Ga naar inhoud

wo0dy

Lid
  • Items

    52
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door wo0dy

  1. Hallo iedereen, de pc van mijn ouders wou vandaag niet meer opstarten. De harde schijf maakt een raar klikkend geluid, en daarna wordt meteen in bios opgestart. In de bios wordt de harde schijf niet herkend. Ik heb alle verbindingen gecontroleerd, ook de voeding en kabels naar het moederbord. Mijn vermoeden was dat de harde schijf kapot is, ik heb deze meegenomen en op mijn pc extern aangesloten. Deze werd direct herkend, en ik heb een checkup gedaan, maar er zijn geen fouten gevonden op de harde schijf. Iemand een idee waarom de harde schijf niet herkend wordt op de pc van mijn ouders? En is er iets wat ik kan doen om de bios deze wel te laten herkennen? Bedankt, Gert
  2. Hallo iedereen, ik wil graag een nieuwe desktop kopen, en had hieromtrent graag eens geïnformeerd op het forum. Waarvoor heb ik een PC nodig? - Voornamelijk gewoon internetten, maar ook misschien wat fotobewerking en af en toe eens een spelletje. Wat is mijn budget? - Max. 500, liefst minder natuurlijk. Een merkcomputer of een samenstelling? - Mag een samenstelling zijn, is eigenlijk eender. Ga ik overklokken? - Waarschijnlijk niet. Ga ik later upgraden? - Misschien wel. Heb ik al die nieuwe functies wel nodig? - USB 3.0 en draadloos internet vind ik wel handig. Zou ook wel graag draadloos printen, en eventueel draadloos op mijn muziekinstallatie afspelen. Ga ik zelf assembleren? - Liever niet. Heb ik een besturingssysteem nodig? - Ja, huidige pc is nog met XP. Ik ben niet zo'n fan van de windows 8 look (en startscherm etc), maar is dit verbeterd in 8.1? Ik wil wel graag een nieuw OS. Ga ik zelf installeren? - Wil ik wel doen. Heb ik een voorkeur aan onderdelen? - Niet echt, misschien naar afmetingen toe (ivm inbouwen in bureau), de desktop liefst minder dan 40cm diep. Heb ik nog randapparatuur nodig? - Nee, ik heb alles. Heb ik specifieke wensen? - Mag wel wat stiller zijn dan degene die ik nu heb. Hoeft niet extreem stil of zo. Woon je in Nederland of België, wil je bestellen bij een specifieke (web)winkel? - Belgisch systeem, winkel is eender. Alvast bedankt!
  3. ok bedankt superjona, dan is mijn €200 een stuk te veel. Als iemand een leuke tweedehandspc staan heeft, nog niet te verouderd, en liefst met win8, mag je dit altijd laten weten btw!
  4. Hallo iedereen, ik ben nog steeds op zoek naar een nieuwe (2de hands) pc, aangezien de oude nogal traag wordt. Ik had het volgende op het oog (zie onderstaande omschrijving). Graag had ik eens geweten hoeveel geld jullie hiervoor zouden geven? Kwestie dat ik een beetje kan inschatten of ik niet te veel betaal. Alvast bedankt!! [h=3]Omschrijving[/h]Hierbij verkoop ik mijn vaste pc wegens te weinig gebruik. Toestel heeft niet veel gedraaid en bevind zich in een perfecte staat. Hij is net opnieuw geïnstalleerd met Windows 7 Home Premium 64bit (officiële licentiesticker aanwezig op de behuizing) en klaargemaakt voor gebruik (alle drivers, updates, avast antivirus, open office, cd burner xp, adobe raeder, flash player, java, windows live essentials, … ). Een installatieschijf van windows 7 (Nederland, Frans, Duits) en een USB-Stick met alle benodigde drivers lever ik mee voor moest het ooit nodig zijn hem opnieuw te installeren vanaf 0. De specificaties: - Intel Pentium G860 @ 3GHz - Asus P8H61-M moederbord - 8GB DDR III RAM geheugen @ 1.333MHz - Nvidia Quadro 600 grafische kaart, 1GB DDR III - Sharkoon 500 watt voeding - HL-GH 60N DVD brander - Optiarc AD 71705 DVD brander - Western Digital Caviar Blue harde schijf, 500GB - Artic Freezer 13 CPU cooler - 2 x Noctua case fans - All in one card reader - 3 x usb 2.0 vooraan - 6 x usb 2.0 achteraan
  5. Aangezien mijn huidige pc wel erg traag begint te gaan, zou ik graag een tweedehands desktop aanschaffen. Ik geef hier liefst zo weinig mogelijk geld aan uit (max. 150) en had deze zien staan op een forum vandaag : case & PSU: Antec NSK-4482B EC (inclusief de 380W Antec voeding) moederbord: MSI 760GM-E51 (socket: AM3+) CPU: Athlon II X2 250 3.0 ghz DVD-brander: Samsung SH-S223C RAM: GeIL 4 GB DDR3-1333 Kit (2*2GB) GPU: Club3d HD5770 1GB HDD: Samsung HD103SJ 1TB 7200 rpm Wat vinden de kenners hiervan? En van een bod van €150? Alvast bedankt!!
