Ga naar inhoud

HPc

Lid
  • Items

    142
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door HPc

  1. Omdat ook ik mijn bedenkingen heb... en ook over de "professionaliteit" van dit forum (vooral van bericht 100), en ook over het advies om 4 GB bij te plaatsen, terwijl 2 GB eigenlijk ook volstaan had, mag u het topic afsluiten En ik weet trouwens nog altijd niet waarom de pc uitvalt. Wat het zogezegd "voor mijn kar spannen van iedereen" betreft klopt ook niet helemaal. Ik probeer zo veel mogelijk zelf mijn plan te trekken en informatie op te zoeken. En ik denk dat dit ook mijn volste recht is. Overigens heb ik de oplossing om vanuit usb op te starten uiteindelijk zelf gevonden op google (bericht 63).
  2. Bericht 32 is wel van oktober, ik kon het me niet meer herinneren, ik ben nog met andere dingen bezig dan enkel met mijn pc. Wellicht heb ik hier overeen gelezen bij het naar boven scrollen. Ik kan er weinig aan doen dat de pc telkens uitviel na het veranderen van het RAM geheugen en dat er iets mis is met mijn dvd speler of windows 7 dvd. Ik probeer helemaal niemand te entertainen... En ik vind het helemaal niet "leuk" dat het niet zo vlot verloopt. Maar toch bedankt voor de hulp tot nu toe.
  3. Bedankt voor alle hulp tot nu toe. Uit de info om windows 7 te installeren, lijkt dit zeer snel te moeten gaan. Als ik had geweten dat het bij mij zo lang zou duren was ik er nooit aan begonnen , maar aangezien ik nu al extra RAM geheugen heb bijgeplaatst... Muziek wordt wel afgespeeld, en de herinstallatie van windows XP van een cd was ook gelukt (bericht 69, 70). Ik had windows 7 ook al proberen te installeren vanaf een andere DVD (geen originele, bericht 69,70). Deze DVD werd wel gelezen, maar de installatie was niet gelukt. Misschien toch nog eens proberen met nog een andere dvd en als ook dit niet lukt zal ik een andere dvd drive proberen. Kan ik de DVD drive van mijn laptop op mijn pc aansluiten?
  4. Ik had windows XP wel niet verwijderd en geen nieuwe partitie aangemaakt tijdens de installatie van windows 7 (zoals vb in dit filmpje te zien is vanaf ongeveer 8 min ). Ik had het op schijf o geïnstalleerd en dan kreeg ik een bericht dat windows XP in de map "windows old" zou bewaard worden. Komt het misschien hierdoor dat er een blauw scherm verschijnt?
  5. Mijn Pc kan niet opstarten vanuit een USB stick, ik heb het ook geprobeerd ahv PLoP Boot Manager (bericht 64), maar dan gebeurt er weer niets (de usb stick wordt niet gelezen) Is er geen ander programma om op te starten vanuit een usb stick, als de pc dit niet ondersteunt? Ik heb het ook geprobeerd met windows 7 van een iso file die men vrij kan downloaden, en daarmee kreeg ik ook een blauw scherm, als ik vanuit windows installeer (rechtstreeks op setup klik). Met PLoP Boot Manager gebeurde er weer niks. Zou het kunnen dat zowel mijn dvd als de iso file beschadigd zijn en dat ik daarom een blauw scherm krijg?
  6. Op deze pagina http://decomputer.be/blue-screen-of-dead-bsod-0x0000007b/ staat er bij "Scenario 1" dat de fout veroorzaakt kan zijn door een verkeerde instelling in de BIOS. Maar dit is de uitleg over de installatie van Windows Xp. Kan ik misschien ook iets veranderen in de BIOS om deze foutmelding te verhelpen?
  7. Uiteindelijk is het dan toch gelukt om de usb stick aan te maken met mijn eigen windows dvd. (Deze was vervuild, na schoonvegen lukte het wel vlot). Ik heb de installatie gestart door rechtstreeks op setup te klikken(want volgens methode 2 van bericht 64 lukte het weer niet). De installatie is gelukt tot bij ongeveer 30% van "Expanding Windows Files. Daarna verschijnt er volgend foutbericht: " Kernel_stack_inpage_error" Ik heb een aantal keer terug opnieuw herstart en geprobeerd om windows te installeren, maar er verschijn telkens een foutmelding. Er verschijn ook soms volgende lange melding: "A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. A process or threat crucial to system operation has unexpectedly exited or been terminated. If this is the first time you've seen this stop error screen restart your computer. If this screen appears again, follow these steps. Check to make sure any new hardwareor software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need. If problem continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options; and then select safe mode. Technical information: STOP 0x000000F4 (0x00000003, 0x85433030, 0x8543319C, 0x8260B7B0)" Kan deze foutmelding ook veroorzaakt worden door een mogelijk beschadigde Windows DVD? Dan probeer ik toch een andere DVD te lenen.
