Ga naar inhoud

kamiel_s

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

kamiel_s's prestaties

  1. Dus, u denkt dat er geen andere oorzaak hoeft te zijn om de vreemde tekens en letters, op de verkeerde plaatsen tijdens het opstarten, te verklaren? Dus als ik een DVI kabel koop en iemand vind wiens pc scherm ik kan gebruiken, ben ik gered? Bedankt, lijkt wel handig, ik wist niet eens dat er zo'n apparaatjes bestonden:top:
  2. Ik bedoel; als ik opstart, met een live cd of windows cd, dat ik beeld op mn tv scherm krijg via de HDMI kabel, maar dat de tekst die er verschijnt, die de opstartprocessen weergeeft, niet klopt. Daarmee bedoel ik dat letters en tekens vervangen of verplaatst zijn. Zo wordt bijvoorbeeld het woord "boot" als "bppl" weergegeven en "windows" als "wlmd$ws", waardoor ik niet overal kan opmaken wat er juist gezegd wordt. En het signaal via de hdmi kabel naar mijn tv valt steeds uit juist voor ik aan het login scherm kom, waardoor ik niets meer kan zien op de tv of het scherm van de laptop. Als ik mn latop niet aansluit op mn tv geeft het scherm van de laptop geen beeld in de hoeken. Bij het opstarten zie ik op het scherm van de laptop enkel een waas/wolk van kleuren dat steeds verandert, en uiteindelijk wordt het gewoon zwart.
  3. Ik heb dit met Fedora, Mint en Sabayon Live DVD geprobeerd. Toch bedankt!
  4. Hallo, ik ben Kamiel en heb een probleempje met mijn laptop... Ik draaide Sabayon Linux op mijn laptop, maar van de ene dag op de andere werkt het scherm niet meer. Spijtig genoeg heb ik geen backup gemaakt, maar zou toch nog de gegevens van de 2 hdd's willen redden... Ik heb geen DVI kabel en geen computerscherm, dus heb ik geprobeerd om de laptop via HDMI aan de TV aan te sluiten. Vanaf het GRUB menu zijn er heel wat letters en tekens verdraaid/verplaatst (vb: "boot = bppl" ofzo), waardoor ik niet altijd kan opmaken wat er juist gezegd word. En voor ik aan het login scherm ben stopt het signaal naar de TV. Hetzelfde gebeurt wanneer ik opstart met een Windows of Linux opstart cd. Het is mij enkel gelukt om met een cd met mini-XP op te starten via HDMI naar TV, maar dan kan ik mijn linux bestanden niet zien op de harde schijf... Wat ik ik op mn scherm zie? Ik zou het beschrijven als wolken die in alle kleuren overgaan om dan uiteindelijk grijs en zwart te worden. Ik heb alle schermaansluitingen gecontroleerd, dus ik denk dat het scherm stuk isxD Dus hoe red ik mn gegevens? Is het zeker op te lossen met aankoop van een DVI kabel? Of koop ik beter een hdd enclosure? Of is er een andere manier? Kan iemand mij een beetje helpen? Alvast heel erg bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.