Ga naar inhoud

Tanja99

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Tanja99's prestaties

  1. Sorry dat ik zolang niet heb gereageerd. Ondertussen, met al jullie hulp, heb ik mijn computer weer aardig op orde. Ik zal deze discussie sluiten en mocht ik nog vragen hebben zal ik een nieuwe openen. Nogmaals: heel erg bedankt voor al jullie moeite en tijd en ik ben er erg blij mee!
  2. Wat fijn zeg dat jullie me allemaal zo helpen met deze tips! Ik ga er zeker 1 downloaden; zijn ze allebei even goed, want mij maakt het niet uit welke ik neem? En ik neem aan dat ik Windows daarna moet uitzetten? Is dat genoeg of moet je die dan op de 1 of andere manier verwijderen? ps) Met de brander ben ik nog bezig.
  3. Wat aardig dat je voor mij gezocht hebt naar foto programma's. Ik maak nu nog even 2 weken dankbaar gebruik van de Arc Soft versie en als die dan helemaal stopt zal ik zeker The Gimp proberen: bedankt! Eerder heb ik op jouw advies Free Studio gedownload. Daar heb ik iets vreemds mee. Muziek branden is geen probleem op cd-rw met Free Studio en dit lukt eveneens met de Windows Media Player. Maar ik ben al de hele avond aan het proberen om vakantiefilms te branden en dat lukt niet. Niet met Free Studio en niet met Windows (met deze laatste lukte het trouwens vroeger ook al niet, terwijl het toen wel met Nero wilde). Ik had gelezen dat je bij Free Studio eerst "video to dvd converter" moet gebruiken en dan kun je gelijk door naar "dvd video burner". In eerste instantie lijkt alles goed te gaan tot de geconverteerde bestanden gebrand moeten gaan worden. Dan geeft hij aan: "fout bij branden van schijf". Ik heb allerlei films geprobeerd, met TS, .avi, .wmv, .mp4, maar helaas komt er geen 1 op de schijf te staan en krijg ik telkens dezelfde foutmelding. Ik heb ook verschillende schijven geprobeerd: DVD-R, DVD+RW, maar niks. Heb je enig idee waar dit aan zou kunnen liggen?
  4. Fijn, Emsisoft werkt nu in 1 keer! Okee, dat van Youtube wist ik niet, maar goed dat ik het weet. Nu kom ik erachter dat ik nog 1 fotoprogramma mis waar ik heel veel mee deed. Ik heb alleen geen idee hoe ik eraan kwam en nu zag ik online dat je hem gratis kon downloaden, maar nu ik dat gedaan heb blijkt het een uitgebreide 15 daagse proefversie te zijn. Daar heb ik natuurlijk niets aan. Nu heb ik wel de Gold versie. Misschien heb jij enig idee of er een simpelere gratis, blijvende versie is? Het gaat om Arc Soft Photo Impression. Mag uiteraard ook een oudere versie zijn. Er zit eigenlijk 1 ding op wat ik altijd gebruik en dat is om vlekjes en "mensen die door het beeld lopen" weg te halen. Je kunt een ander stukje van de foto kopieren en dat op wat je weg wilt hebben plakken. Dit kan al met hele kleine puntjes die je weg wilt hebben. Mocht Arc Soft niet mogelijk zijn, heb je misschien een tip voor een ander foto programma die dat kan? Iets wat ik nu ook weer heb, en in het verleden ook had, is dat de tijd af en toe helemaal verkeerd staat. Ik heb toendertijd via internet een tip gekregen om een klein programmaatje te downloaden om dit goed te krijgen. Ook geen idee meer welke. Ik zag zelf het programma Time Synchronizer. Is dat een idee om te downloaden zodat m'n pc klok weer goed loopt?
  5. Heel erg bedankt voor je tips en links naar betrouwbare programma's, waar ik erg blij mee ben! VLC heb ik net gedownload en m'n films spelen weer af: geweldig! Tussen de "Nero-like" programma's ga ik in het weekend kiezen, als ik meer tijd heb om de verschillende programma's te bekijken. Als firewall heb ik de Windows versie die er standaard op zit. Bij Emsisoft krijg ik nog steeds de vraag "dit bestand uitvoeren?". Er staat alleen een vakje om aan te kruisen met: "altijd waarschuwen voordat dit bestand wordt geopend". Maar ik ben bang dat als ik dat vinkje weghaal hij bij al dit soort bestanden niet eerst meer vraagt of je het wel echt wilt openen. Nou ja, het is geen ramp, maar wel vreemd dat ik niet gelijk het menu krijg, maar eerst dat uitvoeren weer aan moet klikken. Ik bedacht me nog 1 link die ik bij m'n favorieten had staan, en nu dus weg is, en ook niet meer te vinden is. Dit was een link om youtube filmpjes op te slaan. Ik gebruikte hier weleens stukjes film of muziek uit om in m'n eigen films te gebruiken. Ik zie dat er ontelbaar veel van dit soort links en programma's zijn, maar ja, welke is betrouwbaar?! Of is het sowieso niet betrouwbaar om dit te doen? Nogmaals heel erg bedankt voor al deze goede tips. Heel fijn dat jullie me hiermee willen helpen!
