in gebruik was, en daar maakt hij zonder problemen een partitie van.
  21. Het zijn eigenlijk backups die er op staan, dus ik heb de originele nog altijd op onze andere pc's staan, geen probleem. Met het programma op mijn C: wil hij het ook niet doen... Dan toch maar een CD branden.
  22. Ik zal eerst het programma (die partition manager) eens op mijn C: zetten en het zo proberen, want aan mijn C wil ik niks veranderen. Alleen D: kleiner en een nieuwe bij maken. Nog een vraagje: Hoe kan het dat als je je schijf kleiner maakt je toch geen bestanden verliest?(normaal)
  23. Ik heb geen idee aan wat het anders kan liggen. Nieuwe driver, alle updates gehad, volledig uitgekuist,... De kabel naar het scherm of het scherm zelf, dat kan je nog eens testen om 100% uitsluitsel te geven.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.