Ga naar inhoud

Technophobia

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Technophobia's prestaties

  1. Hey Beerke! Wederom bedankt voor de uitgebreide uitleg! Vreemd dat hij in versie 4 bij jou wel nog de kleuren weergaf en bij mij niet. In de nieuwe versie (7) is dat 'esthetisch' probleem van de baan. Dat klopt inderdaad! Maar ik zag in versie 4 dat deze functie aanwezig zou zijn en heb deze getest. Het was oorspronkelijk ook nooit de bedoeling dat deze functie aanwezig was, maar ben er wel blij mee. Vandaar dus die opmerking. In versie 7 werkt het nu prima! Dat merk ik inderdaad, maar is geen probleem. Het belangrijkste is geautomatiseerd, waarvoor veel dank! In het weekend ga ik dan proberen de code te ontcijferen en implementeren in een andere file. Ik laat nog iets weten! Bedankt.
  2. Hey Beerke, Bedankt voor voor de snelle oplossing en de tijd die je hierin hebt gestoken! Vooral bedankt voor de uitgebreide uitleg. Ik zou het zelf niet voor mekaar gekregen hebben . Het werkt zoals het moet nu! En inderdaad, die paginaverversing is er nu ook uit. Geeft meteen een hele andere indruk. Ik heb een vrij basis kennis van VBA en probeer nu de code zo wat te ontcijferen met behulp van de 2 hints die je mij gaf. Zodoende begrijp ik die code en kan ik ze zelf nog aanpassen indien nodig. Het enige wat ik nog opmerk, maar is een detail... Is dat de kleuren van JA en NEE verdwijnen in de tabbladen die gecreeërd worden? Is dit bij jou ook het geval? Ook wanneer ik een rij verwijder, gaat de waarde niet uit het desbetreffende tabblad. Zelfs niet wanneer er opnieuw gesorteerd wordt. Nog eens bedankt
  3. Alvast bedankt voor de reply. In bijlage het voorbeeldbestandje. Ik heb die code gebruikt die jij geschreven hebt in een ander topic. Echter is mijn VBA kennis beperkt dus vandaar dat ik me afvroeg of je misschien elke stap in de code even zou willen vertalen zodat ik weet welke de functie is van elke 'lijn'. Dan kan ik die gemakkelijk zelf nog aanpassen. Zo zou ik bv in de aangemaakte tabbladen ook een spatie willen hebben tussen de headings en de eerste waarde. Net zoals 1 kolom van de rand (eigenlijk dezelfde opmaak als in de database). Tevens krijg ik ook altijd een leeg tabbad wanneer ik gesorteerd heb. Ik vermoed dat het die lege rij is net onder de headings vooralleer de 'echte' waardes beginnen. Als laatste krijg ik altijd een privacywaarschuwing wanneer ik wil opslaan. Misschien moet ik ergens een instelling wijzigen? test.xlsm
  4. Hallo allemaal, Zoals de titel al zegt zoek ik een formule of een manier om vanuit een database van gegevens, automatisch gegevens te kopiëren naar een specifiek tabblad bepaald door een variabele/criterium. In bijlage vinden jullie een voorbeeld (let op de verschillende werkbladen!): Linkse figuur is de database met incidenten. Nu zou ik graag willen bijhouden hoeveel Jan er heeft opgelost en hoeveel Mieke + de gegevens die erbij staan (tijdstip, opgelost ja/nee. Gewoon de hele rij) EN dit in een ander werkblad. In dat andere werkblad (zie rechtse figuur) zouden dus enkel gegevens mogen komen te staan met de variabele Jan/Mieke/Piet. Op zich mag gewoon de hele rij mee gekopiëerd worden naar het andere tabblad. Als 2de punt zou dit geheel automatisch moeten gebeuren. Dus ook wanneer er een nieuw incident ingebracht wordt, zou deze naar het desbetreffende tabblad moeten gekopiëerd worden. Dus als er een nieuw incident van Jan bijkomt dan moet die hele rij ook naar tabblad Jan gaan. Momenteel heb ik wat zitten te experimenteren met de filter optie. Hierbij krijg ik ze al mooi gescheiden van mekaar. Nu zou ik ze nog automatisch willen kopiëren naar een ander tabblad + dat dit ook automatisch gaat in de toekomst. Tevens heb ik ook al gedacht aan draaitabellen, maar weet niet of je dat gemakkelijk kan implementeren in een reeds bestaande lijst... Hopelijk hebben jullie een beetje kunnen volgen want weet niet of het duidelijk is zo. Misschien dat jullie hiervoor een oplossing hebben? Alvast bedankt voor de moeite!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.