  6. De systeemfout niet meer gehad. Vanmorgen gescand met Emsisoft en daar kwam gelukkig ook niets uit. Wat wel een beetje vreemd is, is dat ik het embleem van Emsisoft op m'n bureaublad heb, maar als ik het aanklik wordt er elke keer gevraagd: "wilt u dit bestand uitvoeren?" "azemergencykit.exe" en als ik dat aanklik ga ik pas naar het scanprogramma. Kan dat niet in 1 keer? Eerder bood je aan om me te helpen om veilige programma's te vinden/downloaden, die ik nog nodig heb. Graag zou ik van je aanbod gebruik willen maken. Als ik een dvd met een zelfgemaakte vakantiefilm wil laden krijg ik via Windows Mediaplayer de volgende melding: "Kan deze dvd niet afspelen omdat er geen compatibele dvd-decoder op de computer is geïnstalleerd". Blijkbaar mis ik hier iets. Zoals gezegd film ik zelf vakantiefilms en die bewerk ik met de Moviemaker (zit erop). Eerder sloeg ik de films op op de pc en laadde ze dan in Nero en brandde ze daar vandaan. Ook gebruikte ik Nero om schijven goed leeg te maken en om muziek te branden. Uiteraard heb ik Nero nu niet meer. Is er een (ongeveer) vergelijkbaar programma en zo ja; kun je me zeggen waar, en hoe, ik die veilig kan downloaden? Eerder had ik ook het programma Switch sound converter. Weet je waar deze veilig te downloaden is? Verder kreeg ik de tip over het programma VLC player. Zou dit wat voor mij zijn en zo ja, waar te downloaden? Nog even een vraagje over de veiligheid van een programma. Ken je het programma SopCast? Ik keek al zeker een jaar via deze site naar voetbalwedstrijden. Alleen durf ik nu nagenoeg niets meer te downloaden na het laatste desastreuze virus. Enig idee of ik SopCast weer kan downloaden? Dit is wat ik mij eerst kan herinneren wat ik mis. Ik zou het erg op prijs stellen als je me hier nog mee zou willen helpen. In ieder geval bedankt voor alles waar je me al mee geholpen hebt.
  7. Net terug van de pc winkel. Mijn angst was niet onterecht want ze hadden niets met de D-schijf gedaan en daar stonden dus nog allemaal .exe bestanden op. Hij adviseerde om deze hele map te deleten. Dat ze dat zelf niet gedaan hadden voor de herinstallatie. Blijkbaar vergeten. Ik hoop dat het goed komt. Verder waren ze een driver vergeten erop te zetten en hij had beloofd Office erop te zetten en dat was ook niet gebeurd. Dus vanmiddag weer met de pc erheen en nu is dat klaar. Ik had net de pc een tijdje aan laten staan en toen ik weer keek stond er een ernstige systeemfout op het scherm, met zo'n wel of niet versturen berichtje. Geen idee wat ik hier nu weer mee moet en ik heb de pc aan en uit gedaan en op zich doet hij het nog, maar het is wel weer vervelend, want wat is er nu weer niet goed? Zal maar weer eens een scan doen. Een tip welke scan het volledigst is? ps) Net een Windows Update gedaan en er waren er 4 voor dat nieuwe Office programma. Misschien heeft dat wat met die foutmelding te maken (heb hem nog niet weer gehad).
  8. Ja, ik ga zeker terug. Vervelend dat je zelfs een officiele pc zaak moet wantrouwen, maar de aflevering is sowieso niet netjes. Ik heb trouwens nadat ik de pc terug had de Eset online scanner nog een keer gedraaid en daar kwam niets uit. Zou het downloaden van dat Emsisoft programma nog een idee zijn om af en toe te scannen? Verder had ik vreselijk veel last van de Windows Messenger. Uitzetten hielp niet. Ik las de tip om bij uitvoeren RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove in te voeren om het te verwijderen. Het lukte, maar vind het nu toch wel eng of het niks schadelijks aanricht. Enig idee?!