  8. Het maken van de usb stick op deze manier is bijna gelukt. Er treedt een probleem op bij het maken van het volgende bestand: "install.wim" dat zich bevindt in de map "sources". Er verschijnt hierbij: Kan geen gegevens van het bronbestand of de bronschijf lezen" Ik heb een paar keer geprobeerd om het bestand te herinstalleren en uiteindelijk verschijnt er "volgende foutcode: 0X8007045D Kan de opdracht niet uitvoeren door een fout in een I/O apparaat. Is het mogelijk om deze fout op te lossen. Er staan verschillende filmpjes op youtube met uitleg ivm deze fout. https://www.youtube.com/results?search_query=foutcode%3A+0X8007045D Ik weet niet welke instructies ik best kan toepassen.
  9. Ik heb de usb stick met windows 7 nogmaals aangemaakt. Maar het is weer niet gelukt om windows 7 op de pc te installeren. Op de usb stick staat er maar 1, 08Gb. Alle mappen staan erop behalve "setup". Als ik vb de map "sources" vergelijk, dan staat er ook niet alles op de usb stick, enkel de gele mappen (zie print screen). Ik heb opgemerkt dat bij het installeren van de usb stick met Win to flash bij de allerlaatste stap wanneer de usb stick aangemaakt is, het volgende is aangevinkt: "remove the read only attribute from files" (zie print screen). Ik zie echter geen mogelijkheid om dit af te vinken bij de eerste stap. Als ik de windows 7 dvd in de dvd drive stop van de pc waarop ik windows wil installeren, wordt deze niet herkend. Als ik deze in mijn laptop steek zie ik wel alle bestanden (zie print screen).
  10. ik heb dus opnieuw een usb stick aangemaakt met Win To Flash en geprobeerd deze te installeren volgens de 2e methode van bericht 64 Maar dit is helaas weer niet gelukt ik krijg een scherm met "- loading EHC1 DRIVER - searching on hosts - host 1 " en er gebeurt verder niets De usb stick wordt nochtans herkend door de pc. Als ik op eigenschappen klik, dan zie ik dat er maar 1,6GB gebruikt wordt voor windows 7. Zou er iets mis gelopen kunnen zijn met het aanmaken van de usb stick mbv Win To Flash. In her begin van het installatieproces mbv Win to flash kreeg ik ook een melding dat er mogelijk een fout was op de windows 7 dvd, maar dat deze achteraf hersteld zou kunnen worden op de usb stick. (ik heb een originele windows 7 dvd) Ik heb ook geprobeerd om windows 7 rechtstreeks te installeren vanuit de usb stick door op setup te klikken. Dan krijg ik volgende melding: "Windows could not collect information for (OSImage) since the specified image file (install.wim) does not exist"
  11. Ik zal proberen om windows 7 te installeren met Win To Flash en jullie verder op de hoogte houden.
  12. Ik had inderdaad de installer aangeduid met de rode pijl gedownload, maar ik had quick setup gekozen. Nu heb ik het geprobeerd met "custom setup" en tot nu toe nog geen melding van Avast gehad.
  13. Ik heb een screenshot gemaakt van de melding, maar ik krijg deze niet gepost. (plakken met Ctrl+V lukt niet)
  14. Hallo Ik heb nog een vraag ivm win to flash. Bij de laatste stap (voordat de bestanden van de dvd naar de usb stick worden overgebracht) krijg ik volgend bericht. " Warning. Formatting will erase ALL DATA on target disk" De usb stick is voorzien van een beveiliging: SanDisk Secure Acces V2_win Zal dit dan ook gewist worden bij het formatteren? Verder geeft de virusscanner (Avast) van mijn laptop aan dat win to flash niet veilig is. Klopt dit?