  6. Geen probleem clarkie en bedankt. Ik ga het meteen eens proberen.
  7. Ik weet niet meer precies wat er op het scherm verschijnt, maar in het installatievenster wordt op een bepaald moment gevraagd om de USB kabel aan te sluiten aan de printer. Dit doe ik, maar er gebeurt niets, de printer wordt blijkbaar niet herkend (de USB kabel is nochtans goed, want windows speelt een geluidje bij het insteken). En op een bepaald moment dacht ik dat in het installatievenster dan de tekst 'de printer is niet gevonden' of zoiets bijkomt.
  8. Ik heb dit deze week geprobeerd, maar bij het installeren van het eerste bestand, wordt op een bepaald moment gewacht met de installatie tot wanneer de printer herkend wordt, maar dit gebeurt dus niet. Ik heb dus gewacht met het aansluiten van de printer, en wanneer dit tijdens de installatie van het eerste bestand gevraagd werd, heb ik de USB kabel ingestoken. Maar de printer wordt dus niet herkend. Enig idee hoe dit zou komen?
  9. Dag clarkie, bedankt voor de snelle respons! Maar via de link die je geeft, zoek ik naar software voor Pixma MG5350? En daarna selecteer ik 'windows 8' en 'nederlands' en vind ik geen drivers, wel software om foto's af te drukken en zo.
  10. Hallo iedereen, kan iemand me zeggen of ik de printer van mijn ouders canon MP260 compatibel kan maken met hun nieuwe pc waarop windows 8 geinstalleerd is? Het lukt me niet om de juiste driver te installeren. Alvast bedankt!!
  11. Inderdaad, maar deze had ik dus inderdaad opgelost. Blijkbaar stond de audio in de BIOS als disabled. Ik heb die dan ingeschakeld en het probleem was uiteraard direct opgelost. Het probleem met de harde schijven krijg ik niet direct opgelost.
  12. Oh ja, als er nog andere problemen te zien zijn in het logje, mag dit steeds meegedeeld worden. Ergens een upgrade of zo.
  13. http://speccy.piriform.com/results/LlOdDq0Vi31VrB2RIth2gg6 Hopelijk vind iemand het probleem
  14. Weer hetzelfde probleem dus. Wanneer ik één of twee extra harde schijven toevoeg, lijkt hij te willen opstarten, de ventilatoren beginnen te draaien, een paar lichtjes, enkele tienden van een seconde en dan valt hij uit. En zo opnieuw en opnieuw.
  15. Spire SP-ATX-380WTN-PFC dit is mijn voeding. Op de IDE harde schijf die ik samen met de SATA schijf heb ingebouwd staat geen besturingssysteem, da's op de andere IDE schijf. En toen had ik het probleem ook wat ik dacht dat de voeding was. Ik heb nu juist mijn bios eens geupdated. Er stond een versie van 2007 op, en de laatste nieuwe was van 2008. Ik ga nog eens proberen om de twee oude schijven erbij te hangen.
  16. Dan kon ik de data van die harde schijf zien ja. Maar is er een mogelijkheid om te zien wat voor voeding ik precies heb, en daaruit te besluiten of die voldoende zou moeten zijn om één of twee extra harde schijven te draaien? Het zou mij eigenlijk sterk verbazen mocht die voeding enkel groot genoeg zijn om die ene harde schijf te draaien. Er is zelfs geen DVD speler of zo geinstalleerd.
  17. De PC start op met de SATA ja. Met 1 IDE schijf wou hij ook niet opstarten, maar 't rare was wanneer ik opstartte zonder IDE schijf, en er tijdens het opstarten die IDE schijf aanhing, deed ie het wel. Dus blijkbaar is er wel genoeg stroom om 2 (of meer) schijven te ondersteunen, maar wou hij om één of andere reden blijkbaar niet opstarten wanneer ik ze er van bij het begin aanhing.
  18. Hij staat inderdaad als eerste ingesteld in de bios. Ik vermoed dat hij origineel bij het systeem zat ja, is een pc die ik heb overgehouden van het werk.
  19. Ik heb het inderdaad zo ook eens geprobeerd. Mijn 2 oude schijven aangesloten plus mijn nieuwe SATA schijf. Maar om één of andere reden raakte mijn pc niet opgestart. Het leek wel een probleem met de voeding? Hij wou telkens opstarten, maar viel na 1 seconde al weer uit. Waar zou dat kunnen aan liggen?
  20. En is er geen mogelijkheid om die dan toch te hergebruiken? Ik gebruik nu een SATA HDD waarop ook xp staat. Maar het zou wel handig zijn om mijn oude schijven ook te kunnen gebruiken, alleen voor de ruimte alleen al plus daarop staan ook nog een heleboel gegevens die wel handig zouden kunnen zijn, zoals mijn emails en zo.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.