  9. Beste Kape, bedankt voor je antwoord. Ik zal het weekend me verder verdiepen in de anti virus programma's; bedankt voor de tips. Ik begrijp dat jij meer vertrouwen hebt in Avast dan in MSE? Wat die vreemde mappen betreft het volgende. Het bureaublad was na teruggave van de pc helemaal leeg, afgezien van skrealtek_hdaudio(r1.51) en MSE Package; geen idee wat ik hiermee moet op m'n bureaublad. Ik ben dus gaan zoeken of er nog programma's o.i.d. opstonden en kwam terecht bij de D-schijf. Ik zag dat de mappen die ik er eerder op had er nu ook nog op stonden (muziek, plaatjes, eigen films, enz.). Maar er staat ook een map tussen die "programma's " heet. In deze map zitten weer andere mappen waaronder "programs", "tiltles", "tools", "tutorial", enz. In al deze mappen zitten allerlei andere mappen/bestanden. Vooral in "programs" staan heel erg veel bestanden en ik zie bv. Videospin. Dit programma had ik eerder ook. In "tools" zie ik Nero; ook deze had ik eerder. Nu ben ik bang dat de winkel de hele D-map ge-backupt heeft, met exe en al. Dit wil ik zaterdag, als degene die de pc behandeld heeft er weer is, vragen. Ik heb foto's gemaakt van de beeldschermen met de betreffende mappen en bestanden, maar dat zijn veel te veel om bij dit bericht te plakken. Ik wil ze meenemen naar de winkel om te vragen wat het allemaal is en of het van mijn eigen pc komt. Maar heel erg bedankt dat je aanbiedt om ernaar te kijken; het is alleen veel te veel om te plakken. Ook bedankt voor het aanbod om me te helpen weer wat programma's op de pc te krijgen. Ook daar zal ik over nadenken en later op reageren, als ik het op een rijtje heb.
  10. Nog even een update. Het google probleem is opgelost. Er stond een hele oude I.E. op en ik kreeg de tip van een collega om I.E.8 er gewoon overheen te downloaden en dat was de truc. Heb nu ook m'n oude explorer scherm met tapbladen terug en het werkt. In de programma map zie ik nog wel heel erg veel(!) vreemde mappen staan en ik wil nog gaan vragen wat dat allemaal is. Dan wil ik je graag nog wat vragen. Ik wil wat vaker gaan scannen op problemen; heb jij een tip voor een goed, gratis, (liefst online, maar niet noodzakelijk) scanprogramma?! In het verleden keek ik graag online (niet downloaden) naar films en series. Nu durf ik dat niet meer. Heb jij ervaring met dit soort sites; geven die een groot risico op virussen e.d.? Verder heb ik nog wat gebruikersvragen, aangezien mijn hele bureaublad leeg werd teruggegeven en ik graag wat tips wil over welke basic programma's ik nodig heb en waar ik die kan downloaden. Een stuk of wat heb ik al, maar nog lang niet alles. Is het zinvol hier een nieuwe topic over te openen en zo ja; in welk hoofdstuk? Graag wil ik je nogmaals bedanken voor al je hulp en ik hoop nog eenmaal van je te horen.
  11. Hallo Kape, eindelijk vanavond de pc weer opgehaald. Het duurde veel langer dan verwacht. Hij is helemaal leeg. Het enige wat ik terug heb zijn m'n foto's, eigen films en vroeger gedownloade muziek. Op zich doet hij het wel, maar ik heb wel een eigenaardig probleem met google. De ene keer kan ik in de zoekregel wel wat invullen maar de andere keer verdwijnt de hele google pagina uit beeld als ik maar 1 letter type in de witte zoekregel. Heb je hier ooit van gehoord? Dit is natuurlijk geen doen zo en ik word na zo'n ernstig virus gelijk zenuwachtig hiervan. In plaats van Avast hebben ze Microsoft Security Essentials erop gezet. Ben benieuwd naar jouw mening hierover. Ik las trouwens op internet dat er niet 1 virusprogramma is dat Virut tegenhoudt; klopt dat? Hoop weer van je te lezen met tips. Welterusten.
  12. Beste Kape, ik denk dat ik de boel nu maar loskoppel en wegbreng. Dan kan ik dus voorlopig even niet online. Nogmaals: superbedankt voor al je moeite en tijd en het is jammer, dat het in dit geval, niet mogelijk was om het probleem op te lossen. Maar geweldig dat deze site bestaat en dat er mensen zijn als jij, die anderen belangeloos willen helpen!