  15. Op de pc zitten inderdaad interne card readers. De USB stick die ik gebruikt heb is er eentje van slechts 1GB. Ik zal een flash drive van min 4GB kopen en het nog eens proberen om windows 7 erop te zetten. Ik heb win to flash gebruikt (bericht 64) http://www.pc-helpforum.be/f251/windows-7-vista-installeren-d-m-49377/
  16. Inmiddels ben ik al verder gevorderd met de tweede methode (van bericht 64 Plop / Elmar Hanlhofer - Documentation / Manual / Examples - Free Boot Manager, builtin usb driver, native usb, boot different operating systems, cdrom, usb, freeware, option rom bios). Het aanmaken van een cd met het ISO bestand is gelukt (ik heb versie 5.0.15-test gekozen) ik heb de cd kunnen opstarten en krijg ik zo een scherm zoals in het voorbeeld is weergegeven. Daarna heb ik USB geselecteerd, maar er gebeurt verder niets. Ik zie enkel een scherme met: - loading EHC1 DRIVER - searching on hosts - host 1 De USB stick zit nochtans in de pc en voordat ik plop boot manager had opgestart heb ik gecontoleerd of deze gelezen werd door de pc. - - - Updated - - - sorry voor de vele berichten , maar ik kan er me enkel in het weekend mee bezig houden
  17. inmiddels heb ik windows xp geherinstalleerd en kan ik wel terug nl opstarten en de pc afzetten. Daarna heb ik terug windows 7 proberen te installeren (van een andere Cd) maar ik kreeg weer dezelfde foutmelding (0x800700117) en had hetzelfde probleem als in vorig bericht (....hall.dll). Hierna heb ik windows xp weer geherinstalleerd en is dit probleem verholpen. Dus kan ik best vanaf een usb stick proberen. Het antwoord op bericht 68: Na F8 in te drukken tijdens opstarten zie ik het volgende: Please select boot device PM-WDC WD2000BB-55GUC0 PS-HL-DT-STDVDRW GSA-4164B Generic 2.0 Reader (staat er 5 keer) 1G USB2.0FlashDriveA4 Ik ben niet zeker of de laatste keuze de USB stick is.
  18. Intussen is er een ander probleem opgetreden. Ik heb windows 7 kunnen installeren met een andere dvd. Dat scheen te lukken (ik heb dus de taal enz. kunnen selecteren) tot er een foutmelding werd weergegeven. Omdat het installeren gestopt was, heb ik de computer heropgestart (om windows 7 opnieuw te installeren). Maar nu krijg ik nadat er eerst een zwart scherm komt, de melding dat windows niet kan opstarten omdat het volgende bestand ontbreekt of defect is: "Racine Windows>\system32\hal.dll." Gelieve hieronder een copie te herinstalleren van dit bestand Als ik op enter druk herstart de pc weer en krijg ik telkens dezelfde melding. Ik kan de pc dus ook niet meer afzetten.
  19. Ik heb intussen ook de eerste methode geprobeerd. Als ik hier bij stap 1 de easy bcd software wil installeren, dan krijg ik als melding: "Please note that EasyBcd requires the windows vista/7 bootloader, and will not work in xp-only environment.
  20. Hallo Ik heb een vraag over die 2e methode: bij stap in staat er " burn the ISO file to a CD or DVD" Ik weet niet goed welke file ermee bedoeld wordt. Ik heb de 2e link vanboven gedownload plpbt -5.0.14.zip. Omdat er bij de eerste link staat dat het om een testversie gaat. Dan heb ik de map "plpbt" van het type ISO Image op een CD Rom gebrand (met behulp van de CD ROM drive van mijn laptop) en deze cd in mijn pc geplaatst. Vervolgens in het BIOS menu gegaan en de boot priority veranderd: als eerste keus CD/DVD drive (maar dit stond al zo ingesteld). En de usb stick ingestoken aan de voorkant van de pc. Na opstarten kreeg ik geen scherm te zien zoals in stap 3 getoond wordt. Wat loopt er mis? Persoonlijk denk ik dat het te maken heeft met het opstarten vanaf een CD, want dit lukte hiervoor ook niet, en daarom heb ik geprobeerd om op te starten vanuit een USB stick.
  21. Ok ik zal de tweede methode uitproberen, maar dat zal pas over 2 weken zijn.
  22. Is dit misschien een mogelijkheid om windows 7 te installeren vanuit een USB stick (alleen dat dit een vb is om windows 8 te installeren als je al windows 7 hebt) How To Boot From USB Drive Even If Your PC Doesn’t Support Booting From USB Het is me wel niet helemaal duidelijk of je volgens deze procedure moet kunnen opstarten vanuit een CD/DVD. Dan wordt het toch moeilijk omdat dit voordien ook niet gelukt is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.