  13. Je bevestigt dus al wat ik dacht: dat redding (gezien deze laatste scan) niet meer mogelijk is. Ik heb de winkel even gebeld en zij kunnen de foto's/enz. er weer op zetten, dus hoef ik die moeite ook niet te doen. Geldt dat trouwens ook voor de mails in Outlook, of zijn die dan verloren (ben ik vergeten te vragen)? Mag ik je nog een tip vragen voor een andere betrouwbare gratis virusscan en heb je enig idee aan welk soort dingen dit erge virus hangt? Ik zie dat de scan net klaar is. Hij vraagt of ik het programma wil de-installeren en of de files wil weggooien. Welke aan te vinken? De log stuur ik zo, maar dan moet ik even op de vorige pagina kijken waar je mailde dat die staat. ---------- Post toegevoegd om 12:53 ---------- Vorige post was om 12:52 ---------- Komt ie: ESETSmartInstaller@High as CAB hook log: OnlineScanner.ocx - registred OK # version=7 # iexplore.exe=8.00.6001.18702 (longhorn_ie8_rtm(wmbla).090308-0339) # OnlineScanner.ocx=1.0.0.6583 # api_version=3.0.2 # EOSSerial=e24a665a41f13246b6a97b9daa9ea42c # end=finished # remove_checked=true # archives_checked=true # unwanted_checked=true # unsafe_checked=true # antistealth_checked=true # utc_time=2012-03-10 11:47:48 # local_time=2012-03-10 12:47:48 (+0100, West-Europa (standaardtijd)) # country="Netherlands" # lang=1033 # osver=5.1.2600 NT Service Pack 3 # compatibility_mode=512 16777215 100 0 13826955 13826955 0 0 # compatibility_mode=768 16777215 100 0 65640961 65640961 0 0 # compatibility_mode=8192 67108863 100 0 420 420 0 0 # compatibility_mode=9217 16777214 0 4 146509356 146509356 0 0 # scanned=108896 # found=19 # cleaned=19 # scan_time=6257 C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\cSdML87R4MJTsv.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Hm9VNGgYnPrtMy.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\lvSjaohmFBkRXvn.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\mvcyxIRpnB9553.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\NaHOovrhiaBCYg.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\rokECfWDs8uSJC.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\uKnISCY1n0J6JG.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\yLI25WcsGWc5kH.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\Documents and Settings\Linda\Local Settings\Temp\NERO14399\Toolbar.exe Win32/Toolbar.AskSBar application (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\Documents and Settings\Linda\Mijn documenten\nero8 div\Nero 8.2.8.0 full.exe Win32/Toolbar.AskSBar application (deleted - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\System Volume Information\_restore{9D95432E-2081-476D-BE74-228FB838901E}\RP363\A0089117.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\System Volume Information\_restore{9D95432E-2081-476D-BE74-228FB838901E}\RP363\A0089118.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\System Volume Information\_restore{9D95432E-2081-476D-BE74-228FB838901E}\RP363\A0089119.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\System Volume Information\_restore{9D95432E-2081-476D-BE74-228FB838901E}\RP363\A0089120.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\System Volume Information\_restore{9D95432E-2081-476D-BE74-228FB838901E}\RP363\A0089121.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\System Volume Information\_restore{9D95432E-2081-476D-BE74-228FB838901E}\RP363\A0089122.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\System Volume Information\_restore{9D95432E-2081-476D-BE74-228FB838901E}\RP363\A0089123.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\System Volume Information\_restore{9D95432E-2081-476D-BE74-228FB838901E}\RP363\A0089124.exe a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C C:\WINDOWS\temp\_avast_\unp93044950.tmp Win32/AdInstaller application (cleaned by deleting - quarantined) 00000000000000000000000000000000 C
  14. De scan loopt nog maar het ziet er somber uit. Hij heeft bij 30% alweer 18 infected files gevonden (Win32/AdInstaller application a variant of Win32/Kryptik.ACCQ trojan). Ik lees dat je voorstelt om de pc leeg te maken en opnieuw alles te installeren. Ik zie hier erg tegenop en denk erover om dit door een pc winkel in het dorp te laten doen. Ook omdat hij weer op internet aangesloten moet worden. Wat vind je hiervan? Zou je deze keer snel willen reageren, want als ik hem nu wegbreng is hij vanmiddag nog klaar. Alvast bedankt!
  15. Goedemorgen Kape, net startte ik de pc vandaag voor het eerst op en toen bleef hij hangen. Bij de tweede keer opstarten deed hij het wel. Het Avast tekentje verdwijnt wel steeds bij het opnieuw opstarten rechts onderin de blauwe balk en moet ik aldoor opnieuw opzoeken. Trouwens, is er een beter gratis anti virus programma, want zoals je begrijpt heb ik hier niet veel vertrouwen meer in?! Verder als ik via start - programma's kijk staan daar wel heel veel mappen, maar de meesten zijn leeg. Voor de rest kan ik wel internetten en mailen. Is het wel weer veilig om te internetten, want ik moet nodig wat "zaken" regelen via internet? En kan ik de externe schijf er nu veilig aanhangen, zonder dat daar een virus opkomt, om nog wat foto's e.d. op te slaan (tsja, had een achterstand)? Ik ben wel benieuwd wat je bedoelt met "weinig hoopgevend", want ik was juist zo blij dat alles er nagenoeg normaal uitziet en werkt. Graag hoor ik van je en alvast heel erg bedankt voor al je hulp.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.